Curacao stranden

Goedkope vakantie Curaçao

Op zoek naar een Curaçao vakantie in 2024? Met vakantiedealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting Curaçao. Wat dacht je van een goedkope vakantie naar Willemstad, Jan Thiel Baai, Westpunt of Mambo Beach? Of je nu op zoek bent naar een last minute Curaçao of een all inclusive Curaçao aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Curaçao vakantie deals voor 2024 natuurlijk op vakantiedealz.

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Meer over goedkoop naar Curaçao in 2024

Als je in 2024 een goedkope Curaçao vakantie wil boeken, dan kun je je eerst afvragen of je een aanbieding zoekt naar een specifieke regio of plaats. De meest populaire bestemmingen van Curaçao zijn Willemstad, Jan Thiel Baai, Westpunt en Mambo Beach. Voor de echte rustzoekers is vooral Westpunt een aanrader. Je kunt hier genieten aan de stranden of kennis maken met de Curaçaose cultuur. Mambo Beach staat daarentegen bekend om de levendigheid. Een cocktail drinken aan het strand of swingen op de vrolijke muziek… Op Mambo Beach kan het allemaal! Een huwelijksreis Curaçao is door de diversiteit zeer populair onder honeymooners. Check hier wat de vliegtijd naar Curaçao is. Kijk hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen naar Curaçao in 2024, of klik direct door om alleen de goedkope vliegtickets Curaçao, Curaçao last minutes of Curaçao all inclusive aanbiedingen te zien.

Tip! Bekijk hier de top 10 beste hotels op Curaçao.

Meer informatie over vakantie Curaçao

> Informatie over Curacao
> Curacao bezienswaardigheden & hotspots
> Curacao klimaat & weer
> Beste reistijd Curacao
> Vliegtijd Amsterdam – Curacao
> Vliegvelden op Curacao
> Curacao tijdsverschil
> Curacao geld en valuta
> Curacao paspoort en visum verplichtingen
> Inentingen & vaccinaties voor Curacao
> Vervoer tijdens vakantie Curacao

Informatie over Curaçao

Curaçao is een eiland dat sinds 2010 behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Daarvoor behoorde het tot de Nederlandse Antillen. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het eiland ligt in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela. Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden.

Curaçao is een kolonie geweest van Nederland, daardoor heeft dit Antilliaanse eiland veel Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse taal. Verder wordt er vooral Papiaments en Engels gesproken. Een paar bekende woorden in het Papiaments zijn Bon bini voor welkom, Bon dia voor goedendag en Danki voor dank je wel. 

Bezienswaardigheden & hot spots

Een Curaçao vakantie staat vooral bekend om de parelwitte stranden met wuivende palmbomen en gezellige strandtenten zoals Mambo Beach, Zanzibar en Jan Thiel. Een paar populaire activiteiten zijn het beklimmen van de Christoffelberg, met een catamaran naar Klein Curaçao voor het meest heldere water en het nationale park Shete Boka (zeven baaien of inhammen). Ook is de Aloë Vera plantage erg interessant om te bezoeken. Er zijn heel veel mooie stranden te vinden op Curaçao en het ene strand is nog mooier dan de ander. Een aantal van de mooiste stranden van Curacao zijn:

  • Grote Knip
  • Playa Laguna
  • Cas Abou
  • Klein Curaçao
  • Porto Marie
  • Jan Thiel
  • Blauwbaai

Er valt tijdens een Curaçao vakantie genoeg te beleven en het is de perfecte locatie voor een zon, zee en strandvakantie. Een aantal populaire strandtenten zijn; Cabana Beach, Zanzibar, Mambo Beach, Kokomo Beach en Wet & Wild. Bij deze strandtenten zijn er geregeld evenementen en happy hours. Zo zijn er steeds vaker mooie aanbiedingen waardoor je goedkoop naar Curaçao kunt vliegen, maar je kan de feestjes op Curaçao dus ook goedkoper maken door de happy hours in de gaten te houden.

Curacao klimaat & weer

Curaçao is het gehele jaar door een heerlijke bestemming door de temperatuur van 27 tot 32 graden. Door de passaatwind uit het oosten, waait het er voortdurend, waardoor de temperatuur aangenaam is. Het regenseizoen duurt van oktober tot en met februari. In deze periode vallen er vooral ’s nachts veel korte regenbuien. Dankzij de ligging van Curaçao valt het net buiten het gebied waar weleens tropische stormen en orkanen voorkomen. Maar, over het algemeen is een vakantie naar Curaçao het hele jaar door te boeken. 

