Vakantie Kaapverdie

Goedkope vakantie Kaapverdië

Wil je een goedkope vakantie naar Kaapverdië in 2024 boeken? Met vakantiedealz ontdek je eenvoudig super voordelige aanbiedingen richting de Kaapverdische Eilanden. Wat dacht je van een goedkope vakantie naar Santa Maria / Sal of Boa Vista? Of je nu op zoek bent naar een Kaapverdische Last Minute of een Kaapverdië All Inclusive aanbieding, je ontdekt de goedkoopste Kaapverdië deals op vakantiedealz!

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Meer informatie over Kaapverdië

Als je een goedkope vakantie wilt boeken naar Kaapverdië, dan kun je je eerst afvragen of je een aanbieding zoekt naar een specifiek eiland of plaats. Kaapverdië, of wel de Kaapverdische Eilanden, behoort tot Afrika en bestaat uit verschillende eilanden. In totaal heeft het land 12 eilanden verdeeld in twee regio’s (Barlavento en Sotavento). De twee populairste eilanden onder toeristen zijn Boa Vista en Sal. Door het tropische klimaat is Kaapverdië ook zeer geschikt als goedkope winterzon bestemming, en een Kaapverdië huwelijksreis is dus ook populair. Kijk dus hierboven voor goedkope vakantie aanbiedingen voor Kaapverdië, of klik direct door naar de goedkope All Inclusive of Last Minute Kaapverdië aanbiedingen.

> Informatie over Kaapverdie
> Vervoer tussen de Kaapverdische eilanden
> Kaapverdie bezienswaardigheden en hotspots
> Kaapverdie klimaat & weer
> Beste reistijd Kaapverdie 
> Vliegtijd Amsterdam – Kaapverdie
> Vliegvelden van Kaapverdie
> Kaapverdie tijdsverschil
> Geld en valuta Kaapverdie
> Kaapverdie paspoort & visum verplichtingen
> Kaapverdie inentingen & vaccinatie

Informatie over Kaapverdie 

Kaapverdië, ofwel de Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep die voor de west kust van Afrika liggen. De officiële naam van Kaapverdië is Cabo Verde, maar deze naam wordt niet veel gebruikt.

Er zijn in totaal tien bewoonde eilanden; Sal, Boa Vista, Santiago, Sâo Nicolau, Fogo, Sâo Vincente, Maio, Brava, Santo Antâo en Santa Luzia. Sal en Boa Vista zijn door de prachtige zandstranden en natuur onder de toeristen het populairst en meest bezocht. Benieuwd welk eiland bij jou past? Ontdek hier onze favoriete eilanden van Kaapverdië!

De andere eilanden zijn een stuk groener en bosrijker, waardoor deze ook zeker het bezoeken waard zijn. Het is een goed idee te gaan eilandhoppen over de Kaapverdische Eilanden.

Vervoer tussen Kaapverdische eilanden

Aangezien elk eiland weer zijn eigen bezienswaardigheden heeft kun je door middel van eilandhoppen kennis met alle Kaapverdische Eilanden. Om van het ene naar het andere eiland te gaan wordt er vooral gebruik gemaakt worden binnenlandse vluchten. Veerboten gaan minder regelmatig en niet tussen alle eilanden, waardoor deze optie minder snel gekozen wordt.

Kaapverdie bezienswaardigheden & hotspots

Tijdens een vakantie op Sal mag een bezoek aan het bekendste dorp, Santa Maria, niet ontbreken. Er zijn hier veel winkels te vinden en het uitgaansleven is erg populair. Sal dankt zijn naam aan één van de grootste exportproducten van Kaapverdië, zout. De oude zoutvelden “Salinas de Pedra Lume” worden nu niet meer gebruikt, maar je kunt ze wel bezoeken.

The Blue Eye is een populaire bezienswaardigheid op het eiland Sal, aan de noordwestkust bij Buracona. Het is een inham tussen de rotsen dat wordt gevuld met zeewater. Door de zon kleurt het water blauw, waardoor het lijkt op een blauw oog.

Een hoogtepunt van Boa Vista is de hoofdstad Sal Rei, een kleine havenstad waar veel restaurants te vinden zijn voor een heerlijke lunch of diner. De mooiste stranden van Boa Vista zijn Santa Mónica en de Costa de Boa Esperanca, waar een scheepswrak te vinden is. Ook is op Boa Vista de enige zandwoestijn van Kaapverdië te vinden en is zeker een bezoekje waard.

Kaapverdie klimaat & weer

Kaapverdië heeft een steppeklimaat, omdat er net teveel regen valt voor een woestijnklimaat. Het Kaapverdië klimaat kan worden omschreven als een droog en warm klimaat door de warme wind van de Sahara. Het is er gemiddeld 26 graden in de winter en 31 graden in de zomer, waardoor Kaapverdië een populaire winterzon bestemming is.

Het aantal zonuren op Kaapverdië is gemiddeld zes tot acht uur per dag in de zomermaanden en tot wel negen of tien zonuren in de wintermaanden.

 Beste reistijd Kaapverdie

De beste reistijd voor Kaapverdië is in de maanden van oktober tot en met half december en van april tot en met juni. In de maanden juli tot en met september is de kans op neerslag groter en daardoor zijn deze maanden minder geschikt.

  Vliegtijd Amsterdam – Kaapverdie

De afstand tussen Nederland en Kaapverdië is ongeveer 4800 kilometer, wat neerkomt op een vliegtijd van ongeveer 6,5 uur naar Praia, de hoofdstad van Kaapverdië. Praia ligt op het eiland Santiago. Het kan zijn dat je langer onderweg bent door een overstap.

  Vliegvelden van Kaapverdie

Kaapverdië heeft drie grote internationale luchthavens op de eilanden Santiago, Sal en Boa Vista. Je vliegt vanaf Amsterdam in ongeveer 6,5 uur naar Sal, Santiago en Boa Vista.

Kaapverdie tijdsverschil

Op Kaapverdie is er een tijdsverschil van twee en drie uur met Nederland, waardoor je weinig last zult hebben van een jetlag. In de Nederlandse winter is het twee uur vroeger op Kaapverdie en in de Nederlandse zomer is het drie uur vroeger op de Kaapverdische Eilanden.

Geld en valuta Kaapverdie

De munteenheid die wordt gebruikt op Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo, kort gezegd CVE. Let er wel op dat de pinautomaten vooral Visa creditkaarten accepteren en gewone pinpassen vaak weigeren.

Kaapverdie paspoort & visum verplichtingen

Op het vliegveld krijg je als Nederlander een visum voor 30 dagen. Je kan ook vooraf een visum aanvragen bij het Kaapverdisch Consulaat in Rotterdam, waardoor je op het vliegveld minder lang hoeft te wachten. Het is verplicht om een paspoort te hebben die nog zes maanden geldig is.

Kaapverdie inentingen & vaccinaties

Voor een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden zijn geen specifieke inentingen verplicht. Wel worden DTP en Hepatitis B aangeraden. Een Gele koorts vaccinatie is verplicht als je uit een hoogrisicoland voor gele koorts komt of daar net op (door)reis bent geweest. Malaria kan in het najaar voorkomen op Kaapverdië en er wordt aangeraden om anti-muggenmaatregelen en een klamboe mee te nemen. Vraag bij de GGD na of malariatabletten nodig zijn.

Kijk voor actuele informatie over vaccinaties en inentingen bij de GGD.

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail