De 5 beste secret bars in Londen

Hoe vind je ze & hoe kom je binnen?
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

De secret bars schieten in Londen als paddestoelen uit de grond. Achter een boekenkast, een spiegel, een koelkast, in de kelder of zelfs in een telefooncel… Je kunt het zo gek niet bedenken of er zit wel een bar in verstopt. Het vinden van de ingang kan dan ook een flinke opgave zijn, maar des te leuker is het als je eenmaal binnen bent. Welke secret bars mag je nou echt niet missen als je in Londen bent? Speciaal voor jou hebben we de 5 beste secret bars in Londen op een rijtje gezet!

 

Nine Lives Bar

In een stil straatje in de wijk Bermondsey vind je de Nine Lives Bar. Deze secret bar zit verstopt in de Victoriaanse kelder van No. 8 Holyrood St. Het grote station London Bridge ligt op slechts vijf minuutjes lopen. Maar wanneer je eenmaal binnen bent merk je niets meer van de drukte. Zelf beschrijven ze het decor van deze exotische basement bar als ’tropicalifornication’. Klinkt interessant, niet waar? Kleurrijke cocktails met een geweldige smaakcombinatie, een DJ die de lekkerste plaatjes draait en er wordt zelfs regelmatig een sjoel toernooi georganiseerd… Echt over alles is nagedacht!

TIP: reserveer van tevoren een tafeltje via de website, dan weet je zeker dat je een plekje hebt!

 

Rules Cocktail Bar

Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen van het bestaan van Rules Cocktail Bar af… Het is één van de best bewaarde geheimen van de stad. In het hippe Covent Garden vind je het oudste restaurant van Londen: Rules. Wanneer je hier de trap op loopt, stap je Rules Cocktail Bar binnen. En we waarschuwen je alvast: deze bar heeft écht de wow-factor! De vakkundig gemaakte cocktails en de prachtige setting maken Rules Cocktail Bar één van de beste bars in de stad. De bar is een vrij nieuwe toevoeging aan het restaurant, maar de ruimte heeft genoeg geschiedenis. Wist je dat de bar vroeger de privé eetkamer was van Koning Edward VII?

 

Happiness Forgets

Bij Happiness Forgets, te vinden in Shoreditch (Hoxton Square), draait het maar om één ding: verbluffend goede cocktails. Het is dan ook geen verrassing dat deze secret basement bar een grote favoriet is bij de locals, die zweren dat het de beste bar van de stad is. Ondanks dat de helft van de bar wordt vrijgehouden voor walk-ins, is het vaak knap lastig om een plekje te vinden. Probeer daarom vooraf ook zeker een reservering te maken! Je vindt het e-mail adres op de website.

 

Blind Spot

Een paar stappen verwijderd van het drukke Covent Garden en Trafalgar Square bevindt zich in het St. Martin’s Lane Hotel de bar Blind Spot. En de ingang van Blind Spot is niet makkelijk te vinden… Maar we zullen je de zoektocht besparen en vertellen hoe je binnenkomt. Wanneer je het hotel binnenloopt, loop je eerst rechtdoor naar de thee balie. Hier zoek je naar de deur met een gouden handvat. Na een duw en een draai kun je naar binnen. De cocktailkaart heeft zich laten inspireren door de hele wereld, ieder drankje heeft namelijk de ingrediënten en smaken van een bepaald land. Hoe tof is dat?

TIP: een paar avonden per week is er live jazz muziek!

 

Experimental Cocktail Club

Na je een weg te hebben gebaand door de felle neon lichten en uithangborden van China Town, kom je aan bij de Experimental Cocktail Club. Als je de ingang kunt vinden tenminste… Je moet hiervoor namelijk op zoek gaan naar de enige ongemarkeerde deur. Wanneer je ingang gevonden hebt, loop je de trap op waarna de portier je vertelt of er plek is. Zeker zijn van een plekje? Ook bij Experimental Cocktail Club (ook wel ECC genoemd) kun je gelukkig vooraf reserveren. Op de website vind je het e-mailadres. Eenmaal binnen kun je genieten van de lekkerste klassieke cocktails en een relaxte, gezellige sfeer.

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.