Luieren bij het zwembad of urenlang bakken op het strand… Het is voor veel vakantiegangers het ideale beeld. Hoewel een relaxvakantie heerlijk is, kan een actieve vakantie ook erg leuk zijn! Fietsen, wandelen of het beoefenen van een watersport, er zijn talloze mogelijkheden te bedenken om je vakantie actief te maken. Hieronder hebben we 4 tips voor een actieve vakantie voor je op een rijtje gezet. 

 

Huur een fiets of neem ‘m mee op vakantie

De makkelijkste manier om je vakantie actief te maken is het huren of meenemen van een fiets. Hoewel sommige vakantiebestemmingen nog niet helemaal fietsproof zijn, kun je op heel veel plekken een fiets huren en erop uit trekken. Fietsen is de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Je bent lekker actief bezig, je kunt hem overal gratis parkeren en het is ook nog eens efficiënt én milieuvriendelijk. Wat wil je nog meer?

 

Kies een hotel uit met veel sportfaciliteiten

Tegenwoordig is er in bijna ieder hotel wel een fitnessruimte te vinden waar je jezelf even lekker in het zweet kunt werken. Maar wist je dat grote hotels en resorts vaak veel sportfaciliteiten hebben waar je gebruik van kunt maken? Daag elkaar uit voor een wedstrijdje tennis, volg een yogales of doe mee aan een potje beachvolleybal. Zo hoef je je hotel of resort niet te verlaten (mocht je dit niet willen), maar ben je toch lekker actief bezig!

 

Wandelen kan altijd en overal

Of je nu midden in de Alpen zit of aan het strand van de Costa del Sol, wandelen kan altijd en overal. Het is een leuke en actieve manier om de omgeving te ontdekken, waarbij je je inspant en tegelijkertijd juist ook ontspant. Bovendien is het nog gratis ook! Kiezen jullie voor een stevige wandeling door de bergen? Of struinen jullie de winkeltjes af op de boulevard? 

 

Wintersport: het beste van beide werelden

En last but zeker not least: de wintersport. Wintersport is de ultieme combinatie tussen een sportieve en een ‘gezellige’ vakantie. Overdag op je snowboard of op je ski’s van de piste af, tussendoor lekker lunchen in het zonnetje en de dag afsluiten in de après-ski… Wij houden ervan! Nog nooit op de latten gestaan? Vrees dan niet, in vrijwel ieder wintersportgebied kun je ski- en snowboardlessen volgen. Zo kun je in no time zelf de berg af!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter