Goedkope vakantie zanzibar

Goedkope vakantie Zanzibar

Wil je goedkoop op vakantie naar Zanzibar in 2024? Met vakantiedealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting Zanzibar. Wat dacht je van een goedkope vakantie naar Zanzibar Stad of Stone Town? Of je nu op zoek bent naar een last minute of een all inclusive aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Zanzibar vakantie deals op vakantiedealz.

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Meer over goedkope vakanties naar Zanzibar

Als je een goedkope vakantie wilt boeken naar Zanzibar, dan kun je via de bovenstaande Zanzibar aanbiedingen een voordelige deal boeken. Wij vinden elke super goedkope Zanzibar deal.

Ook kun je eens kijken bij alle last minute Zanzibar aanbiedingen en all inclusive Zanzibar aanbiedingen. Het eiland Zanzibar behoort officieel tot Tanzania en ligt aan de Oostkust van Afrika. Deze vakantiebestemming is ideaal voor zowel een actieve – als een luie vakantie. Je kunt er ontspannen aan de witte stranden of wilde dieren spotten in het Jozani Forest Reserve. Een ideale idyllische bestemming dus voor honeymooners: een Zanzibar huwelijksreis. Kijk hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen voor Zanzibar. Als je toch goedkope last minutes wilt boeken, kun je dat maar beter doen op Vakantiedealz! Zo vind je ook deals voor andere droomeilanden als de Malediven of de Seychellen. Of je zoekt het nog iets verder naar huis en boekt een vakantie naar Bali of de Dominicaanse Republiek

Meer Zanzibar vakantie informatie

> Informatie over Zanzibar
> Zanzibar bezienswaardigheden & hotspots
> Zanzibar klimaat & weer
> Beste reistijd Zanzibar
> Vliegtijd Amsterdam – Zanzibar
> Vliegvelden op Zanzibar
> Zanzibar tijdsverschil
> Zanzibar geld en valuta
> Zanzibar paspoort en visum verplichtingen
> Inentingen & vaccinaties voor Zanzibar

Informatie over vakanties naar Zanzibar

Zanzibar is een eiland in Afrika dat hoort bij Tanzania. De hoofdstad van Zanzibar is het gelijknamige Zanzibar. Samen met de eilanden Pemba en Mafia vormt Zanzibar de Specerijeneilanden. Veel toeristen boeken een Zanzibar vakantie voor de parelwitte stranden en het tropische klimaat. Ook is het zeer geschikt om te duiken en snorkelen door het heldere water en het mooie koraalrif.

Zanzibar vakantie – bezienswaardigheden & hotspots

Zanzibar staat bekend als strandbestemming, maar er zijn zeker genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. De populairste excursie tijdens een Zanzibar vakantie is de Blue Safari, waar je de hele dag op een zeilboot rondvaart om dolfijnen te spotten en te snorkelen, om daarna op het strand te bbq-en.

Jozani National Park is het enige nationale park op Zanzibar. In dit park komt de Zanzibarfranjeaap voor en dit is de enige plek te wereld waar deze aap leeft. Een bezoek aan dit park is zeker een aanrader!

Stone Town is het historische deel van de hoofdstad Zanzibar-stad en heeft een authentiek karakter. In Stone Town zijn het Paleis van de Sultan en het House of Wonders de bekendste hotspots.

Een spicetour in de Spice Gardens op Zanzibar is ook zeker een bezoek waard. De Spice Gardens zijn één van de belangrijkste inkomensbronnen op Zanzibar. In de Spice Gardens maak je kennis met alle specerijen, kruiden en planten van het eiland. Tijdens deze tour geeft de gids een rondleiding en de tour wordt afgesloten met een fruitproeverij.

Zanzibar vakantie – klimaat & weer

Het Zanzibar klimaat wordt gekenmerkt als een tropisch moessonklimaat waar het gemiddeld 30 graden is en relatief veel neerslag valt. Op Zanzibar zijn er twee regenseizoenen. Het ene loopt van eind maart tot begin juni en de ander van eind oktober tot en met december. In februari en maart, de warmste maanden, kan het oplopen tot wel 33 graden.

Beste reistijd Zanzibar vakantie

De beste reistijd voor Zanzibar is in de periode van begin januari tot eind maart, omdat je dan buiten het regenseizoen reist. De temperaturen zijn dan warm en is de luchtvochtigheid lager. In de maanden april en mei valt er de meeste regen en daarom is deze periode minder geschikt.

Vliegtijd Amsterdam – Zanzibar

Zanzibar ligt op ongeveer tien duizend kilometer afstand en aan de oostkust van Afrika. Vaak vlieg je met een tussenstop via Nairobi of Dubai vanaf Amsterdam. Met een tussenstop op Nairobi duurt de vlucht ongeveer 11 uur. Vlieg je via Dubai dan doe je er ongeveer 13 uur over. De uiteindelijke vliegtijd hangt af van hoelang de overstap op Dubai of Nairobi is.

Vliegvelden op Zanzibar

Het enige vliegveld op Zanzibar is Zanzibar International Airport, ook wel Kisauni Airport genoemd.

Zanzibar tijdsverschil

In de Nederlandse zomertijd is het 1 uur later op Zanzibar en in de Nederlandse wintertijd is het twee uur later op Zanzibar. Door het kleine tijdsverschil met Nederland heb je geen last van een jetlag.

Zanzibar geld en valuta

De munteenheid van Tanzania (en Zanzibar) is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Het wordt aangeraden om op de luchthaven te pinnen, omdat daar de beste wisselkoers wordt aangeboden. Visa en Master Card zijn de meest gangbare betaalpassen in Tanzania. Het is verstandig om een creditkaart mee te nemen. Er kan ook betaald worden met Amerikaanse Dollars en Britse Ponden.

Zanzibar paspoort & visum verplichtingen

Voor een vakantie op Zanzibar moet je een geldig paspoort hebben. Dit paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na het vertrek uit Zanzibar en er moeten nog twee lege pagina’s voor stempels inzitten.

Op het vliegveld van Zanzibar kunnen bezoekers een visum voor Tanzania kopen. De kosten voor een visum bedragen 50 dollar en dit moet contant betaald worden. Ook kan je van tevoren een visum voor Tanzania aanvragen op verschillende websites of bij de Ambassade van Tanzania in Den Haag.

Inentingen & vaccinaties voor Zanzibar

Voor een vakantie op Zanzibar zijn een aantal vaccinaties verplicht.
> Gele koorts vaccinatie verplicht als je uit een hoogrisicoland komt of daar bent geweest (Zuid-Afrika of Zuid-Amerika).
> Cholerastempel

De volgende vaccinaties worden aangeraden:
> DTP
> Hepatitis B
> Gele koorts
> Als je geen mazelen of vaccinatie tegen mazelen hebt gehad wordt een BMR inenting aanbevolen voor Tanzania. 

Malaria komt wel voor op Zanzibar, maar doordat de resorts aan zee zitten is de kans klein. Wel wordt aangeraden om een klamboe en anti-muggenartikelen meet te nemen. Vraag bij de GGD na of er malariatabletten nodig zijn.

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail