De 10 leukste fotospots van NYC

Incl. locaties & handige tips

Altijd al eens naar New York willen gaan? En ben je benieuwd naar de leukste fotospots? Dan heb je geluk! Vorige maand ben ik, Rosa-Lee, voor een week afgereisd naar New York om eens te zien wat er allemaal te ontdekken valt in The Big Apple. En speciaal voor jou heb ik de leukste fotospots van New York op een rijtje gezet, inclusief locaties én handige tips… Enjoy!

1. DUMBO

De hippe wijk DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) ligt in Brooklyn. Als je vanuit Manhattan de Brooklyn Bridge overloopt, kom je uit in DUMBO. Vroeger stond de wijk bekend om de vele industriële fabrieken. Tegenwoordig zijn deze compleet getransformeerd in woningen, restaurants, boetiekjes en kunst galerijen. In DUMBO vind je ook één van de bekendste fotospots van New York, namelijk de rode bakstenen pakhuizen van Washington Street met de Manhattan Bridge op de achtergrond.

Locatie: 39-21 Washington St, Brooklyn, NY 11201

2. The Brooklyn Bridge

Deze fotospot ligt misschien voor de hand, maar is zo onwerkelijk mooi… TIP: ga met zonsopgang! Er is nog bijna niemand en het licht is prachtig. Het is even vroeg opstaan, maar dit is het meer dan waard! Om de mooiste foto’s te maken raad ik je aan om eerst (met de metro bijvoorbeeld) naar Brooklyn te gaan en de brug af te lopen richting Manhattan. Zo heb je de skyline van Manhattan op de achtergrond.

Locatie: Brooklyn Bridge, New York, NY 10038

3. Greenwich & SoHo

Persoonlijk vind ik dat Greenwich en SoHo de leukste straatjes hebben om foto’s in te maken. Zo heb je er straten met schitterende herenhuizen en hoge bomen, maar ook vele leuke eettentjes en boetiekjes. De ideale buurt om een middagje rond te struinen! SoHo en Greenwich zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, de twee wijken liggen namelijk naast elkaar. TIP: in Greenwich vind je onder andere het appartement van Carrie Bradshaw uit Sex and the City én het appartement van Friends.

Locatie: Greenwich (W 14th St – Houston St) & SoHo (Houston St – Canal St)

4. Central Park

Het gigantisch grote Central Park heeft ontelbaar veel leuke fotospots. TIP: wil je het hele park zien tijdens je stedentrip naar New York? Huur dan een fiets en rijd het park helemaal rond! Daarentegen kom je de leukste fotospots eerder lopend tegen, aangezien ze meestal niet direct aan de fietspaden liggen. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende trappen bij Bethesda Terrace en de Bethesda Fountain, maar ook de iconische Bow Bridge, The Trefoil Arch, Belvedere Castle (ja er staat een kasteel in Central Park!) en Shakespeare Garden. Wanneer je door het park wandelt kom je ongetwijfeld leuke verborgen plekjes tegen, zoals hieronder.

Locatie: Central Park (110 St – 59 St)

5. Top of the Rock

Het mooiste uitkijkpunt van New York? Wat mij betreft is dat zeker the Top of the Rock. Op de 70e verdieping van Rockefeller Plaza vind je het observatiedek met een 360 graden uitzicht over de hele stad. Aan de ene kant heb je een prachtig uitzicht op de skyline inclusief het Empire State Building (zoals op de foto hieronder) en aan de andere kant zie je Central Park. TIP: the Top of the Rock gaat s’ ochtends om 08:00 open, dus zorg dat je zo vroeg mogelijk gaat! Zo voorkom je dat je een uur in de rij staat.

Locatie: 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112

6. The Flatiron Building

The Flatiron Building is toch wel één van de meest iconische wolkenkrabbers van New York. De opvallende driehoekige vorm zorgt voor een uniek plaatje. TIP: om de beste foto te maken kun je het best aan de overkant van de straat gaan staan, zodat je het complete gebouw op de foto krijgt. Er staan bijvoorbeeld betonnen blokken waar je op kunt staan of zitten.

Locatie: 175 5th Ave, New York, NY 10010

7. Times Square

Ook deze locatie ken je ongetwijfeld wel, maar mag gewoon niet gemist worden tijdens je trip naar New York. De talloze verlichte borden en flikkerende lichtjes in alle kleuren van de regenboog is iets wat je nergens anders vindt. TIP: ga ’s avonds als het donker is om de mooiste foto te krijgen. Hierdoor vallen alle kleuren en lichtjes nog meer op!

Locatie: Times Square, Manhattan, NY 10036

8. The Oculus

Dit architectonische hoogstandje is onwijs indrukwekkend… Voor de symmetrie liefhebbers (zoals ik) is dit een geweldige fotospot! The Oculus is van buiten net zo prachtig als van binnen. Het gebouw dient onder andere als station en winkelcentrum en valt extra op tussen alle torenhoge wolkenkrabbers.

Locatie: Kruising Fulton St – Church St, New York, NY 10007

9. The MET Steps

The Metropolitan Museum of Art (kort ook wel The MET genoemd) is een ongelofelijk mooi gebouw. Maar de bekendste fotospot van het museum zijn de trappen voor de ingang. ‘The MET steps’ zijn vooral een populaire fotospot geworden door de Amerikaanse serie Gossip Girl.

Locatie: The MET, 1000 Fifth Avenue, New York 10028-0198

10. Stone Street

We sluiten het rijtje af met Stone Street, een straat in het zuidelijkste puntje van Manhattan. Hoewel het om de hoek ligt van Wall Street, is de sfeer hier totaal anders. Het zit vol met heerlijke restaurants en er rijden geen auto’s doorheen. TIP: vooral met goed weer is deze straat the place to be, het staat dan namelijk vol met terrasjes.

Locatie: Stone Street, New York 10004

Ben jij helemaal gek op New York en de Verenigde Staten? Wij ook! En daarom hebben we er meer blogs over geschreven:

 

> Bekijk hier al onze stedentrip deals! 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.