Waar ga jij dit jaar allemaal naartoe op vakantie? Heb je al een aantal vakanties gepland of staat dit nog op je to-do-lijstje? Neem dan snel deze blog eens door! Wellicht heb jij hier nog niet meteen aan gedacht, maar een vakantie moet je natuurlijk ook verzekeren. En een reis uitzoeken, plannen en organiseren kan al de nodige vragen oproepen, laat staan al die verzekeringen. Toch zal je er in sommige situaties erg blij mee zijn. Wanneer je er een handje hulp bij krijgt valt het ook wel mee hoe moeilijk het is. Dat handje hulp kan je in deze blog vinden!

Must have verzekeringen op reis

Of je nou een weekendje weggaat binnen de Benelux, op wintersport gaat, op vriendenvakantie gaat, een sightseeingvakantie of een wereldreis, verzekeringen zijn nooit overbodig. Sommige verzekeringen zijn zeer aangeraden om af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Gelukkig zijn ze niet tijdens al je vakanties nodig, maar wanneer je ze een keer wel nodig hebt ben je er erg blij mee. Als je je vakantie niet goed verzekerd, kunnen je kosten wel oplopen tot meer dan een ton! Check hieronder welke verzekeringen je het beste kunt afsluiten voordat je op vakantie gaat. 

  1. Een reisverzekering. Een reisverzekering is het complete plaatje van een verzekering tijdens je reis. Hiermee heb je de beschikking tot 24/7 SOS hulpverlening en is jouw bagage standaard meeverzekerd. Afhankelijk van wat voor reis je gaat maken, kun je kiezen wat het beste bij jou past. Dit is afhankelijk van hoeveel je gaat reizen. 
  2. Een annuleringsverzekering. Je kunt je reisverzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering, maar je kunt deze ook apart afsluiten. Deze verzekering scheelt jou veel geld wanneer je jouw reis wil annuleren door ziekte, quarantaine of door gestolen reisproducten. Ook als je reis vertraagd is, ben je hiervoor verzekerd. Een annuleringsverzekering van Allianz Direct kan jou redden in vervelende situaties. 
  3. Medische kosten. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar wanneer je medische hulp nodig hebt in het buitenland kan dit je erg veel geld kosten. Met een verzekering voor medische kosten kun je alle kosten als gevolg van ziekte verzekeren. Hierbij kun je denken aan ziekte, letsel of een andere medische aandoening. Zelfs tandartskosten kun je vergoeden.

Extra’s: ook handig!

Naast de algemeen aangeraden verzekeringen voor vakanties, kun je er ook nog voor kiezen om specifieke verzekeringen af te sluiten. Alle vakanties zijn natuurlijk anders en nemen weer andere risico’s met zich mee. Ga jij bijvoorbeeld op wintersport? Check dan eens een wintersport en risicosportenverzekering. Tijdens deze vakantie heb jij natuurlijk veel meer kans om je been te breken dan als je de hele dag aan het zwembad gaat liggen. Ga jij op vakantie met de auto of maak je een gave reis waar je een auto gaat huren? Dan is het verstandig om een goede autoverzekering in het buitenland af te sluiten of de verzekeringen van het verhuurbedrijf goed te controleren. 

Hopelijk kun jij aan de hand van deze blog goed voorbereid op vakantie. Moet jij je vakantie nog boeken? Wacht dan niet te lang en scoor kortingen tijdens de KLM Werelddeal Weken!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter