De mooiste Griekse eilanden die je echt bezocht moet hebben

VakantieDealz.nl
Maaike - Reisspecialist

De Griekse eilanden zijn al jaren een mega populaire bestemming om vakantie te vieren. De prachtige parelwitte stranden aan de azuurblauwe zee zijn de perfecte combinatie voor een heerlijke zonvakantie! Maar naar welk Grieks eiland moet je nou op vakantie deze zomer? Wij helpen je door de top 4 mooiste Griekse eilanden voor je op een rijtje te zetten! Tipje van de sluier: Kreta heeft de top 4 niet eens gehaald! 

 

mooiste griekse strand shipwreck

Zakynthos – Het schildpadden eiland

Zakynthos verdiend uiteraard een plekje in het rijtje met de mooiste Griekse eilanden door haar veelzijdigheid. Dit eiland is een fijne bestemming door alle prachtige kliffen, indrukwekkende rotsen, heerlijke stranden, mooie natuur en de mogelijkheid om de Caretta-Caretta schildpadden te kunnen spotten! Maar ook heeft dit fijne Griekse eiland een levendig uitgaanscentrum waar het nachtleven zomers in volle gang is. De hotspot die je echt niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Zakynthos is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Vanaf een uitkijk punt heb je een prachtig uitzicht over dit bijzondere strand met een aangespoeld schip, ook is de zee hier indrukwekkend helderblauw!

> Bekijk alle Zakynthos aanbiedingen

mooiste uitzicht op griekse witte huisjes met blauwe daken griekenland

Santorini – Het mooie Griekse paradijs

Een eiland dat zeker tot één van de mooiste Griekse eilanden behoort is uiteraard Santorini. Naast de helderblauwe zee, vulkanische zwarte stranden en het heerlijke weer komen er jaarlijks talloze mensen in het bijzonder naar dit Griekse eiland, wij snappen wel waarom! De witte kerkjes, huisjes en restaurantjes in combinatie met de blauwe daken zorgen voor een prachtig, typisch Grieks uitzicht! Je kunt heerlijk door de pittoreske Griekse straatjes wandelen en tijdens het diner genieten van een waanzinnig mooie zonsondergang… 

> Bekijk alle Santorini aanbiedingen

bijzonder mooi grieks eiland met witte huisjes en windmolens

Mykonos – Het Griekse molen eiland

Dit kleine Griekse eiland is er zeker geen om over het hoofd te zien! Je vindt hier pittoreske dorpjes met prachtige witte straatjes en huisjes gelegen op een mooie berg. De indrukwekkende windmolens die tussen de witte huisjes uitsteken maken het beeld helemaal compleet. Naast deze mooie Griekse dorpjes kun je op dit eiland ook genieten van de heerlijke Griekse keuken, heerlijk relaxen op de parelwitte stranden en een verfrissende duik nemen in de azuurblauwe zee!

> Bekijk alle Mykonos aanbiedingen

mooiste griekse grot op eiland met licht inval

Kefalonia – De verscholen Griekse parel

Dit vrij onbekende Griekse eiland doet zeker niet onder voor de andere mooie Griekse eilanden. Ongerepte natuur, mooie baaitjes, indrukwekkende kliffen en ga zo maar door. In het bijzonder zijn de Melissani Caves een echte must see! Deze grotten liggen onder de grond, maar het plafond van de grot is open waardoor het licht prachtig naar binnen valt. Dit geeft een magisch gevoel! Je kunt met een bootje varen door het meertje in de grot waardoor je van verschillende invalshoeken de grot kan bewonderen. Zeker een aanrader tijdens een bezoek aan dit fantastische eiland!

> Bekijk alle Kefalonia aanbiedingen

 

Heb je na het lezen van dit blog over de mooiste Griekse eilanden zin gekregen in een vakantie? Dat snappen wij heel goed, neem eens een kijkje op onze Griekenland pagina! En ben je helemaal gek op de Griekse eilanden? Check dan ook onze blog over eilandhoppen in Griekenland.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.