10x Instagrammable spots Nederland

Inspiratie voor de leukste plekjes!
Demi - Reisspecialist

Is jouw Instagram ook toe aan een paar nieuwe, creatieve foto’s? Wij zijn voor jullie op onderzoek uit gegaan en hebben een paar hele leuke plekjes gevonden waar jij de pérfecte Instagram foto kunt maken. Wij hebben voor jullie geprobeerd zoveel mogelijk ”coronaproof” hotspots te vinden in heel Nederland, zodat jullie vandaag nog erop uit kunnen gaan. Benieuwd naar deze hotspots? Lees hieronder dan de 10 meest leuke instagrammable spots van Nederland

10x Instagram waardige hotspots in Nederland

1. De Zevenlandenhuizen – Amsterdam

Roemer Visscherstraat 32II
1054 EZ Amsterdam

Vlak bij het Vondelpark vinden jullie dit prachtige plaatje: de Zevenlandenhuizen. Zoals de naam al doet vermoeden staan hier zeven verschillende huizen die de volgende landen vertegenwoordigen: Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Italië, Engeland én Nederland. Elk huis is gebouwd in zijn eigen stijl en wordt weer gekenmerkt door een verschillende architectuur. Zo wordt Nederland weergegeven door een grachtenpand met een trappetje en is Engeland gebouwd als een typisch Brits huis. Een kiekje schieten wanneer je hier voorbij loopt, mag je dan ook zeker niet vergeten… Hoe leuk zal dit staan op jouw Instagram feed? Saven maar!

 

2. De Reigerstraat – Middelburg

Reigerstraat
4331 BA Middelburg

Misschien komt deze foto jullie wel bekend voor… Wat dachten jullie van het Art Festival in Portugal? Elk jaar wordt in de zomer tijdens dit Portugese festival wel honderden paraplu’s opgehangen. Dit kunstproject levert dan ook waanzinnige foto’s op (en dankzij de schaduw ook héérlijk wat verkoeling tijdens de warme zomerdagen). Maar we hebben goed nieuws voor jullie… Jullie vinden deze té leuke straat op de foto gewoon in ons eigen Middelburg. De winkeleigenaren vonden het leuk om de straat op te pimpen dus besloten ze deze gekleurde paraplu’s op te hangen. Wanneer bezoeken jullie dit leuke straatje in Zeeland?

 

3. Het Kaslokaal – Oostkapelle

Noordweg 33a
4356 EB Oostkapelle

Wanneer je helemaal in to de plantjes en bloemetjes bent & groen jouw favoriete kleur is, is dit dé spot voor jou. Bij theetuin Het Klaslokaal is een oude tuinderskas omgetoverd tot een werkelijk waar Instagram decor met onder andere een grote schommel voor de leukste foto’s. Wanneer de restaurants weer open gaan, kun je hier ook genieten van een heerlijk taartje of broodje. Achter de tuinderskas vinden jullie een beschutte tuin die elk seizoen weer een andere uitstraling heeft. De ultieme plek om een paar leuke foto’s te schieten als je het ons vraagt.

4. De Orchideeën Hoeve – Luttelgeest

Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest

Wanneer ik mensen hoor praten over exotische flora en fauna, denk ik gelijk aan deze Instagramwaardige hotspot! De Orchideeën Hoeve is de grootste vlindertuin van Europa en heeft verschillende tuinen met verschillende thema’s. Zo kunnen jullie je een dagje wanen in ’t regenwoud in ons eigen Flevoland. Wie zei dat je niet een tropisch gevoel kan ervaren in dit kikkerlandje? Zowel jong als oud zal zich hier prima vermaken. Ontdek de junglepaden, spot de mooiste vlinder en ga op de foto met een papegaai. Ook kunnen jullie, wanneer de restaurants weer open zijn, lunchen in een  ware zee aan bloemen… Heel vet!

5. De Oudegracht – Utrecht

De Oudegracht
Utrecht

Wie nét even wat orgineler wil zijn, maakt in plaats van in Amsterdam de perfecte foto aan De Oudegracht in Utrecht. Utrecht is één van de leukste studentensteden van Nederland en wordt gekenmerkt door de schattige grachtjes en straatjes. Een foto in deze knusse stad mag dan ook zeker niet missen op jouw feed… Aan De Oudegracht vinden jullie tal van restaurantjes en terrasjes waar jullie in de héérlijke zomermaanden kunnen neerploffen.

TIP! Maak een foto wanneer de zon net onder gaat voor een verrassend effect.

6. Keukenhof – Lisse

Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Voor wie op zoek is naar een plek die jullie meteen doet denken aan Nederland hebben wij een geweldige spot in gedachten: bezoek de prachtige tulpenvelden van de Keukenhof. Waan jezelf tussen de gekleurde tulpen en maak een typische Hollands kiekje! Keukenhof is naast het grootste ook het bekendste bloemenpark van de hele wereld. Jullie vinden hier meer dan 7 miljoen bloemen in allerlei verschillende kleuren. Als er dan geen leuke foto tussenzit, weten wij ’t ook niet meer… 

7. De Moerputten – Den Bosch

De Moerputten
Den Bosch

Wie dacht dat alleen het centrum van Den Bosch Instagram waardig is, heeft het mis! Een bekende hotspot waar je zeker een instagrammable foto kan schieten is de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Wanneer je de drukte in de stad liever wil vermijden moeten jullie een bezoekje brengen aan de Moerputten. In het zuiden van Den Bosch vinden jullie dit prachtige natuurgebied met verscholen kronkelende loopvlonders door het bos… Is dit geen plaatje voor jouw herfst feed?

8. Hortus Botanicus – Amsterdam

Plantage Middenlaan 2A
1018 DD Amsterdam

Een ander prachtig pareltje waar jullie leuke foto’s kunnen maken is de Hortus Botanicus in Amsterdam. Deze Amsterdamse botanische tuin heeft maar liefst meer dan 6000 verschillende planten… Wow! Van 19 december tot 3 januari is deze gave plek ook ’s avonds geopend en worden jullie omringd door duizenden glinsterende lichtjes in de tuin. Met deze lichtjes krijgt jouw Instagram foto een hele feestelijke look.

9. De Metaal Kathedraal – Utrecht

Rijksstraatweg 20
3545 NA Utrecht

Op zoek naar iets anders dan alleen maar gekleurde muren, groene omgevingen of schattige grachtjes? Wanneer jij houdt van een industriële stijl is het een must om foto’s te maken in De Metaal Kathedraal in Utrecht. Op deze prachtige plek kun jij historische foto’s maken die perfect zijn voor jouw Instagram. Deze voormalige Rooms-Katholieke kerk is ook een metaalfabriek geweest waar de industriële look vandaan komt. Daarnaast zijn er ook verschillende culturele programma’s die jullie kunnen volgen wanneer jullie hier in geïnteresseerd zijn. 

10. Prinsentuin – Groningen

Martinikerkhof 23
9712 JH Groningen

Last but definitely not least, hebben we nog een geweldige hotspot voor jullie in petto die goed zal staan op jullie feed! Want zeg nou zelf, hoe leuk is dit poortje? In de Prinsentuin in Groningen vinden jullie onder andere deze met bladeren bedekte poort waar jullie het hele jaar door leuke foto’s kunnen maken. Jullie vinden deze tuin midden in de binnenstad van Groningen, waar jullie kunnen genieten van een oase aan rust… Zeg maar hallo tegen de perfecte foto!

Wat is jouw favoriete instagrammable hotspot van Nederland? Wanneer je op zoekt bent naar meer inspiratie en tips moeten jullie ook zeker een kijkje nemen bij onze andere VakantieDealz blogs!

Meer fotogenieke plekken ontdekken? Lees dan ook eens deze blogs: 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.