Parkeren op de luchthaven

Het grote overzicht van alle parkings
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Je auto op Schiphol parkeren, Eindhoven Airport of een andere luchthaven? Wij hebben speciaal voor jou een handig overzicht samengesteld van alle luchthaven parkings in Nederland. Je kent het vast wel; je gaat op vakantie met het vliegtuig en rijdt met een volgeladen auto naar het vliegveld. Het parkeren op de luchthaven kan echter een hele opgave zijn en is meestal niet goedkoop… Dus waar doe je goed aan? We zetten alle luchthaven parkings voor je op een rijtje & geven handige tips!

 

Schiphol parkeren

De auto op Schiphol parkeren? Op de luchthaven van Amsterdam heb je maar liefst 6 verschillende parkeeropties:

P1 Kort Parkeren
Hier mag je maximaal 48 uur parkeren, ideaal dus als je iemand wegbrengt, ophaalt of zelf kort op reis gaat. Deze parking bevindt zich tegenover de aankomst- en vertrekhal van Schiphol Airport.

P1 Holiday Parking
P1 Holiday Parking is speciaal voor reizigers die langer dan 48 uur gebruik willen maken van de garage van P1. Omdat P1 eigenlijk alleen voor kort parkeren is, dien je voor P1 Holiday Parking wel een exclusieve reservering te maken. Hiervoor is een beperkte beschikbaarheid.

P3 Lang Parkeren Garage & Terrein
Als je langer dan 3 dagen wilt parkeren op Schiphol is Parking P3 een oplossing. Parking P3 bestaat uit een garage en een parkeerterrein. Je kunt hier met en zonder online reservering terecht. Parking P3 is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Je kunt je bagage droppen bij de ingang van de parking, zodat je niet met alle koffers hoeft te sjouwen. Dankzij de gratis snelbus sta je binnen vijf minuten in de vertrekhal.

P4 Basic Parking
Je kunt ook voor P4 Basic Parking kiezen als je langer dan drie dagen op reis gaat. Voor deze parking dien je wel vooraf online te reserveren en het terrein is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Ook hier rijdt een gratis snelbus die je binnen 10 minuten naar de vertrekhal brengt.

P6 Valet Parking
Parkeren op Schiphol met een valet service? Reserveer online en rij naar garage P6! Hier parkeer je de auto en lever je de sleutels in bij de balie. De auto wordt door professionele medewerkers naar een afgesloten parkeerplaats van Schiphol Airport gereden. Om er zeker van te zijn dat je auto in precies dezelfde staat terugkeert, wordt bij aankomst een video opname van de auto gemaakt. Ook wordt de route naar de parkeerplaats volledig bijgehouden en zal er nooit meer dan 12 kilometer met je auto gereden worden. Je auto staat veilig en jij loopt binnen een paar minuten binnendoor naar de vertrekhal van Schiphol.

Terminal Valet Parking
De Terminal Valet Parking werkt hetzelfde als de P6 Valet Parking. Echter wordt je auto hier in een overdekte, afgesloten garage geparkeerd. Jij kunt je auto parkeren bij de speciale ingang tussen Vertrekhal 2 & 3 en levert de sleutels in bij de balie. De auto wordt door professionele medewerkers naar de overdekte garage gereden. Ook hier wordt er een video opname van de auto gemaakt en wordt de gereden route bijgehouden. Deze zal nooit meer dan 6 kilometer lang zijn.

 

 

Eindhoven Airport parkeren

Ook als je de auto op Eindhoven Airport wilt parkeren, heb je 6 opties:

Gold Parking (P1)
In de nieuwe garage Gold Parking P1 op Eindhoven Airport kun je sinds 1 oktober 2019 terecht voor Kiss & Ride, kort parkeren en lang parkeren. Het is mogelijk om een parkeerplaats te reserveren voor P1. De eerste 10 minuten parkeer je op P1 gratis.

Gold Parking (P0)
Op Gold Parking P0 kun je terecht als je iemand wegbrengt of ophaalt en je langer dan 2 uur blijft. Parking P0 bevindt zich direct tegenover de aankomst- en vertrekhal.

Silver Parking (P3)
Als je de auto langer wilt parkeren op Eindhoven Airport biedt Silver Parking P3 een optie. Parking P3 bevindt zich op 5 minuutjes lopen van het vliegveld.

Bronze Parking (P4)
Als je de auto voor een langere tijd overdekt wilt parkeren, moet je bij Bronze Parking P4 zijn. Parking P4 bevindt zich op 7 minuten lopen van Eindhoven Airport. Je kunt hier zelfs inrijden op kenteken!

Bronze Parking (P5)
Ook Bronze Parking (P5) biedt uitkomst als je de auto langer wilt parkeren. Parking P5 bevindt zich ook op 7 minuten loopafstand van Eindhoven Airport.

EASY Valet
Parkeren op Eindhoven Airport met valet service? Parkeer je auto dan in de EASY Valet parking! Rij naar P0 en overhandig je autosleutels aan de valet host. Je auto wordt door het personeel geparkeerd terwijl jij richting de terminal loopt. Als je gebruik wilt maken van EASY Valet dien je vooraf online te reserveren. Parking P0 bevindt zich direct tegenover de aankomst- en vertrekhal.

 

 

Rotterdam Airport Parkeren

Parkeren op Rotterdam Airport? Wij zetten alle opties voor je op een rijtje, zodat jij zonder zorgen je auto kunt parkeren op Rotterdam Airport.

P1 & P3 – Lang Parkeren
De parkeerterreinen P1 en P3 zijn de ideale keuze als je je auto langer wilt parkeren op Rotterdam Airport. Beide parkeerterreinen liggen op 3 tot 7 minuten loopafstand van de terminal.

P2 – Business Parkeren
Parkeerterrein P2 is de juiste keuze als je de auto voor de deur van de terminal wilt parkeren. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op zakenreis gaat of graag wat extra luxe wilt ervaren tijdens je vakantie. Om te kunnen parkeren op parkeerplaats P2 dien je vooraf een reservering te maken. Dit kan tot 3 uur voor vertrek. Overigens kun je hier ook je elektrische auto opladen.

P6 – Comfort Parkeren
Ook parkeerplaats P6 bevindt zich dicht bij de terminal van Rotterdam Airport. Een comfortabele keuze dus! Nadat je je auto hebt geparkeerd sta je binnen enkele minuten in de terminal. Ook om te kunnen parkeren op parkeerplaats P6 dien je vooraf een reservering te maken. Dit kan tot 3 uur voor vertrek.

P10 – Voordeel Parkeren
Parkeerplaats P10 is de perfecte keuze als je je auto voordelig wilt parkeren op Rotterdam Airport tijdens je vakantie. Parkeerterrein P10 ligt iets verder van de terminal, waardoor het voor jou de goedkoopste optie is! Binnen 10 minuutjes sta je in de terminal. Je kunt uitsluitend gebruik maken van parkeerterrein P10 als je vooraf online gereserveerd hebt. Dit kan tot 3 uur voor vertrek.

 

 

Maastricht Airport Parkeren

Parkeren op Maastricht Airport? Ook op deze luchthaven heb je genoeg mogelijkheden om je auto te parkeren.

P1 – Kort Parkeren
Als je kort wilt parkeren op Maastricht Airport om bijvoorbeeld bagage in en uit te laden of iemand wegbrengt of ophaalt, parkeer je op terrein P1. Parkeerplaats P1 bevindt zich rechts van de terminal.

P2 – Lang Parkeren
Ga je op vakantie en wil je je auto langer parkeren op Maastricht Airport? Dan rij je naar parkeerterrein P2. Deze parkeerplaats bevindt zich links van de terminal, dus je hoeft niet ver te lopen!

Maastricht Airport Parkeren met Corendon

Als je een vakantie boekt via Corendon, en je vertrekt vanaf Maastricht Airport, is parkeren inbegrepen. Je hoeft niets te reserveren en dit is ook niet mogelijk. Wanneer je de parkeerplaats oprijdt, ontvang je een parkeerkaartje bij de slagboom. Dit wissel je bij één van de incheckbalies (voor vertrek) in voor een gratis uitrijkaartje.

 

Parkeren Groningen Airport

Wanneer je vliegt vanaf de luchthaven van Groningen kun je je auto gemakkelijk parkeren op Groningen Airport. Groningen Airport heeft drie parkeerterreinen (alle drie met cameratoezicht):

P1
Wanneer je parkeert op parkeerterrein P1, parkeer je direct voor de terminal. Je kunt gemakkelijk in- en uitrijden met kentekenherkenning. Groningen Airport raadt aan om je parkeerplek vooraf online te reserveren. Zo heb je gegarandeerd een parkeerplek en profiteer je van een extra voordelig tarief. Uit onderzoek is overigens gebleken dat parkeren op Groningen Airport het goedkoopst is!

P2
Parkeerterrein P2 is voor veel reizigers de ideale keuze. Dit parkeerterrein is dichtbij en voordelig. Het is slechts een minuutje lopen naar de terminal!

P3
Parkeerterrein P3 is de meest voordelige optie om je auto te parkeren op Groningen Airport. Wanneer Groningen Airport sluit, wordt dit parkeerterrein ook afgesloten. Vanaf P3 is het maximaal 7 minuten lopen naar de terminal.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.