Vakantie omboeken

Hoe reis te wijzigen? O.a. KLM, Transavia & TUI
Maaike - Reisspecialist

Wil (of moet) jij je vakantie omboeken? Dat kan soms best vervelend en ingewikkeld zijn. Maar, om het een stukje makkelijker te maken hebben wij hieronder per reisorganisatie alle nodige informatie verzameld, zodat jij zonder zorgen je reis kunt wijzigen. Daarnaast vertellen we je alles over de vouchers, eventuele terugbetalingen en meer rechten.

Waar ben je naar op zoek?

SGR regeling (Corona-voucher) | KLM omboeken | Transavia omboeken | TUI omboeken | Corendon omboekenSunweb omboeken | de VakantieDiscounter omboeken | D-reizen omboeken

 

Rechten via de SGR – Voucher & Reisorganisaties

Boek je via een reisorganisatie die is aangesloten bij de SGR? Dan heb je net wat meer rechten dan dat je boekt bij een organisatie die zich niet aangesloten heeft bij de SGR. Kun je op dit moment niet op vakantie door de nieuwe maatregelen van de overheid? Dan heeft de SGR samen met de ANVR de Corona-voucher in het leven geroepen:

“Voor reizigers die een reis met SGR Garantie hebben geboekt, heeft SGR in samenwerking met ANVR met ingang van 16 maart 2020 de Corona-voucher in het leven geroepen.”

Reizigers kunnen met deze speciale voucher de door de reisorganisatie geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Ook ben je als reiziger met de voucher er zeker van dat je reissom veiliggesteld is, mocht de reisorganisatie in financiële problemen komen.

Aangesloten reisorganisaties 

Benieuwd welke reisorganisaties zich hebben aangesloten bij de SGR én je dus recht hebt op een voucher? Bekijk hier de lijst met aangesloten reisorganisaties.

Hoe vraag je een Corona-voucher aan?

De reisorganisatie waar jij een vakantie hebt geboekt zal contact met jou opnemen. Let er wel op: het is op dit moment érg druk bij de verschillende reisorganisaties, dus wellicht gaat het wat langer duren.

Geldigheid van de voucher

Heb je een voucher ontvangen? Fijn! De voucher is vanaf de dag van uitgifte precies een jaar geldig. Zorg er dus voor dat je binnen die tijd een nieuwe vakantie geboekt hebt.

Meer vragen rondom jouw rechten of de voucher? Bekijk dan de website van de SGR.

 

KLM omboeken

In een normale situatie kun je je KLM ticket alleen wijzigen als je een ‘Flexibiliteit-ticket‘ hebt gekocht. Daarnaast kun je al de wijzigingsvoorwaarden altijd vinden bij ‘Mijn reis’ binnen de KLM omgeving.

Tijdens de huidige situatie doet KLM er alles aan om jou tegemoet te komen. Je kunt tot 30 september 2020 een voucher aanvragen, of je reis online omboeken. Dit is ook geldig op reizen die al in het verleden plaats hadden moeten vinden.

Let op: op dit moment is KLM nog druk bezig om wereldwijd klanten terug naar Nederland te halen. Het is daarom érg druk op de klantenservice.

> Vraag direct een KLM voucher aan of boek je KLM reis om

 

Transavia omboeken

Heb je een vlucht geboekt via Transavia, maar kun je die niet meer nemen? Op dit moment biedt Transavia haar klanten aan om gratis de reis om te boeken. Je hoeft dus tijdelijk geen wijzigingskosten te betalen. Deze uitzondering is geldig op reizen tussen 7 en 31 mei 2020. Je kunt je ticket verplaatsen naar een later reismoment (uiterlijk eind mei 2020). Vertrek je later dan 31 mei? Dan betaal je helaas wel wijzigingskosten.

> Boek jouw Transavia tickets om & krijg meer informatie

 

TUI omboeken

Op dit moment heeft TUI alle reizen t/m 30 april 2020 geannuleerd. Betekent dit dat je niet op vakantie kunt? Gelukkig is TUI aangesloten bij de SGR en heb jij dus recht op een voucher. Ten tijden van corona heeft TUI ook omboekgarantie geboden.

TUI is op dit moment druk bezig met alles uitzoeken. Vanaf april neemt TUI contact op met de klanten die niet meer op vakantie kunnen. Zij krijgen een voucher. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte.

Wil je je vakantie omboeken? Je kunt vanaf nu 7 dagen voor vertrek gratis jouw reis omboeken. Jouw nieuwe vertrekdatum moet gelegen zijn voor 31 maart 2021. Deze omboekregeling is geldig op bestaande en nieuwe boekingen met een vertrekdatum na 31 maart 2020.

> Boek hier gratis jouw TUI vakantie om

 

Corendon omboeken

Corendon biedt tijdelijk erg veel flexibiliteit aan haar klanten. Je kunt namelijk tot 3 weken voor vertrek jouw reis gratis omboeken. Deze regeling is geldig op alle reizen geboekt vanaf 6 maart 2020. De vertrekdatum dient te zijn tussen 1 april en 31 oktober 2020.

Heb je al eerder een reis gemaakt, en kan deze nu niet meer doorgaan i.v.m. de huidige situatie? Corendon neemt contact met jou op en zorgen ervoor dat jij een voucher ontvangt.

> Boek hier gratis jouw Corendon reis om

 

Sunweb omboeken

Sunweb neemt op dit moment contact op met alle klanten waarvan de vakantie niet meer door kan gaan. In ruil voor deze vakantie krijg je een voucher ter waarde van het bedrag van je (aan)betaling. Deze voucher kun je binnen een jaar uitgeven op de website van Sunweb.

Let op: de klantenservice van Sunweb heeft het erg druk. Op dit moment hanteren ze urgentie op basis van:

1. Vertrekken binnen de 48u
2. Vertrekken + 48u
3. Latere vertrekken en overige vragen

Een omboeking kun je online bij Sunweb regelen. Hou er wel rekening mee dat Sunweb hier kosten voor in rekening neemt.

> Bekijk meer informatie over jouw geboekte reis bij Sunweb

 

de VakantieDiscounter omboeken

Is jouw reis bij de VakantieDiscounter geannuleerd? Je krijgt in de loop van april bericht over een te ontvangen voucher.

Is jouw reisdata buiten de bepaalde periode waarin vakanties geannuleerd worden? Dan blijft tot dan jouw reisdatum gewoon staan. Wil je toch zelf annuleren? Dan zul je zelf de annuleringskosten moeten betalen. Wel kun je contact opnemen met de VakantieDiscounter om te vragen of er een mogelijkheid tot omboeken is.

de Vakantiediscounter biedt vakanties aan van verschillende reisorganisaties. Mocht die bepaalde reisorganisatie ervoor hebben gekozen dat je gratis kunt omboeken, kan dat bij die bepaalde reis ook bij de VakantieDiscounter.

> Bekijk alle informatie rondom omboeken bij de VakantieDiscounter

 

D-reizen omboeken

Ook D-reizen verkoopt reizen van verschillende reisorganisaties, en hoort zich dus te houden aan de regels die vanuit de reisorganisatie zijn gecommuniceerd. Het is dus belangrijk om te kijken (op jouw boekingsbevestiging) welke reisorganisatie jouw reis uitvoert. De omboekingsvoorwaarden zijn per reisorganisatie verschillend. Bij sommige touroperators kun je gratis omboeken en bij anderen zijn er kosten aan verbonden.

Valt jouw reis binnen de periode dat je niet mag reizen? D-reizen neemt in orde van vertrek contact met haar klanten op. Op deze manier zul je jouw Corona-voucher ontvangen.

> Bekijk alle informatie rondom het omboeken en verkrijgen van een voucher bij D-reizen

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.