Nooit meer vervelen tijdens een lange vlucht

Dit zijn onze tips!
Demi - Reisspecialist

Iedereen kent het vast wel… Je hebt een lange vlucht en je hebt géén idee meer wat je moet doen. Je hebt al genoeg geslapen, muziek geluisterd en voor je uit gestaard. Tijd om dit aan te pakken! Om jullie wat inspiratie te geven, geven wij jullie dé tips tegen verveling tijdens een lange vlucht.

 

Kijk je favoriete serie

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar wat is nou beter dan ongestoord de hele vlucht je favoriete Netflix of Videoland serie kijken? Zorg ervoor dat je laptop of telefoon goed opgeladen is, download van tevoren (ik benadruk: van tevoren… De WiFi op ’t vliegveld heeft mij helaas al vaker in de steek gelaten) je favoriete serie of film et voilà: urenlang kijkplezier! Vaak heb je natuurlijk ook de mogelijkheid tijdens een lange vlucht om een film in ’t vliegtuig zelf te kijken. Ook leuk voor de afwisseling!

 

Lees een goed boek

Staat lezen hoog op jouw lijstje maar heb je er vaak thuis geen tijd voor? Aangezien je een lange vlucht voor de boeg hebt, is dit het ideale moment om even lekker te ontspannen en jezelf te verdiepen in een goed boek. Het voordeel van een boek is dat het weinig ruimte inneemt in je handbagage. Vergeten om een boek mee te nemen? Gelukkig vind je op het vliegveld bijna altijd wel een boekenwinkel waar je last minute nog een goed boek kan scoren. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een e-book te lezen, dit kan natuurlijk gemakkelijk op je telefoon, tablet of laptop!

 

Speel een spelletje

Om de vlucht een beetje plezierig te laten verlopen, is een spelletje spelen áltijd een goed idee. Neem een pak kaarten mee of kies een reisspel voor onderweg. Er zijn gelukkig heel veel spelletjes te koop in een kleiner formaat, zodat je altijd onderweg een leuk spel kunt spelen. Zit je helaas niet naast je reispartner of reis je in je eentje? Misschien is je buurvrouw of buurman wel in voor een potje pesten… 😉

 

Ontdek je vakantiebestemming

Heb je van tevoren te weinig tijd gehad om je vakantie goed voor te bereiden? Zorg dan dat je genoeg reismagazines, folders en reisgidsen bij je hebt en pluis die van voren naar achteren uit. Zo heb jij alle tijd om voor jezelf een lijstje te maken met alle bezienswaardigheden die je wil zien, welke stranden je moet bezoeken en wat de leukste toeristische plekjes zijn. Zorg ervoor dat je een kladblokje bij je hebt of schrijf in je telefoon bij notities per dag jouw planning op. Zo kan je mooi jouw tijd gebruiken voor iets nuttigs! Laat de vakantie maar beginnen…

 

Luister naar een podcast

Iets wat de laatste tijd steeds meer bekender en populairder wordt, is het luisteren van podcasts. Een podcast is een soort online luisterprogramma waar je meer te weten komt over een bepaald onderwerp. Zo kan je van tevoren zelf uitkiezen wat voor soort podcast je wil luisteren en van wie. Heb je een Spotify account? Dan kun je gemakkelijk van tevoren een podcast downloaden en deze afspelen tijdens je vlucht. Met een gemiddelde lengte van 45 tot 60 minuten is jouw vlucht zo voorbij!

 

Terug naar de kleurboeken

Tijd om jouw fantasie weer te laten opbloeien dankzij een kleurboek! Geen kinderkleurboek natuurlijk, maar een kleurboek voor volwassenen. Deze kleurboeken kan je vaak aanschaffen in een boekenwinkel op het vliegveld zelf. Zorg ervoor dat je gekleurde potloden en een puntenslijper bij je hebt en deze urenlange hobby kan beginnen!

 

Leer een nieuwe taal

Hoe nuttig is het om tijdens een lange vlucht de basistaal te leren van het vakantieland waar je naartoe gaat? Zorg ervoor dat je van tevoren een woordenboek, een e-reader of een app tot je beschikking hebt en laat je hersencellen verder het werk doen. Wedden dat iedereen versteld zult staan van jouw begroetingen in het Thais, Japans of Chinees? TIP: lees hier hoe je hallo zegt in 30 verschillende talen!

 

Benieuwd naar onze andere blogs? Lees hier meer tips, inspiratie of reisverhalen!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.