De mooiste wandelroutes in de winter

5x plekken in Nederland
Mooiste wandelroutes Nederland
Demi - Reisspecialist

Nu we allemaal veel binnen zitten, moeten we zeker niet vergeten om af en toe eens de benen goed te strekken en een frisse neus te halen in de buitenlucht. Zeker nu de kerstvakantie eraan zit te komen, hebben jullie binnenkort genoeg vrije tijd om eens lekker met het hele gezin op pad te gaan. Zijn jullie op zoek naar de leukste plekjes in Nederland voor een prachtige winterse wandelroute? Bekijk hieronder dan onze top 5 mooiste wandelroutes van Nederland en bezoek binnenkort één van deze natuurrijke plekken!

1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug – Utrecht

Wanneer je op zoekt bent naar een échte goede wandeling centraal in Nederland is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug altijd een goed idee. Zowel in de herfst als in de winter kijken jullie je ogen uit over dit prachtige beboste landschap… Het Nationale Park heeft maar liefst 56 verschillende (geregistreerde) wandelroutes van 2 tot en met 21 kilometer. Voor iedere wandelaar is er dus een geschikte route te vinden! Naast dat jullie op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug oog in oog komen te staan met de schitterende natuur, zijn ook cultuurliefhebbers hier aan ’t juiste adres. Wissel de eindeloze bossen af met de vorstelijke landgoederen waar jullie meer komen te weten over de geschiedenis.

Mooiste wandelroutes Nederland

TIP! Jullie komen héél veel verschillende plant- en diersoorten tegen. Een aanrader om je goede camera mee te nemen!

2. Speulder- en Sprielderbos – Gelderland

Één van de mooiste bossen van Nederland zijn voor ons het Speulder- en Sprielderbos. Het bos is maar liefst 3300 hectare groot en ligt tussen de plaatsen Ermelo, Garderen en Putten in. Wanneer jullie gek zijn op foto’s maken kunnen jullie hier de mooiste plaatjes schieten dankzij de de dansende beukenbomen. Een wandeling door het Speulder- en Sprielderbos is dan ook zeker geen straf. Doe je goede wandelschoenen aan, kies je warmste sjaal uit en ga erop uit. Wie weet spotten jullie onderweg wel een paar edelherten, vossen of wilde zwijnen! In het bos vinden jullie verschillende soorten wandelroutes die jullie leiden langs verschillende soorten beekjes, prachtige tuinen, een kasteel en nog veel meer. Ontdek dit prachtige stukje Nederland met jullie eigen ogen.

Mooiste wandelroutes Nederland

3. Kinderdijk – Zuid-Holland

Een wandeling door het schitterende molengebied van Kinderdijk mogen jullie ook zeker niet vergeten. Kinderdijk, bekend om de vele molens, heeft elk jaar veel bezoekers uit heel Nederland. De molens behoren tot de UNESCO Wereldgoederflijst en bestaan al sinds de 18e eeuw. Voor zowel een prachtige wandeling als een fietsroute zitten jullie hier zeker op de goede plek. Begin in het bos van Nieuw-Lekkerland en loop daarna richting Kinderdijk waar jullie de prachtige molens kunnen bewonderen. Deze plek is ideaal voor een mooie herfst of winterwandeling. Ook vinden wij dat Kinderdijk één van de mooiste plekken in Nederland is om te bewonderen. Benieuwd naar de andere 7 plekken? Neem dan zeker ook een kijkje op deze blog.

Mooiste wandelroutes Nederland

4. Posbank – Gelderland

Een andere prachtige plek in ons kikkerlandje is de Posbank in Gelderland. Jullie vinden hier verschillende soorten heideheuvels, zandverstuivingen en een mooi uitgestrekt bos. Door Nationaal Park Veluwezoom kunnen jullie verschillende soorten routes lopen die jullie laat genieten van de prachtige natuur. De bekendste wandelroute is 5,4 kilometer lang en brengt jullie vanaf Landgoed Heuven langs de schaapskooi zo naar de Posbank. Ga met het gezin erop uit en haal een heerlijke frisse neus…

Mooiste wandelroutes Nederland

TIP! Wist je dat wandelen helpt tegen je verkoudheid? Door regelmatig te bewegen blijf je fit en help je je eigen immuunsysteem te verbeteren.

5. Schoorlse Duinen – Noord-Holland

Wie zegt dat de de Nederlandse duinen alleen maar geschikt zijn voor in de zomer heeft ’t mis! Want zeg nu zelf… Dit is toch een prachtig winters plaatje? Helaas weten we van tevoren niet of er een pak sneeuw gaat vallen in de winter, maar met óf zonder sneeuw is de Schoorlse Duinen een prachtige plek om een héérlijke winterse wandeling te maken. In de Schoorlse Duinen kun je kiezen tussen verschillende wandelroutes en kom je verschillende soorten landschappen tegen. Zo loop je langs prachtige heidevelden, open duinen, een bebost dennenbos en ervaar je verschillende klimmetjes en wandelpaden. Neem je trouwe viervoeter mee en ontdek deze mooie wandelroute. Een echte aanrader!

Mooiste wandelroutes Nederland

Op zoek naar meer inspiratie, tips & leuke plekjes in Nederland? Neem dan ook hier een kijkje tussen onze andere blogs.


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.