TIP: Curaçao is ook in de kerstvakantie een heerlijke bestemming! Bekijk hier alle Curaçao kerstvakantie 2022 aanbiedingen.

Beste reistijd voor een vakantie Curaçao

Curaçao is het gehele jaar een fijne bestemming doordat de temperaturen er fijn zijn, het er relatief weinig regent en er veel zonuren zijn. De zomermaanden juli en augustus en de maand december zijn relatief duurder voor een vakantie Curaçao, omdat dit door de schoolvakanties populaire maanden zijn voor een zonvakantie. Wil je dus een goedkope Curaçao vakantie mét lekker weer? Dan is de beste reistijd in het voorjaar, omdat de kans op regen dan kleiner is, de prijzen minder hoog zijn en de temperaturen dan het meest aangenaam zijn.

Vliegtijd Amsterdam – Curacao

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 9 tot 9,5 uur vliegen met een directe vlucht naar Curaçao. KLM en TUI vliegen dagelijks naar het Caribische eiland. Als er een tussenstop is wordt er vaak via Bonaire of Sint Maarten gevlogen.

Vliegvelden op Curaçao

Het enige vliegveld op Curaçao is Hato Airport. Hier zal jouw vakantie op Curaçao dus altijd beginnen. Vanaf Hato Airport is het ongeveer een half uur vliegen naar Aruba en een kwartier vliegen naar Bonaire. Uit de gehele wereld landen er verschillende vluchten per dag op Hato Airport. Dit vliegveld op Curaçao is niet groot, dus na het landen sta je al snel met je koffers buiten. 

Op de airport kun je bij verschillende bedrijven een auto huren, maar als je een vakantie Curaçao hebt geboekt incl. transfers, dan staan de transferbussen al voor de luchthaven klaar om je naar je hotel te brengen. Op Hato Airport zijn 8 verschillende restaurants te vinden, dus je zult niet met honger het vliegtuig instappen!

Curaçao tijdsverschil

Op Curaçao is het tijdens de Nederlandse zomer zes uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is het op Curaçao vijf uur vroeger dan in Nederland.

Het kan zijn dat je na je Curaçao vakantie last hebt van een jetlag door het tijdsverschil. Wil je een jetlag voorkomen? Je hebt het natuurlijk niet hélemaal in de hand… Maar je kunt bijvoorbeeld het dag- en nachtritme van Curaçao al een beetje overnemen in Nederland en het is belangrijk om direct het ritme van het eiland te volgen. 

Curaçao geld en valuta

De munteenheid die op Curaçao gebruikt wordt is de Antilliaanse Gulden, afgekort NAF (Nederlands Antilliaanse Florijn). De NAF is gekoppeld aan de koers van de Amerikaanse dollar, met een vaste koers van 1,79 Antilliaanse Gulden voor 1 Amerikaanse Dollar.
In Willemstad zijn genoeg pinautomaten waar je Antilliaanse Guldens kunt pinnen. Per transactie worden er kosten in rekening gebracht van een paar euro per keer. Het is dus verstandiger om per geldopname meer geld op te nemen. Op Curaçao kan er met een pinpas en creditcard betaald worden. Het is ook mogelijk om met Amerikaanse Dollars te betalen op het eiland. 

Curaçao paspoort & visum verplichtingen

Bij aankomst op Curaçao is het verplicht om paspoort te hebben die nog 6 maanden geldig is. Bezoekers krijgen bij aankomst op het vliegveld een ED die ingevuld moeten worden en mogen dan 30 dagen op Curaçao blijven. Het is mogelijk om deze 30 dagen te verlengen tot maximaal 180 dagen. Er is geen visum nodig voor een vakantie Curacao.

Inentingen & vaccinaties voor je vakantie op Curaçao

Voor een vakantie op Curaçao zijn geen vaccinaties nodig. Alleen bij vertrek uit een hoogrisicoland voor gele koorts is een vaccinatie voor gele koorts verplicht.

Vervoer tijdens Curaçao vakantie

Tijdens je Curaçao vakantie is het aan te raden om een auto te huren, omdat er vrijwel geen openbaar vervoer beschikbaar is. Er zijn een aantal bussen, maar dit is niet te vergelijken met het busvervoer in Nederland. Een andere mogelijkheid is een taxi, maar deze vragen na 23:00 uur een toeslag en er zijn relatief weinig taxi’s beschikbaar. Er kan het beste voor vertrek naar Curaçao vanuit Nederland een auto gehuurd worden, omdat dit goedkoper is en de wachtrijen lang zijn op het vliegveld.

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail