Strandwandeling maken in Nederland

Mooie plekken & routes
strandwandelingen nederland
Demi - Reisspecialist

Ben jij een échte natuurliefhebber, ga jij er graag op uit en ontdek jij ’t liefst elk weekend nieuwe wandelroutes? Dan zit je hier helemaal op je plek! Wij hebben namelijk wat research gedaan naar de mooiste strandwandelingen in Nederland, waar deze prachtige plekken zijn uitgerold. Wil jij ook binnenkort een strandwandeling maken of ben jij nieuwsgierig waar je deze pareltjes kan vinden? Lees dan vooral verder!

 

Strandwandeling Nederland | Top 5 mooiste strandwandelingen

Nederland kent heel veel prachtige gebieden. Denk aan de verschillende nationale parken, de Achterhoek, de Veluwe en niet te vergeten: onze prachtige stranden én duinen! Nederland telt maar liefst 250 kilometer aan prachtige zandstranden, van de Waddeneilanden tot aan de stranden aan de Zeeuwse kust. Wij delen hier graag met jullie de mooiste 5 strandwandelingen in Nederland.

 

1. Strandwandeling maken in Noordwijk

Vind jij het leuk om een strandwandeling te maken, maar hoeft het voor jou geen uren te duren? Kies dan voor een strandwandeling door de open duinen en over ’t strand van Noordwijk. Ontdek onderweg prachtige uitzichtpunten en verken het strand van Noordwijk. Deze route is slechts 3,5 kilometer lang, ideaal dus wanneer je met de kids op stap wil of wanneer jullie viervoeter ook mee wil lopen en niet meer zo snel is… 🙂

Wandelroute Langeveld 3,5 km – Hollands Duin, Zuid-Holland

 

2. Strandwandeling rondje Kijkduin

Op zoek naar een wat langere strandwandeling? Kies dan voor een rondje Kijkduin! Deze wandeling van 13 kilometer lang laat jullie kennis maken met afwisselende landschappen. Wandel door de Haagse parken, langs de kassen in het Westland en door het prachtige duinlandschap. Daarnaast komen jullie ook langs een kinderboerderij en een moestuin waar jullie eventjes kunnen pauzeren en een broodje eten!

Wandelroute Kijkduin 13 km – Den Haag, Zuid-Holland

 

3. Wandelroute De Koploper in Goeree-Overflakkee

Kies voor een strandwandeling in Goeree-Overflakkee wanneer je geïnteresseerd bent in de verschillende Natuurmomenten. Deze route is officieel 20 kilometer lang, maar kan ook worden ingekort naar 11 of 8 kilometer. Loop langs een uitkijktoren met een adembenemend uitzicht over zee en wie weet spotten jullie zelfs wel zeehonden… Hoe gaaf is dat?

Wandelroute De Koploper 20 km – Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland

 

4. Paaltjesroute door de Hollandse Duinen

Dit gebied werd een aantal jaar geleden uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een strandwandeling maken mag je hier dan ook zeker niet vergeten! Deze wandelroute door de Hollandse Duinen is maar 3 tot 5 kilometer lang waardoor dit een geschikte strandwandeling is voor iedereen! Verken de stuifzandvlaktes, de strandwallen en de prachtige zeedorpen tussen Hoek van Holland en Langevelderslag.

Wandelroute paaltjesroute 3-5 km – Wassenaar, Zuid-Holland

 

5. Strandwandeling maken Wijk aan Zee

Strandwandeling maken langs historische locaties in het Noord-Hollandse Duinreservaat? Deze wandelroute is bijna 6 kilometer lang, lang genoeg om even te genieten van de buitenlucht of wanneer je een strandwandeling met hond wil maken. Werp een blik in ’t verleden van deze kustdorp die rijk en groot is geworden door de visserij. Wisten jullie dat dit dorp vroeger bezat over maar liefst 42 verschillende schepen?

Wandelroute rondje Wijk aan Zee 5,8 km – Wijk aan Zee, Noord-Holland

TIP: Bekijk ook de mooiste strandhuisjes in Nederland 

Strandwandeling

 

Strandwandeling met hond

Maak je het liefst een strandwandeling met je trouwe viervoeter? Bekijk dan ook eens onze tips voor een hotel met hond in Nederland! Op zoek naar meer reisinspiratie, tips & persoonlijke reisverhalen? Neem dan een kijkje tussen onze andere VakantieDealz blogs

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.