Misschien heb je dit plaatje ooit wel eens voorbij zien komen… Deze beroemde houten loopbrug leidt je naar Cameo Island: een klein eilandje voor het dorp Agios Sostis op het Griekse eiland Zakynthos. Hoewel het tegenwoordig één van de meest populaire fotospots op Zakynthos is, is er nog veel meer te beleven op dit piepkleine eilandje. Benieuwd wat? Hieronder lees je alles over Cameo Island Zakynthos!

 

Cameo Island Zakynthos

Cameo Island is dus een klein eilandje voor de kust van Zakynthos, één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Hoewel je het misschien niet zou zeggen, is Cameo Island niet altijd een eiland geweest. Door een zware aardbeving in de 17e eeuw is de rotsformatie losgekomen van de rest van het eiland. Op de foto hieronder kun je goed zien hoe dicht Cameo Island bij de kust ligt.

cameo island zakynthos

Inmiddels zijn we een paar eeuwen verder en weten wij niet beter dan dat Cameo Island een eiland is. En het is niet zomaar een eiland… Cameo Island Zakynthos is privé bezit en je moet dan ook €5,- entree betalen als je het eiland op wilt. Dit doe je via een loopbrug. Vervolgens loopt er een pad omhoog, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt op de baai van Laganas en het dorpje Kalamaki.

cameo island zakynthos

Omdat het eiland zo uniek en dus privé bezit is, wordt het regelmatig verhuurd als locatie voor een bruiloft of feest. Een privé eiland afhuren voor je bruiloft… Wie wil dat nou niet?

Je kunt je prima vermaken op Cameo Island. Zo vind je er namelijk o.a. een restaurant met lounge bar, een eigen beach club: Cameo Beach Club, een strandje en zelfs een klein kerkje. Omdat het strand maar klein is, kan het hier snel erg druk worden. Als je zeker wilt zijn van een plekje, raden we je aan om 's ochtends vroeg te gaan.

TIP: Neem je snorkelset mee! Als je geluk hebt kun je hier de zeldzame Caretta Caretta schildpadden spotten.

cameo island zakynthos

 

Hotels bij Cameo Island Zakynthos

Wil je graag in een hotel verblijven in de buurt van Cameo Island? Geen probleem! Reisorganisaties zoals Sunweb, TUI en de VakantieDiscounter hebben meer dan genoeg aanbod. Dus of je nu graag all inclusive verblijft of liever de rust opzoekt in een kleinschalig boutique hotel… Er is altijd wel een Zakynthos vakantie naar jouw wensen te vinden!

Meer Zakynthos?

Bekijk hotels in de buurt van Cameo Island Zakynthos bij:

> TUI
> Sunweb
> de VakantieDiscounter

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter