Het Griekse eiland Zakynthos is al jarenlang één van de populairste eilanden van Europa. Vinden wij niet heel gek; veel strandjes, hippe restaurants & de altijd vriendelijke Griek. Ben je van plan om dit jaar een vakantie naar Zakynthos te boeken? Sla dan zeker deze paradijselijke stranden niet over!

 

Heb je onze blog over eilandhoppen in Griekenland al gelezen? 

1. Cameo Island

We beginnen gelijk met een strand dat officieel niet op Zakynthos ligt… He?! Ik hoor je denken. In het zuidwesten van Zakynthos kun je door middel van een lange trap het privé eiland Cameo Island betreden. Je betaalt eenmalig €4,- (en dat is inclusief een lekker drankje) en dan kun je de hele dag vertoeven met een cocktail in je hand. TIP: je kunt rondom dit eilandje ook erg goed snorkelen.

 

2. Navagio / Shipwreck Beach

Dit beroemde strand is natuurlijk niet te missen in het rijtje van mooiste stranden op Zakynthos. Je kent bovenstaande foto vast wel… Het is namelijk één van de meest gefotografeerde plekken van Europa. In oktober 1980 liep het schip Panagiotis in de baai vast. Het personeel heeft het schip verlaten en daarna is het nooit meer weggehaald. Je kunt het eiland bezoeken met een boot(tour) of van bovenaf.

 

3. Banana Beach

Dit strand is iets minder “idyllisch” dan de rest van de stranden in dit rijtje, maar toch mag Banana Beach niet ontbreken. Banana Beach is het grootste strand van Zakynthos, waardoor je heerlijk kunt relaxen op het brede strand én er zijn veel beach clubs in de buurt. Dit strand is geschikt voor alle leeftijden, want het strand loopt langzaam af in de zee. Ideaal ook voor de jongste vakantiegangers!

 

4. Porto Limnionas

In het westen van Zakynthos zijn wat minder zandstranden te vinden, maar wel prachtige rotspartijen en kliffen. Eén spot die je echt niet mag missen in het westen is Porto Limnionas. Midden tussen de rotsen duik je zo het azuurblauwe water in. Aan deze baai is één restaurant te vinden, die voor een vriendelijk bedrag strandbedjes verhuurt.

 

5. St. Nicholas Beach

Wil jij niet de hele dag stil liggen op je bedje? Dan is een dagje St. Nicholas Beach zeker aan te raden! Je kunt hier niet alleen genieten van de zon, maar ook vele watersporten beoefenen. Daarnaast is er bij St. Nicholas Beach een gezellig restaurant en een bar te vinden. Hier kun je dus de gehele dag én avond relaxen…

Lees ook onze andere Zakynthos tips

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter