Malediven Bezienswaardigheden

Malediven bezienswaardigheden

 

De Malediven is als vakantiebestemming een zeer populaire plek voor luxe reizen, duikvakanties, huwelijksreizen en natuurliefhebbers. De eilanden van de Malediven worden door veel mensen als ‘het paradijs op aarde’ gezien. Omdat veel resorts een eigen huisrif hebben is het duiken en snorkelen één van de populairste Malediven activiteiten. Maar, de Malediven is voor ieder wat wils en er zijn nog veel meer leuke Malediven bezienswaardigheden!

 Bezienswaardigheden Malediven

Malé
De hoofdstad Malé is één van de meest dichtst bewoonde steden ter wereld en beslaat het gehele, gelijknamige eiland op de Malediven. In deze stad zijn veel monumentale Malediven bezienswaardigheden, waaronder de Vrijdagsmoskee. Deze moskee is het middelpunt van de stad en er is geen gebouw op het eiland die hoger mag zijn dan de gouden koepel van deze moskee. Ook heeft Malé twee grote populaire shoppingmalls: Chandhanee Magu en Majeedhee Magu. Malé behoort tot één van de populairste Malediven bezienswaardigheden van het land.

Banana Reef
Het Banana Reef is onder de duikers het populairste reef om te duiken, en behoort dus ook bij de populaire Malediven bezienswaardigheden. Het rif heeft een grote hoeveelheid aan tropische vissen, prachtig koraal en grotten. De naam het het rif komt door de vorm van het rif, een banaan inderdaad. Dif banaanvormige rif is maar liefst 300 meter lang en erg bijzonder om te zien. Het Banana Reef bevindt zich in het noorden van de Malé Atol.

Nationaal Malediven Museum
Een ander bekend Malediven bezienswaardigheid is het bekendste museum op de Malediven en staat in de hoofdstad Malé. In dit museum zijn vele schatten uit de rijke geschiedenis van de Malediven te zien. Ontdek alles over de sultans die vroeger op de eilanden hebben gewoond en ook zijn er vele schatten uit de zee te bewonderen. Het museum bevindt zich vlakbij het paleis van de Sultan en in het hof van het Sultan Park.

Boottocht dolfijnen
Wanneer je naar de Malediven gaat moet je zeker een boottocht maken. Veel resorts bieden zelf boottochten aan, maar je kunt ook een boottocht bij een extern bedrijf boeken. Er zijn veel soorten boottochten maar de boottochten waar je dolfijnen kunt spotten zijn de populairste. Deze boottochten vertrekken de gehele dag en zelfs ook met zonsondergang, als dat geen prachtige bezienswaardigheid op de Malediven is…

Malediven bezienswaardigheden
altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter