Goedkope vakantie Egypte

Van plan om een Egypte vakantie te boeken in 2024? Dan ben je bij vakantiedealz zeker aan het juiste adres. Een vakantie naar Egypte is een uitstekend idee voor iedereen die van goudgele stranden, snorkelen en cultuur houdt. In Egypte kun je eindeloos genieten van de zon en de zee in de badplaatsen aan de Rode Zee. Of je nu op zoek bent naar een voordelige all inclusive Egypte of juist last minute Egypte wil bezoeken, bij ons vind je de allerbeste Egypte deals!

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Meer over goedkope vakanties naar Egypte

Als je een goedkope vakantie wilt boeken naar Egypte, dan kun je je eerst afvragen of je een aanbieding zoekt naar een specifieke regio of plaats. Egypte is een staat in het noordoosten van Afrika. De populairste plaatsen van Egypte zijn Marsa Alam, Hurghada en Sharm el Sheikh. Ook is het een prachtlocatie om te snorkelen. Zo hebben we de mooiste snorkelplekken van Egypte voor je op een rij gezet. Voor iedereen zit er een goedkope Egypte aanbieding bij! Kijk dus hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen voor Egypte, of klik door om alleen de All Inclusive – of Last Minute Egypte aanbiedingen te zien.

Ligging Egypte

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, ligt deels in het noordoosten van Afrika en deels in het zuidwesten van Azië. Het noorden van Egypte grenst aan de Middellandse Zee en het oosten aan de Rode Zee. Hierdoor heeft het land een aanzienlijke kustlijn. De buurlanden van Egypte zijn Israël, Soedan en Libië. Ook grenst het aan de Gazastrook.

De regio’s van Egypte

De meeste regio’s van Egypte bestaan uit woestijn. Ongeveer 96% van het land is bedekt met woestijnzand, met hier en daar een oase. De twee grootste woestijngebieden in het land zijn de Westelijke Woestijn en de Oostelijke Woestijn. Deze twee regio’s worden van elkaar gescheiden door rivier de Nijl. De Westelijke Woestijn is onderdeel van de Sahara. Verder bestaat het land uit de Sinaï, de Vallei van de Nijl en de Nijldelta. De Sinaï is een schiereiland met een indrukwekkend gebergte in het uiterste noordwesten van Egypte.

Het weer in Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat er zeer weinig regen valt en er slechts twee seizoenen zijn. Van mei tot oktober is sprake van een hete zomer, en van november tot april heerst er een relatief koele winter. In de woestijngebieden loopt de temperatuur in de zomer overdag sterk op. Zelfs in de schaduw kan het dan gemakkelijk 38 °C worden. Dit kan verder oplopen tot 50 °C. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 12 à 16 °C.

Buiten de woestijn

Buiten de woestijn vind je een mediterraans klimaat aan de kustlijn van de Middellandse Zee. Hier zijn de temperaturen in de zomer iets gematigder. In de omgeving van Alexandrië is het in de zomer nog wel goed te doen. De temperaturen liggen hier dan tussen de 23 en 29 °C. In de Sinaï valt er in het gebergte bijna ieder jaar sneeuw. Verder valt ook hier weinig neerslag. Over het algemeen kun je ongeveer zes dagen per jaar neerslag verwachten in Egypte.

De beste tijd voor een vakantie in Egypte

De beste tijd om naar Egypte te reizen is afhankelijk van het gebied dat je bezoekt. Vanwege het woestijnklimaat zijn het voor- en najaar over het algemeen de beste reisperiodes. Hiermee vermijd je de hete zomer en koude winter. Het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht blijft wel aanwezig.

De populairste plaatsen

  • Hurghada: Hurghada is een populaire toeristische stad aan de kust van de Rode Zee. Je geniet hier van 20 kilometer strand, watersporten en een bruisend nachtleven.
  • El Gouna: El Gouna is een rustige badplaats die geheel in de jaren 80 is aangelegd. De plaats heeft een unieke sfeer door de wirwar van landtongen.
  • Sharm el Sheikh en het Sinaï-schiereiland: dit is een divers deel van Egypte met de grote Sinaï woestijn en het gebergte. Je vindt hier veel cultuur en pelgrims. Wil je snorkelen en duiken? Dan geniet je optimaal in het paradijs Sharm el Sheik.
  • Marsa Alam: Marsa Alam is nog niet volledig ontdekt door het massatoerisme en biedt je eveneens de mogelijkheid om in alle rust te snorkelen en duiken.
  • De Nijl: aan de oevers van de Nijl vind je tal van verschillende culturen. Bezoek één van de aanliggende steden of maak een cruise over de rivier.
  • Dahab: Dahab is een rustig alternatief voor het duikparadijs Sharm el Sheik. Je kunt hier uitstekend duiken en snorkelen, maar dan met een stuk minder toeristen.
  • Luxor: Luxor is een stad aan de Nijl in het zuiden van het land. Er is hier veel geschiedenis en cultuur te vinden in historische gebouwen en musea.
  • Alexandrië: Alexandrië is een havenstad aan de Middellandse Zee kust. Je vindt hier veel historische gebouwen, maar ook heerlijke stranden.

Bezienswaardigheden Egypte

Egypte staat bekend om de rijke geschiedenis en cultuur. Hierdoor zijn er veel bezienswaardigheden in het land die je tijdens je vakantie in Egypte toch wel echt gezien moet hebben. De bekendste bezienswaardigheden zijn toch wel de piramides van Gizeh en de Sfinx van Gizeh. Deze indrukwekkende bouwwerken bevinden zich in de omgeving van Caïro en zijn vanuit hier gemakkelijk te bezoeken. Wil je graag meer leren over de geschiedenis van het oude Egypte? Bezoek dan het Grand Egyptian Museum in Caïro.

Langs de Nijl vind je veel steden en plaatsen met een rijke cultuur en geschiedenis. De stad Luxor is één van de plaatsen met veel historische gebouwen en bouwwerken, waardoor de stad ook wel een openluchtmuseum wordt genoemd. De meest bekende bezienswaardigheid in Luxor is de Vallei der Koningen. Hier werd het graf van de jongste farao Toetanchamon ontdekt. Verder kun je in Egypte nog diverse tempels bezichtigen. Indrukwekkend zijn de tempels van Aboe Simbel en de tempelcomplexen van Karnak.

Boek een Nijlcruise

Eén van de populairste trips die je kunt maken in Egypte, is een cruise over de Nijl. Vanaf het water kun je de unieke Nijldelta bekijken. Ook zie je hier veel historische en culturele gebouwen tussen het groen. Op de achtergrond is één van de twee grote woestijngebieden van het land te zien. Vaak is de Nijl ook een mogelijkheid om naar andere bezienswaardigheden te reizen.

Snorkelgebieden

Snorkelen en duiken zijn twee van de populairste activiteiten om te ondernemen tijdens je vakantie in Egypte. Aan de Rode Zee kust vind je veel prachtige snorkelgebieden met talloze tropische vissen en koraalriffen. Het populairste snorkelgebied is Sharm el Sheikh. Dahab is een wat rustiger gebied waar je heerlijk in het water kunt snorkelen. Marsa Alam is een zeer rustig snorkelgebied waar je diverse zeedieren tegenkomt. Je kunt al snel schildpadden en kleine haaien spotten. Je hebt hier ook de kans om dolfijnen te spotten.

Op vakantie naar Egypte: wat moet je weten?

Egypte is over het algemeen een uitstekend land om op vakantie te gaan. De toeristische gebieden zijn over het algemeen veilig, wel zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Sommige gebieden worden echter door de overheid afgeraden om te bezoeken. Bekijk daarom voor het boeken van je vakantie altijd eerst het reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Voor je vertrek

Om het land binnen te komen heb je naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Dit kun je gemakkelijk aanvragen via een online formulier. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum nodig. Je kunt met dit visum 30 dagen aaneengesloten vakantie vieren in het land. Voordat je Egypte bezoekt is het ook verstandig een aantal vaccinaties te halen. De volgende vaccinaties worden aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A (Geelzucht) en BMR (Bof, Mazelen en Rode hond).

Tijdens je vakantie

Tijdens je vakantie in Egypte zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet wat je wel en niet op de foto kunt zetten. Je kunt bijvoorbeeld gearresteerd worden wanneer je militaire objecten fotografeert. Dit zijn gebouwen zoals kazernes. Ook kun je beter geen foto’s maken van demonstraties, overheidsgebouwen en strategische punten zoals elektriciteitscentrales. Vermijd ook uitingen van kritiek op de Egyptische overheid. Goed om te weten is dat de veiligheidseisen bij activiteiten in Egypte anders zijn dan in Nederland. Controleer daarom altijd de veiligheid en betrouwbaarheid van een activiteit. Tot slot is het normaal om fooi te geven in Egypte, dus zorg dat je voldoende kleingeld op zak hebt.

Tip: ontdek de mooiste swim up kamers van Egypte

Praktische informatie

Voordat je op vakantie gaat naar Egypte zijn er een aantal dingen die je moet weten. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol Airport bedraagt ongeveer vijf uur. Je vertrek- en aankomsttijd kan verder uit elkaar liggen door de zomer- en wintertijd. In onze zomertijd is het in Egypte een uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil, omdat Egypte geen zomer- en wintertijd heeft.

Taal en valuta

De taal die in Egypte wordt gesproken is Arabisch. Dit hoor je overal waar je komt. Uiteraard kun je van de toeristische plaatsen en hotels verwachten dat het personeel een klein woordje Engels spreekt. Je betaalt in Egypte met de Egyptische pond. Op het vliegveld kun je euro’s wisselen voor deze valuta.

Feestdagen

Wanneer je op vakantie wil naar Egypte is het verstandig om rekening te houden met feestdagen. Belangrijke feestdagen zijn bijvoorbeeld Koptisch Pasen en de islamitische feestdagen zoals de Ramadan. Vaak zijn musea en andere bezienswaardigheden tijdens deze feestdagen wel gewoon geopend. Het weekend valt in Egypte doorgaans op vrijdag en zaterdag. Dit aangepaste weekend en de feestdagen kunnen van invloed zijn op de openingstijden van winkels.

De geschiedenis van Egypte

Egypte is een land met een rijke geschiedenis. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van het Oude Egypte. Dit was één van de eerste beschavingen. Tijdens je vakantie kun je nog enkele bekende gebouwen en bezienswaardigheden uit het oude Egypte bezoeken. Denk hierbij aan de piramides van Gizeh en graven van farao’s.

Het oude Egypte in een notendop

De beschaving van het oude Egypte had alles te danken aan de Nijl. De rivier stroomde jaarlijks over, waardoor er een groot gebied vruchtbare landbouwgrond ontstond. Vanaf 3200 v.Chr. werd het eerste koninkrijk gesticht door koning Menes. Hierna volgde een periode van 3 millennia met wel 30 dynastieën en diverse farao’s. De bekende piramides werden tot en met de 18e dynastie gebouwd. Hierna regeerden de meest bekende farao’s zoals Toetanchamon en Ramses II. Het oude Egypte staat ook bekend om de ontwikkeling in diverse velden zoals de wetenschap, architectuur, mythologie, kunst en taal.

Cultuur en gebruiken

Tijdens je vakantie in Egypte zul je ervaren dat de Egyptenaren van een relaxed ritme houden. Ze maken zich het liefst nergens druk om. Dit aspect van de lokale cultuur is ideaal om stress tijdens je vakantie te vermijden. Maak gerust een praatje en neem de tijd voor alles. Wanneer je iets gedaan wil krijgen is het verstandig om er rekening mee te houden dat je beter niet direct ter zake kunt komen. Dit is voor veel Egyptenaren namelijk erg onbeleefd.

Kleding

In Egypte is het ook aan te raden om rekening te houden met de lokale cultuur wat betreft kleding. Zo is het verstandig om de schouders te bedekken en niet te korte broeken en rokken te dragen. Rokken en broeken tot op de knie worden meestal gezien als het minimum. Uiteraard is het dragen van badkleding wel toegestaan op stranden en bij zwembaden. Verder wordt voor vrouwen het dragen van doorschijnende en strak zittende kleding afgeraden.

Flora & fauna

Egypte heeft een prachtige en unieke natuur. Zo heeft het land twee woestijngebieden met oases. Het meest unieke deel van de natuur in Egypte is de Nijldelta. Langs de Nijl zie je weinig originele flora. Je kunt hier wel boomgaarden met diverse vruchtbomen bewonderen. In de woestijn vind je vooral ruw gras, tamarisken en dwerg mimosa’s.

In de toeristische gebieden zul je niet veel dieren tegenkomen. Maar de onderwaterwereld is een ander verhaal. De grote diversiteit aan tropische vissoorten maken snorkelen en duiken de populairste activiteiten in Egypte.

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail