Goedkope vakantie Cuba

Wil je een goedkope vakantie naar Cuba in 2023? Met VakantieDealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting Cuba. Wat dacht je van een goedkope vakantie richting Havana, Playa Esmeralda, Havana of Cayo Coco? Of je nu op zoek bent naar een Last Minute of een All Inclusive aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Cuba deals op VakantieDealz.

Goedkoop naar Cuba? Bekijk direct vakantie aanbiedingen voor 2023 bij:

 

de vakantiediscounter cuba deals
tui cuba aanbiedingen
Bezig met laden

Meer over goedkope vakanties naar Cuba

Als je een goedkope vakantie wilt boeken naar Cuba, dan kun je je eerst afvragen of je een aanbieding zoekt naar een specifieke regio of stad. De twee meest bekende plaatsen van Cuba (Caribbean) zijn Havana en Varadero. De stad Varadero wordt ook wel 'Playa Azul', of wel blauw strand, genoemd. De kustplaats heeft meer dan 20 kilometer aan strand en veel gezellige restaurantjes en barren. Havana is de hoofdstad van Cuba en is de grootste stad van het land. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel oude gebouwen en bezienswaardigheden. Kijk hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen voor Cuba, of klik direct door om alleen de goedkope Cuba last minute & all inclusive Cuba aanbiedingen te zien.

 

 

Informatie over Cuba 

Cuba is een land in het Caribische gebied van Noord-Amerika en bestaat uit; Cuba, Isla de la Juventud en nog meer kleinere eilandjes. Havana is de hoofdstad en staat vooral bekend om de gekleurde gebouwen en de vele oldtimers. Populaire steden op Cuba zijn Havana, Trinidad, Varadero en Santiago de Cuba. Veel reizigers gaan naar Cuba voor de cultuur, geschiedenis, salsamuziek, gekleurde huisjes en de prachtige stranden. Ook staat Cuba bekend om de Cubaanse sigaren, Che Guevara en Fidel Castro. Sinds 1902 is Cuba onafhankelijk van Spanje.

 

Vervoer op Cuba

Veel reizigers kiezen voor een individuele- of groepsrondreis op Cuba om per tourbus het land door te rijden. Ook kiest een groot deel voor een all inclusive vakantie en toeristen kunnen vanuit de resorts excursies boeken.

Op Cuba is het mogelijk om een auto te huren en zo zelf over het eiland te rijden en zoveel mogelijk te zien. Het wordt wel aangeraden om dit van tevoren te regelen, omdat de autoverhuurbedrijven worden gerund door de staat en het aanbod relatief kleiner is. Ook is het relatief duurder om een auto te huren dan in andere landen door het lagere aanbod.

Het openbaar vervoer op Cuba is een optie en dit is goedkoper dan het huren van een auto. Het enige nadeel is dat de bussen vaak maar enkele keren per dag rijden. Een andere optie is het gebruik van taxi’s op kortere afstanden. Voor langere afstanden kan er een vaste prijs worden afgesproken.

 

Cuba bezienswaardigheden & hotspots

Op Cuba kunnen toeristen terecht voor een zon, zee en strandvakantie of een vakantie met veel cultuur en bezienswaardigheden. Tijdens een vakantie op Cuba zijn de volgende hotspots een bezoek waard:

Havana De hoofdstad van Cuba is een echte must visit door de gezellige sfeer, de salsamuziek die overal te horen is en de gekleurde oldtimers. Het is mogelijk om een tour te boeken waarin je een rondleiding krijgt door Havana in een gekleurde oldtimer. Ook staat Cuba bekend om de rum en mojito’s, daarom mag een bezoek aan het Rum-museum niet ontbreken. De sigarenfabriek is een populaire hotspot waarbij de toeristen een rondleiding krijgen door de fabriek om te zien hoe de sigaren gemaakt worden.

Trinidad Een van de meest gefotografeerde steden van Cuba is Trinidad met de prachtige gekleurde straten met oldtimers en Cubanen op ezels. Wandel door de mooie straten en geniet van de Cubaanse muziek. Het bekendste museum van Trinidad is Museo Romántico, hier worden verschillende meubels en kunst uit de geschiedenis tentoongesteld.

Varadero Varadero is de perfecte bestemming voor een zon, zee en strandvakantie. Ook zijn er veel luxe resorts te vinden. Veel toeristen gaan hierheen voor de prachtige stranden met het kraakheldere water. De onderwaterwereld is prachtig en er zijn veel verschillenden diersoorten te zien tijdens

 

Cuba klimaat & weer

Cuba heeft een tropisch savanneklimaat en het zuidoostelijke gedeelte van Cuba een warm steppeklimaat. De temperaturen liggen het hele jaar tussen de 25 en 34 graden, hierdoor is Cuba het hele jaar geschikt als vakantiebestemming. Cuba is een perfecte bestemming voor een zonvakantie, omdat er gemiddeld per 7 tot 8 zonuren per dag zijn. In de maanden november tot en met april valt er de minste neerslag.

 

Beste reistijd Cuba

De maanden december tot en met maart zijn de beste maanden om Cuba te bezoeken, omdat er dan relatief weinig neerslag valt en de temperaturen er erg aangenaam zijn. De zomermaanden zijn door de hogere luchtvochtigheid benauwder en ook de kans op Orkanen is in de maanden augustus en september het hoogst.

 

Vliegtijd Amsterdam - Cuba

De vliegtijd van Nederland naar Cuba hangt af vanaf welk vliegveld er wordt gevlogen. Ook zijn er verschillende vliegvelden op Cuba waarop gevlogen kan worden. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Havana is tussen de 9,5 en 10,5 uur

 

Vliegvelden op Cuba

Cuba heeft een aantal vliegvelden waar vanaf Nederland naartoe gevlogen kan worden. De drukste vliegvelden op Cuba zijn:
- Havana (Jose Marti)
- Varadero (Juan Gualberto Gomez)
- Santiago de Cuba (Antonio Maceo)
- Holguin (Frank Pais)

 

Cuba tijdsverschil

In Nederland is het 6 uur later dan op Cuba.

 

Cuba geld en valuta 

Op Cuba zijn er twee soorten munteenheden; de Cubaanse Peso (CUP) en de Cubaanse converteerbare peso (CUC). De CUC werd in 1994 ingevoerd en is speciaal bedoeld voor toeristen. De CUC zal geleidelijk worden vervangen door de CUP, zodat er één munteenheid gebruikt wordt, maar het is nog niet bekend voor wanneer dit moet gebeuren. De CUC heeft dezelfde waarde als de Amerikaanse Dollar en fluctueert op dezelfde manier.

De Cubaanse peso is alleen verkrijgbaar op Cuba en daarom moeten toeristen genoeg contant geld meenemen om dit vervolgens in te wisselen bij de bank of een wisselkantoor voor CUC. Het wordt aangeraden om euro’s mee te nemen en geen USD, omdat er over het wisselen van dollars 10% commissie wordt gerekend.

Creditcards worden niet veel gebruikt op Cuba en toeristen zullen vooral moeten betalen met contant geld. Ook zijn er relatief weinig pinautomaten en kan er in de meeste winkels niet met een creditcard of Nederlandse pinpas betaald worden. De VisaCard wordt het meest geaccepteerd door betaalautomaten in tegenstelling tot een MasterCard. In hotels en restaurants kan er vaak wel betaald worden met een creditcard.

 

Cuba paspoort & visum verplichtingen

Voor een vakantie op Cuba is een paspoort verplicht. Het paspoort moet nog zes maanden geldig zijn na vertrek uit Cuba. Om naar Cuba te kunnen reizen hebben toeristen een toeristenvisum nodig. Dit visum is één maand geldig en toeristen kunnen één keer in- en uitreizen. Een visum moet voor aankomst op Cuba aangevraagd worden en dit kan bij het consulaat van Cuba in Rotterdam. Hier moet je een kopie van je vliegticket laten zien. Toeristen moeten over een geldig vliegticket beschikken voordat er een visum aangevraagd kan worden. Het aanvragen van een visum kost ongeveer €22,- euro.

 

Cuba inentingen & vaccinaties

Voor een vakantie op Cuba zijn een aantal inentingen en vaccinaties verplicht:  - Gele koorts vaccinatie als je uit een hoogrisico voor gele koorts komt.

De volgende vaccinaties en inentingen worden aanbevolen: - DTP - Hepatitis A

Ook wordt aangeraden om ORS en anti-muggenartikelen mee te nemen. Bespreek met de GGD of er maatregelen nodig zijn tegen rabiës, gele koorts en muggen (malariatabletten)

Kijk voor actuele informatie over vaccinaties en inentingen bij de GGD.

 

VakantieDealz Voordelen

❯ Elke dag reisinspiratie
❯ Bekende & betrouwbare aanbieders
❯ Alleen goed beoordeelde hotels
❯ Makkelijk besparen op je vakantie

Wat is je budget?

Ik zoek deals met vertrek:

Goedkope zonvakantie deals per vertrekmaand

Ben je op zoek naar een goedkope zonvakantie aanbieding buiten of juist in het hoogseizoen? Bekijk alle last minute vakanties of onze pagina’s met zonvakanties per vertrekmaand & schoolvakantie:

September 2023
Oktober 2023