Malediven klimaat

Het Malediven klimaat is een tropisch klimaat met het gehele weer door warme temperaturen. Door dit klimaat op de Malediven is het overdag altijd rond de 30 graden en ‘s avonds koelt het af naar rond de 25 graden. Omdat de Malediven uit veel verschillende eilanden bestaan staat er altijd een (lichte) wind en is de luchtvochtigheid hoog. In het ‘natte seizoen’ op de Malediven kan deze wind een stuk harder zijn en is de luchtvochtigheid op zijn hoogst.

Malediven vakantie aanbiedingen

>> Malediven Last Minutes

>> All Inclusives op de Malediven

Bekijk meer reisinformatie over de Malediven

Laagseizoen klimaat Malediven

Het Malediven klimaat kent een hoogseizoen en laagseizoen. Het laagseizoen van het klimaat op de Malediven loopt van mei tot en met november.

Malediven weer

In het laagseizoen van het klimaat Malediven trekt er een Zuid-West moesson over de eilanden waardoor er meer regen valt (gemiddeld 200 mm) en er een ruwe wind staat. Hierdoor zal ook de zee een stuk wilder zijn en ook het water is door de plankton troebel. In dit ‘natte seizoen’ zijn de vakanties naar de Malediven vaak een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen. Dit door de kans op meer regen en wind. Toch is het in het laagseizoen, mede door de hoge temperatuur, nog steeds erg lekker op de Malediven.

Hoogseizoen klimaat Malediven

Het hoogseizoen loopt van december tot en met april.

Malediven weer

In het hoogseizoen van het klimaat Malediven vallen de minste regenbuien en is de wind rustig. Het weer op de Malediven is over het algemeen in het hoogseizoen, of wel het ‘droge seizoen’, perfect voor een zonvakantie of duikvakantie.