Malediven vliegveld

Vliegveld Malediven: Malé International Airport

Wanneer je vanuit Schiphol Amsterdam naar de Malediven vliegt, zul je aankomen op het internationale vliegveld Malediven van de eilandengroep; Malé International Airport. Vluchten vanaf de hele wereld komen aan op deze grote, internationale Malediven luchthaven. Vanaf het Malediven vliegveld vertrekken er binnenlandse vluchten, watervliegtuigen en speedboten die de toeristen naar het resort brengen. Je moet vanaf aankomst zeker nog minimaal één en maximaal vier uur extra rekenen voordat je op bestemming bent.

Vliegveld Malediven informatie

Malé International Airport (vliegveld Malediven) ligt op het eiland Hulhule in de Noord-Malé Atol op de Malediven. Direct naast het Malediven vliegveld is het hoofdeiland en tevens de hoofdstad van de Malediven; Malé. De airport code van het vliegveld op de Malediven is MLE (Malé International Airport). Op de Malediven luchthaven heb je de mogelijkheid om tax-free te shoppen en er zijn meerdere restaurantjes en bars waar je voor vertrek kunt ontspannen.

Je kunt voordat jullie naar het resort vertrekken, per watervliegtuig of speedboot, op het internationaal vliegveld Malediven lokaal geld pinnen. Vaak is er bij het resort ook een mogelijkheid om geld op te nemen, maar het kan handig zijn om bij aankomst al wat geld te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld wat te drinken kopen of een fooitje geven.