Dit zijn de 8 mooiste plekken van Nederland om te bezoeken!

VakantieDealz.nl
Demi - Reisspecialist

Toerist in eigen land… Altijd leuk! Maar wat zijn nu de mooiste plekken van Nederland om te bezoeken? Wij van VakantieDealz hebben voor jullie de mooiste natuurgebieden van Nederland op een rijtje gezet. Ontdek onder andere de prachtige Veluwe, onze prachtige Waddeneilanden of velden vol met tulpen! Wat wordt jullie volgende uitje?

 

1. Bollenstreek – Zuid-Holland

De bollenstreek is een gebied in de provincie Zuid-Holland, tussen de grote steden van de Randstad, waar jullie kunnen genieten van dit prachtige uitzicht! Wij vinden dit gebied één van de mooiste plekken van Nederland. Deze streek staat bekend als hét centrum van de Nederlandse bloembollencultuur. Verschillende toeristen uit alle uithoeken van de wereld brengen hier jaarlijks een bezoekje aan, vooral wanneer de bloemencorso plaatsvindt. Dit is een optocht met praalwagens die prachtig zijn versierd met bloemen.

2. Kinderdijk, Zuid-Holland

Kinderdijk is een dorpje in de provincie Zuid-Holland, wat bekend staat om haar Kinderdijkse molens. Deze molens stammen uit de 18e eeuw en behoren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit dorpje was in 1886 de eerste Nederlandse plek met elektriciteit. Vanaf Rotterdam kunnen jullie deze prachtige plek bewonderen met een boottochtje. Natuurlijk kunnen jullie deze prachtige Hollandse route ook wandelend of fietsend ontdekken.

3. Nationaal Park De Hoge Veluwe – Gelderland

Natuurlijk niet te missen in dit rijtje mooiste plekken van Nederland… Het prachtige natuurgebied van de Hoge Veluwe bestaat uit bossen, heide, vennen en zandverstuivingen. Combineer een heerlijke wandeling door dit gebied met een beetje kunst en cultuur. Bezoek het Kröller-Müller Museum voor moderne kunst met de op één na grootste verzameling van Van Gogh of breng een bezoekje aan ’t beeldenpark met beeldhouwkunst uit de 20ste eeuw. TIP: maak een fietstocht door dit prachtige gebied en ontdek de mooiste plekjes van ons kikkerlandje!

> Nieuwsgierig naar de beste deals voor vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland?

4. Nationaal Park Duinen van Texel – Texel

Strandliefhebbers opgelet! De mooiste duinwandelingen vinden jullie op dit Waddeneiland, Texel. Binnen het Nationaal Park Duinen van Texel vinden jullie verschillende natuurgebieden zoals De Slufter, De Hors en De Muy. Of het nu winter of zomer is, elk seizoen kunnen jullie hier terecht voor een heerlijke wandeling met de frisse zeelucht. Het park heeft verschillende looproutes waar jullie uit kunnen kiezen. TIP: huur een fiets op Texel!

5. Zaanse Schans – Noord-Holland

Op zoek naar een uniek en mooi stukje Nederland? Herleef de periode van de 18e en 19e eeuw in ons land en ontdek de houten huisjes, de molens, verschillende werkplaatsen en schuren. Dit woon- en werkgebied is de ideale plek voor een boot- of fietstocht om onze oude cultuur op te snuiven. Loop langs het bakkerijmuseum, kijk rond in de winkeltjes of geniet van een lekkere pannenkoek in ’t pannenkoekenrestaurant. De Zaanse Schans is, naast wij Nederlanders, ook een grote trekpleister voor toeristen.

6. Loonse en Drunense Duinen – Noord-Brabant

De grootste stuifzandgebieden van West-Europa vinden jullie in Noord-Brabant. Deze Nederlandse Sahara is een woest en droog gebied waar het wel lijkt of jullie in een andere wereld zijn. In de zomer kan het temperatuurverschil tussen dag en nacht maar liefst 40 graden zijn… Leuk feitje: wisten jullie dat het grootste roofdier van Nederland in dit park woont? Dat is namelijk de das!

7. Bourtange – Groningen

Ook in het noorden van ons land zijn er prachtige gebieden te vinden. Één van de bekendste bezienswaardigheden van Groningen is de Bourtange. Eenmaal aangekomen in dit stadje, lijkt het wel alsof de tijd stil heeft gestaan. Jullie vinden hier historische pleinen en Hollandse huisjes. Zijn jullie geïnteresseerd in een stukje geschiedenis? Geef dan een bezoekje aan één van de 6 musea die hier zijn gevestigd. En houd de evenementen goed in de gaten… Misschien zien jullie wel de Slag om Bourtange!

8. Giethoorn – Overijssel

Het prachtige Giethoorn wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd omdat dit dorp net een schilderij is van bruggetjes en water. Het belangrijkste vervoersmiddel hier is dan ook een boot of kano. Een vaartocht is dan ook een must als jullie een bezoekje brengen aan dit prachtige dorp. Ontdek het Nationaal Park Weerribben Wieden vol met prachtige rietvelden, fluitende vogels en een moerasbos. Wij houden van Giethoorn. En daarom hebben we een blog over een huisje huren in Giethoorn geschreven!

Op zoek naar meer mooiste plekken Nederland? Bekijk al onze blogs! Daaronder ook:

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.