Griekenland heeft zóveel mooie plekjes, dat het bijna zonde is om maar één eiland of plaats te bezoeken. Een oplossing is eilandhoppen Griekenland in 2022! Tijdens jullie rondreis ontdekken jullie niet één, maar verschillende prachtige eilanden. Een paar voorbeelden van eilanden die jullie kunnen gaan bezoeken zijn: de Cycladen (o.a. Mykonos, Santorini en Syros), Zakynthos, Kreta en nog veel meer plekken!

Wij hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van alle mogelijkheden om te gaan island hoppen in Griekenland. Hieronder vind je het island hopping assortiment per reisorganisatie.

Bekijk direct de ‘Eilandhoppen Griekenland' aanbiedingen voor 2022 bij:

Hieronder hebben we zelf een selectie gemaakt van onze favoriete rondreizen om te gaan eilandhoppen in Griekenland in 2022!

 

Eilandhoppen Griekenland – Onze 5 favoriete opties

Er zijn gigantisch veel verschillende eilandhop rondreizen door Griekenland te vinden. Uiteraard hebben we na jaren verschillende eilanden bezoeken onze favoriete eilanden ontdekt. Een combinatie van eilandhoppen over rustige en drukkere eilanden vinden wij ideaal… Hieronder onze top 5 eilandhop reizen!

1. Eilandhoppen: combinatiereis Cycladen 2022

eilandhoppen griekenland

Ontdek de schoonheid van de Griekse eilanden tijdens deze 15-daagse eilandhoppen vakantie. Mix het pittoreske Paros met de beroemde witte straatjes en huisjes op Santorini… Elk eiland heeft de mooiste dorpjes, verborgen strandjes en parels van hotspots. De ideale trip om een goed beeld van de Griekse eilanden te krijgen!

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam
 • Inclusief transfers en boottochten
 • Bezoek Mykonos, Paros, Naxos en Santorini
 • 15 dagen / 14 nachten

> Bekijk deze Eilandhoppen Griekenland rondreis

 

2. Eilandhoppen Sporaden 2022

eilandhoppen griekenland

Niet één, niet twee maar gewoon drie weken lang de Griekse eilanden ontdekken… Dat klinkt als een droom, toch? Tijdens deze 22-daagse reis zullen jullie één van de mooiste eilandengroepen van Griekenland ontdekken: de Sporaden. Deze complete reis is een droom!

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam
 • 22-daagse rondreis door de Sporaden
 • Bezoek Skiathos, Skopelos en Alonissos
 • Inclusief transfers tussen hotels en eilanden
 • Verblijf op basis van logies

> Bekijk deze Eilandhoppen Griekenland rondreis

 

3. Combinatiereis Mykonos & Santorini 2022

eilandhoppen griekenland

Door de jaren heen zien we dat twee Griekse eilanden opvallend geliefd zijn: Santorini en Mykonos. Laat dat nou ook precies onze favoriete eilanden zijn… De vele restaurantjes, witte huisjes en azuurblauwe zee maakt deze Griekse eilanden tot een droombestemming! Tijdens deze eilandhoppen reis ontdekken jullie ze allebei… Ideaal!

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam
 • 8-daagse complete rondreis
 • Bezoek Mykonos en Santorini
 • Inclusief overnachtingen met ontbijt

> Bekijk deze Eilandhoppen Griekenland rondreis

 

4. Eilandhoppen Paros – Naxos – Santorini

eilandhoppen griekenland

Deze 15-daagse eilandhopreis is de ideale combinatie van bekende en minder bekende eilanden. Ontdek het échte Griekenland op Paros en Naxos en geniet van luxe op het wonderschone Santorini. Wat ons betreft één van de beste mixen van alle rondreizen over de Griekse eilanden.

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam
 • 15-daagse individuele rondreis
 • Bezoek Paros, Naxos en Santorini
 • Inclusief overnachtingen met ontbijt

> Bekijk deze Eilandhoppen Griekenland rondreis

 

5. Eilandhoppen Griekenland Cycladen: Santorini, Mykonos & Naxos

eilandhoppen griekenland

Tijdens deze combinatiereis ontdekken jullie de populairste eilanden van de Cycladen… Droom weg tussen de witte daken op Santorini, drink een cocktail op Mykonos en geniet van de Griekse cultuur op Naxos: een ideale combinatie!

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam
 • 15-daagse combinatiereis
 • Bezoek Santorini, Mykonos & Naxos
 • Inclusief overnachtingen met ontbijt

> Bekijk deze Eilandhoppen Griekenland rondreis

 

islandhopping in Griekenland

 

Zelf een eilandhoppen Griekenland vakantie samenstellen

Wil je liever zelf je eilandhop vakantie samenstellen? Dat is natuurlijk ook gewoon een optie! Wel is het handig om deze rondreis goed voor te bereiden. Wij hebben de handigste tips om zelf een eilandhoppen rondreis samen te stellen voor je verzameld!

Checklist zelf samenstellen eilandhoppen Griekenland

 1. Bepaal of je wil beginnen en eindigen op 't zelfde eiland, of juist niet. Dit is belangrijk bij het zoeken van een vliegticket. Vlieg je retour op 't zelfde eiland? Dan zijn je tickets waarschijnlijk goedkoper. Hou er dan wel rekening mee dat je aan het eind van je rondreis over de eilanden weer terug moet naar het eiland waar je bent gestart.
 2. Welke eilanden wil je bezoeken? Griekenland heeft zo'n 225 eilanden, en ze allemaal bezoeken tijdens één vakantie wordt erg uitdagend. Kies van tevoren welke eilandengroep je wil combineren. Veel voorkomende combinaties zijn:
  1. De Cycladen
  2. De Sporaden
  3. Ionische Eilanden
  4. Egeïsche Eilanden
  5. Saronische Eilanden
  6. Kreta & Evia
 3. Hoe lang wil je rondreizen? Wij raden aan om minimaal 8 dagen uit te trekken, maar onze voorkeur gaat naar 14 of meer dagen. In 8 dagen kun je het best maximaal 2 eilanden combineren. Wil je meer eilanden zien? Kies dan voor een langere verblijfstijd. Het is zonde als je nét niets van een eiland kan zien…
 4. Tussen de eilanden kun je met een veerpont reizen. Reis je in het hoogseizoen? Dan is het handig om deze tickets al voor vertrek te regelen, dan ben je namelijk verzekerd van je plekje op de boot. Hou je juist van wat meer vrijheid? Dan kun je ter plekke ook prima een ticket bemachtigen, maar hou er dan wel rekening mee dat er een kans is dat sommige tijdstippen al volgeboekt zijn. De tickets kun je in elke haven aanschaffen. In het hoogseizoen vertrekken er tussen de populaire eilanden meerdere keren per dag boten.
 5. Waar ga je verblijven? Kijk goed naar waar de boot vertrekt en aankomt op het eiland. Verblijf je bijvoorbeeld maar 2 a 3 dagen op een eiland, dan is het handiger om een hotel of huisje in de buurt van de haven uit te kiezen.

 

Meer lezen over de Griekse eilanden?

Ben je er nog niet helemaal over uit naar welke Griekse eilanden je wil gaan? Wij zijn met Team VakantieDealz al naar verschillende eilanden geweest! Wij hebben al onze tips verzameld op verschillende pagina's op onze site. Bekijk direct meer informatie per eiland:

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter