Waar liggen de Malediven op de kaart?

De Malediven mis je snel op de kaart, want het is nogal een kleine eilandengroep. Waar liggen de Malediven dan? De eilanden van de Malediven liggen in de Indische Oceaan en de eilandengroep bestaat uit 1200 verschillende eilanden. Van al deze eilanden zijn er slechts 200 bewoond. Op de kaart ligt de Malediven ten zuidwesten India en Sri Lanka. De hoofdstad, en tevens het hoofdeiland, van de Malediven is Malé. In deze hoofdstad is ook de luchthaven gevestigd. Bekijk hieronder waar de Malediven precies op de kaart liggen.

Malediven eilanden op de kaart

De Malediven is een eilandengroep die uit 1200 eilanden bestaat, waarvan 200 bewoond. Ook zijn er 88 koraaleilanden waarop slechts 1 resort te vinden is. De Malediven eilanden liggen op een totale oppervlakte van 90.000 km2, maar de totale landoppervlakte is slechts 300 km2. Hoe Nederland is verdeeld in provincies, is de Malediven verdeeld in verschillen atollen. In totaal zijn er 26 atollen. Deze kun je op kaart hieronder goed zien.

Waar ligt Malé op de Malediven?

De hoofdstad Malé ligt zich op het eiland Malé en in het Kaafu-Atol. Het eiland is op de kaart het middelpunt van de eilandengroep en daarnaast het dichtbevolkst. Op Malé is de internationale luchthaven gevestigd. Vanuit de hoofdstad vertrek je per speedboot of watervliegtuig naar het eiland van bestemming.

Kaart van de Malediven

Ligging van de Malediven op de kaart
altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter