Duiken Malediven

Duiken Malediven

 

Duiken en snorkelen behoort bij één van de populairste activiteiten op de Malediven. Dit omdat de Malediven een wonderlijke onderwaterwereld heeft met tropische vissen, grotten, koraalriffen en zelfs haaien. Vaak is er bij een resort een eigen duikschool aanwezig waar je, indien nodig, duiklessen kunt volgen, spullen kunt huren of een duiktocht kunt boeken. Meerdere keren per dag vaart er een boot uit die de beste duikspots in het gebied rondom het resort bezoekt. 

Duikvakantie Malediven

Naast de hobby-duikers zijn er ook veel mensen die alleen voor het Malediven duiken komen. Een duikvakantie op de Malediven is iets waar veel mensen dan ook van dromen.

De beste Malediven duikspots bevinden zich rond Malé en het Ari Atol. In deze gebieden heb je de meeste kans om Manta roggen en walvishaaien te zien. Let wel goed op het seizoen van de Malediven, dit heeft namelijk veel invloed op het zicht in het water! In het laagseizoen van de Malediven kan het harder waaien, waardoor het Malediven duiken iets minder aangenaam wordt. Het water is op dat moment troebeler door de plankton. In het hoogseizoen van de Malediven is het water rustig en is het voor het duiken Malediven perfect weer! Kijk voor meer informatie over het klimaat op de klimaat Malediven pagina.

In het Zuid-Malé Atol bij het oostelijk rif is het ‘Shark Point’. Op dit punt is de kans het grootste dat je grijze rifhaaien of witpuntrifhaaien kunt spotten. Ook is het ‘Manta Point’ erg populair onder duikers. Door de stroming zijn hier veel Manta roggen te zien.

Duiken Malediven

Duikvakantie Malediven – Hotels & Resorts

 

Benieuwd wat de meest geschikte resorts en hotels zijn voor een duikvakantie? Wij hebben de Malediven resorts met de beste duikmogelijkheden voor jullie verzameld:

 

 

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter