Of we nu naar het buitenland vertrekken, of lekker in Nederland blijven, reisspelletjes blijven een essentieel onderdeel van de vakantie. Gezellig met z’n allen spelletjes spelen tot je erbij neervalt. Een simpel kaartspel kan al genoeg zijn… Maar daar raak je na een tijdje toch vaak wel op uitgekeken… Dus wat zijn nou de leukste reisspellen voor op vakantie? Wij hebben onze 10 favorieten voor je op een rijtje gezet. 

 

Skip-Bo

Skip-Bo is een kaartspel dat gespeeld kan worden met de hele familie. Je leert het spel binnen no time kennen en kunt eindeloos doorgaan. Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken, door ze van 1 tot 12 (in volgorde) af te spelen. Degene die dit als eerste voor elkaar krijgt, wint Skip-Bo!

 

Saboteur

Zoek je een spannend spel waarbij jij je medespelers te slim af moet zijn? Dan is Saboteur echt iets voor jou! In dit kaartspel (geschikt voor 3-10 spelers) leg je met de speelkaarten een mijnenstelsel aan. Iedere speler krijgt zijn rol in het geheim toegewezen. De dwergen proberen een route aan te leggen die leidt naar een kaart met een verborgen edelsteen. Het is de taak van de saboteurs om dit te verhinderen. 

 

Kolonisten van Catan – reiseditie

Kolonisten van Catan is typisch zo’n spel dat altijd leuk blijft. Geen wonder dat het al jaren zo populair is… De reiseditie van het spel bevat alle onderdelen uit het basisspel, maar in een kleiner formaat. Ideaal om mee op vakantie te nemen dus! Dit populaire handelsspel is voor iedereen leuk. Het is tactisch, interactief en soms moet je gewoon een beetje geluk hebben…

 

Regenwormen

Regenwormen is een klein, maar snel dobbelspel dat je altijd kunt spelen, waar en wanneer dan ook. Door het kleine formaat neem je het overal mee naartoe en het spel duurt maximaal een half uur. Kun je tot 36 tellen? Dan kun je meedoen! Het spel bevat dobbelstenen met getallen en regenwormen erop. Een leuk en makkelijk spel voor iedereen!

 

UNO

Ook UNO is een kaartspel dat al jaren meegaat. Iedereen kan het en het is altijd leuk. Het doel is om de eerder gespeelde kaart te slim af te zijn door een kaart met dezelfde kleur, hetzelfde symbool of hetzelfde getal neer te leggen. Ook zijn er verschillende pestkaarten in het spel, die je op de juiste momenten kunt inzetten. De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is (en bij zijn laatste kaart UNO” heeft geroepen) wint het spel. 

 

Clever

Op zoek naar een tactisch spelletje? Dan is Clever het spel dat je zoekt! De naam zegt het al… Bij dit spel moet je je hersenen aan het werk zetten. Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk punten verzamelt door je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie te plaatsen. Iedere categorie levert weer op een andere manier punten op. Het is een kwestie van slim kiezen… Aangezien alle spelers voortdurend bezig zijn, is Clever tot het eind heel spannend!

 

Monopoly – reisspel

Dit is misschien wel het bekendste spel uit ons rijtje: Monopoly. En ook dit spel heeft een speciale reiseditie die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bij Monopoly draait het om onderhandelen, ruilen, kopen en verkopen. Het uiteindelijke doel is om zo veel mogelijk straten te kopen en hotels en huizen te bouwen om zo het ultieme rijkdom te behalen. Ben jij straks de speler die alles bezit?

 

Rummikub Travel

Nog een klassieker: Rummikub. Ook dit spel is in iedere familie wel bekend. Het draait allemaal op slimme combinaties leggen. Een spel dat tactiek, inzicht en durf combineert. Raak zo snel mogelijk alle tegels op je bordje kwijt door het leggen van de juiste combinaties. Rummikub is geschikt voor alle leeftijden en dus voor iedereen leuk! 

 

Qwirkle – reiseditie

Qwirkle is een kleurrijk spel voor het hele gezin. En sinds 2007 heeft dit populaire spel ruim 15 prijzen gewonnen! Bij Qwirkle heeft iedere spelers een aantal tegels met verschillende kleuren en symbolen. Het doel is om deze tegels aan elkaar te leggen. Beëindig je het spel of maak je een serie af? Dan krijg je bonuspunten. De speler die de meeste punten scoort, wint. 

 

Keer op keer

Keer op keer is een combinatie tussen een puzzel- en dobbelspel. Spelers dienen vakjes op hun speelveld aan te kruisen om zo snel mogelijk gelijkgekleurde kolommen en gebieden te vullen. Iedere beurt kiest een speler een gedobbeld cijfer en een gedobbelde kleur. Breid je speelveld verstandig uit en probeer 2 complete kleuren aan te kruisen. De speler met de meeste punten wint!

 

Meer handige tips voor op vakantie? Bekijk onze andere blogs.

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter