Goedkope vakantie Mexico

Goedkope vakantie Mexico

Wil je een goedkope vakantie naar Mexico in 2024 boeken? Met vakantiedealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting de Mexico. Wat dacht je van een goedkope vakantie naar Yucatan, bijvoorbeeld naar de luxe badplaatsen Playa del Carmen (Playacar) of Cancun? Of je nu op zoek bent naar een last minute of een all inclusive aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Mexico deals op vakantiedealz.

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Vakantie Mexico

Mexico is een erg veelzijdige vakantiebestemming, en daarom geschikt voor vrijwel ieder soort vakantie (zoals bijvoorbeeld een huwelijksreis Mexico). Het land kent een rijke geschiedenis en werd ooit bewoond door de Azteken en de Maya’s. Op verschillende plekken kom je nog restanten van deze oude beschavingen tegen. Ook is Mexico een prachtige bestemming voor een zonvakantie, dankzij de lange kustlijn met prachtige stranden. De veelzijdige natuur, unieke culturen en de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen, zorgen ervoor dat jij je tijd in Mexico nooit meer zal vergeten.

Omdat Mexico een veelzijdig land is, is deze bestemming aantrekkelijk voor verschillende soorten vakantiegangers. Het leven in Mexico is in de meeste gebieden relatief goedkoop, en dus behoort ook een budgetvakantie tot de mogelijkheden. Liever in alle luxe genieten? Dan is een all inclusive vakantie op een resort uiteraard ook een optie!

Mexico als vakantiebestemming

Mexico is een zeer divers land, zowel op cultureel als natuurlijk vlak. De cultuur van het land heeft onder meer invloeden van oude Meso-Amerikaanse beschavingen, zoals de Maya’s en de Azteken. Op sommige plekken, zoals Tulum, vind je nog Maya-ruïnes terug. Deze plaats staat bovendien bekend om de prachtige stranden. Ook het koloniale verleden van Mexico heeft veel invloed op de huidige cultuur gehad. Je vindt deze invloeden nog terug in de Mexicaanse kunst, keuken, dansstijlen en architectuur. Steden als Mexico-Stad, Puerto Vallarta of Oaxaca laten goed zien hoe veelzijdig de Mexicaanse cultuur is.

Ook als natuurliefhebber raak je niet uitgekeken op Mexico. In het land vind je namelijk de meest uiteenlopende natuurgebieden. Je vindt er woestijnen, zoals de Chihuahua Woestijn, maar Mexico kent ook uitgestrekte jungles en indrukwekkende bergen.

Het klimaat in Mexico

Mexico heeft een oppervlakte van circa 1.973.000 km². Omdat het land zo ontzettend groot is, is ook het klimaat erg gevarieerd. Het land is onder te verdelen in grofweg drie klimaatzones, namelijk de tropische zone, de gematigde zone en de droge zone.

Tropische zone

In de tropische gebieden is het klimaat warm en vochtig en is het hele jaar kans op regen. Vooral aan de kust van Mexico is sprake van een tropisch klimaat. Ondanks dat er het hele jaar kans is op regen, zijn er wel degelijk periodes waarin die kans kleiner is. Wil je bijvoorbeeld een strandvakantie in Cancun boeken, dan kun je het best in maart of april gaan.

Gematigde zone

De centrale hooglanden van Mexico vormen de gematigde zone. Dit gebied heeft een droog en mild klimaat. In de zomer zijn de temperaturen hier gematigd en ‘s winters is het er koud. De meeste neerslag valt er gedurende de zomer. Voorbeelden van steden met een gematigd klimaat zijn Mexico-Stad en Guadalajara.

Droge zone

In de droge zone van Mexico valt het hele jaar nauwelijks regen. De zomers kunnen hier erg heet worden en in de winter wordt het niet al te koud.

Bezienswaardigheden in Mexico

Mexico kent ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo vind je er bijvoorbeeld de ruïnes van de stad Teotihuacan, oftewel de ‘Stad van de Goden’. Het ontstaan van deze stad is nog een groot mysterie. Pas eeuwen na de val van de stad kreeg Teotihuacan zijn naam van de Azteken. De Azteken geloofden dat de goden in deze stad geboren waren.

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is het geen slecht idee om de Riviera Maya te bezoeken. De Riviera Maya ligt aan de Caribische Zee. Je vindt hier een prachtig strand en helderblauw water, grenzend aan de jungle. In Mexico vind je bovendien ontzettend veel vulkanen. Zeker de Paricutin-vulkaan is noemenswaardig. Deze vulkaan is vrij recent ontstaan, namelijk in 1943. Daarmee is het één van de jongste vulkanen ter wereld.

Omdat Mexico erg groot is, veel culturen kent en een rijke geschiedenis heeft, vind je er ook tal van verschillende bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden je het best kunt bezoeken, is afhankelijk van naar welke regio je gaat.

TIP: ontdek Mexico’s mooiste plekken!

Auto huren in Mexico

Als je op vakantie bent in Mexico, is het geen slecht idee om een auto te huren. Op die manier kun je namelijk gaan en staan waar je wil. Omdat Mexico een groot land is, komt een auto er bovendien goed van pas. De verkeersregels in Mexico zijn te vergelijken met de verkeersregels in Nederland. Zo rijden de Mexicanen bijvoorbeeld ook rechts en moet je links inhalen. Hoe hard je mag rijden wordt duidelijk aangegeven met verkeersborden en zeker rondom de drukke steden is de kwaliteit van de wegen goed. Besluit je om een auto te huren in Mexico? Dan is het verstandig om dit al van tevoren te regelen en om voor een betrouwbaar verhuurbedrijf te kiezen.

Vliegtijd vanuit Nederland naar Mexico

Neem je een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Mexico-Stad, dan ben je ongeveer 11,5 uur onderweg. Vlieg je vanaf Amsterdam naar Cancun, dan maak je één tussenstop en duurt de vlucht doorgaans iets minder dan 14 uur. Alhoewel het ook mogelijk is om via Rotterdam of Eindhoven te vliegen, zal de vlucht in dit geval wel aanzienlijk langer duren.

All inclusive vakantie in Mexico

Tijdens een all inclusive vakantie in Mexico geniet je in een luxe hotel of resort. Op de resorts worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd en de maaltijden zijn bij de prijs van de vakantie inbegrepen. Om die reden ben je beter in staat om je uitgaven te plannen. Zo houd je bijvoorbeeld meer geld over om het land te verkennen. Een all inclusive Mexico vakantie is echter ook een aanrader voor liefhebbers van de typische strandvakantie.

Last minute naar Mexico

Mexico is dé bestemming voor de avontuurlijke vakantieganger. En wat is er nu avontuurlijker dan last minute op vakantie gaan? Het voordeel van een last minute Mexico is dat je aanzienlijk minder betaalt. Je hebt alleen wat minder keuze wat betreft de vertrekdatum en je verblijfplaats. Als je avontuurlijk bent aangelegd, kun je dit echter ook als een voordeel zien. Lijkt het je leuk om vrij spontaan een vakantie te boeken en op korte termijn te vertrekken? Dan is het zeker geen slecht idee om een last minute naar het prachtige Mexico te boeken.

Mexico blogs

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail