Selecteer pagina

Vakantie Curacao

Wil je goedkoop naar Curacao op vakantie in 2019? Met VakantieDealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting Curacao. Wat dacht je van een goedkope vakantie Curacao naar Willemstad, Jan Thiel Baai, Westpunt of Mambo Beach? Of je nu op zoek bent naar een Last Minute of een All Inclusive aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Curacao vakantie deals voor 2019 natuurlijk op VakantieDealz.

Bekijk direct goedkope Curacao vakantie aanbiedingen voor 2019 bij:

de vakantiediscounter curacao
tui curacao
Prijsvrij curacao deals
corendon curacao
Bezig met laden

Meer over goedkoop naar Curacao in 2019

Als je in 2019 een goedkope Curacao vakantie (Caribbean) wil boeken, dan kun je je eerst afvragen of je een aanbieding zoekt naar een specifieke regio of plaats. De meest populaire bestemmingen van Curacao zijn Willemstad, Jan Thiel Baai, Westpunt en Mambo Beach. Voor de echte rustzoekers is vooral Westpunt een aanrader. Je kunt hier genieten aan de stranden of kennis maken met de Curacaose cultuur. Mambo Beach staat daarentegen bekend om de levendigheid. Een cocktail drinken aan het strand of swingen op de vrolijke muziek... In Mambo Beach kan het allemaal! Een huwelijksreis Curacao is door de diversiteit zeer populair onder honeymooners. Check hier wat de vliegtijd naar Curacao is. Kijk hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen voor Curacao in 2019, of klik direct door om alleen de goedkope vliegtickets CuracaoCuracao last minutes of Curacao all inclusive aanbiedingen te zien. 

 

 

Informatie over Curacao

Curacao is een land dat sinds 2010 behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Daarvoor behoorde het tot de Nederlandse Antillen. Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Het land ligt in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela. Curacao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden.

Curacao is een kolonie geweest van Nederland, daardoor heeft dit Antilliaanse eiland veel Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse taal. Verder wordt er vooral Papiaments en Engels gesproken. Een paar bekende woorden in het Papiaments zijn Bon bini voor welkom, Bon dia voor goedendag en Danki voor dank je wel.

 

Curacao bezienswaardigheden & hot spots

Een vakantie Curacao staat vooral bekend om de parelwitte stranden met wuivende palmbomen en gezellige strandtenten zoals Mambo Beach, Zanzibar en Jan Thiel. Een paar populaire activiteiten zijn het beklimmen van de Christoffelberg, met een catamaran naar Klein Curacao voor het meest heldere water en het nationale park Shete Boka (zeven baaien of inhammen). Ook is de Aloë Vera plantage erg interessant om te bezoeken.
Er zijn heel veel mooie stranden te vinden op Curacao en het ene strand is nog mooier dan de ander. Een aantal populaire stranden zijn:
> Grote Knip
> Playa Laguna
> Cas Abou
> Klein Curacao
> Porto Marie
> Jan Thiel
> Blauwbaai

Er valt tijdens een Curacao vakantie genoeg te beleven en het is de perfecte locatie voor een zon, zee en strandvakantie. Een aantal populaire strandtenten zijn; Cabana Beach, Zanzibar, Mambo Beach, Kokomo Beach en Wet & Wild. Bij deze strandtenten zijn er geregeld evenementen en happy hours. Zo zijn er steeds vaker mooie aanbiedingen waardoor je goedkoop naar Curacao kunt vliegen, maar je kan de feestjes op Curacao dus ook goedkoper maken door de happy hours in de gaten te houden. 

 

Curacao klimaat & weer

Curacao is het gehele jaar door een heerlijke bestemming door de temperatuur van 27 tot 32 graden. Door de passaatwind uit het oosten, waait het er voortdurend, waardoor de temperatuur aangenaam is.
Het regenseizoen duurt van oktober tot en met februari. In deze periode vallen er vooral ’s nachts veel korte regenbuien. Dankzij de ligging van Curacao valt het net buiten het gebied waar weleens tropische stormen en orkanen voorkomen.

 

Beste reistijd Curacao

Curacao is het gehele jaar een fijne bestemming doordat de temperaturen er fijn zijn, het er relatief weinig regent en er veel zonuren zijn. De zomermaanden juli en augustus en de maand december zijn relatief duurder voor een vakantie Curacao, omdat dit door de schoolvakanties populaire maanden zijn voor een zonvakantie. Wil je dus goedkoop naar Curacao met lekker weer? Dan is de beste reistijd in het voorjaar, omdat de kans op regen dan kleiner is, de prijzen minder hoog zijn en de temperaturen dan het meest aangenaam zijn.

 

Vliegtijd Amsterdam - Curacao

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 9 tot 9,5 uur vliegen met een directe vlucht naar Curacao. KLM en TUI vliegen dagelijks naar het Caribische eiland. Als er een tussenstop is wordt er vaak via Bonaire of Sint Maarten gevlogen.

 

Vliegvelden op Curacao

Het enige vliegveld op Curacao is Hato Airport. Hier zal jouw vakantie op Curacao dus altijd beginnen. Vanaf Hato Airport is het ongeveer een half uur vliegen naar Aruba en een kwartier vliegen naar Bonaire.

 

Curacao tijdsverschil

Op Curacao is het tijdens de Nederlandse zomer zes uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is het op Curacao vijf uur vroeger dan in Nederland. Het kan zijn dat je na je Curacao vakantie last hebt van een jetlag door het tijdsverschil.

 

Curacao geld en valuta

De munteenheid die op Curaçao gebruikt wordt is de Antilliaanse Gulden, afgekort NAF (Nederlands Antilliaanse Florijn). De NAF is gekoppeld aan de koers van de Amerikaanse dollar, met een vaste koers van 1,79 Antilliaanse Gulden voor 1 Amerikaanse Dollar.
In Willemstad zijn genoeg pinautomaten waar je Antilliaanse Guldens kunt pinnen. Per transactie worden er kosten in rekening gebracht van een paar euro per keer. Het is dus verstandiger om per geldopname meer geld op te nemen. Op Curacao kan er met een pinpas en creditcard betaald worden. Het is ook mogelijk om met Amerikaanse Dollars te betalen op het eiland. 

 

Curacao paspoort & visum verplichtingen

Bij aankomst op Curacao is het verplicht om paspoort te hebben die nog 6 maanden geldig is. Bezoekers krijgen bij aankomst op het vliegveld een ED die ingevuld moeten worden en mogen dan 30 dagen op Curacao blijven. Het is mogelijk om deze 30 dagen te verlengen tot maximaal 180 dagen. Er is geen visum nodig voor een vakantie Curacao.

 

Inentingen & vaccinaties voor Curacao

Voor een vakantie op Curacao zijn geen vaccinaties nodig. Alleen bij vertrek uit een hoogrisicoland voor gele koorts is een vaccinatie voor gele koorts verplicht.

 

Vervoer tijdens vakantie Curacao

Tijdens je Curacao vakantie is het aan te raden om een auto te huren, omdat er vrijwel geen openbaar vervoer beschikbaar is. Er zijn een aantal bussen, maar dit is niet te vergelijken met het busvervoer in Nederland. Een andere mogelijkheid is een taxi, maar deze vragen na 23:00 uur een toeslag en er zijn relatief weinig taxi’s beschikbaar. Er kan het beste voor vertrek naar Curacao vanuit Nederland een auto gehuurd worden, omdat dit goedkoper is en de wachtrijen lang zijn op het vliegveld.

 

VakantieDealz Voordelen

❯ Bekende & betrouwbare aanbieders
❯ Alleen goed beoordeelde hotels
❯ Boeken bij ANVR / SGR reisorganisaties
❯ Makkelijk besparen op je vakantie

Goedkope last minutes

vakantie discounter vroegboekkorting zomer 2018

Wat is je budget?

Wanneer wil jij weg?

Beste deal garantie

Goedkope zonvakantie deals per vertrekmaand

Ben je op zoek naar een goedkope zonvakantie aanbieding buiten of juist in het hoogseizoen? Bekijk alle last minute vakanties of onze pagina’s met zonvakanties per vertrekmaand:
September 2019
Oktober 2019
November 2019

Of bekijk deals per schoolvakantie:
Zomervakantie 2019

Reviews Vakantie Dealz

4.8 van 5.0 uit 73 beoordelingen

> Wat vind jij van VakantieDealz?