Landal Elfstedenhart

Luxe, nieuw & duurzaam | 59 vakantiehuizen
Geschreven op:

De plek waar luxe én duurzaamheid samenkomt: Landal Elfstedenhart. Dit gloednieuwe vakantiepark van Landal Greenparks wordt zeer binnenkort gebouwd en wij kunnen alvast meegenieten van de eerste sfeerbeelden en informatie. Wij vinden de plannen voor dit nieuwe Landal park in het prachtige Friesland in ieder geval een fantastisch idee!

 

Landal Elfstedenhart – Nieuw vakantiepark in Friesland

Een tijdje geleden maakte Landal bekend te gaan starten met de bouw van een gloednieuw vakantiepark in Friesland. Op dit vakantiepark komen maar liefst 59 vakantiehuizen te staan. Deze vakantiehuizen worden luxe én duurzaam en dus ideaal voor de bewuste reiziger. Landal Elfstedenhart wordt gebouwd in het dorpje Witmarsum, op steenworp afstand van o.a. Makkum. De omgeving staat bekend om de natuur, weidse vergezichten, de prachtige wateren en de rust.

Zoals je op bovenstaand sfeerbeeld kunt zien, worden het 59 vrijstaande woningen. De woningen liggen allemaal aan het water, wat erg goed bij de provincie en de omgeving past. De verkoop van de 59 vakantiehuizen op Landal Elfstedenhart is een tijdje geleden gestart en op dit moment zijn er nog een aantal woningen beschikbaar.

 

Luxe woningen op Landal Elfstedenhart

Waarschijnlijk had je door de locatie én de naam al een match gemaakt met de Elfstedentocht. In totaal komen er 59 luxe woningen te staan, opgedeeld in 3 verschillende type huisjes. Alle huisjes zijn vernoemd naar voormalig Elfstedentocht winnaars. Alle vakantiehuizen zijn geschikt voor mindervaliden. Ook hebben zijn alle woningen gasvrij, hebben ze een warmtepomp en hebben vrijwel alle woningen een eigen steiger. De drie type Landal huisjes zijn:

  1. Angenent
  2. Paping
  3. Van Benthem

 

Vakantiehuis type Angenent

Het type Angenent wordt gerealiseerd in een 2- en 4-persoonshuisje. Dit huisje is geheel gelijkvloers en heeft een woonoppervlakte van maar liefst 75m2. Alle Angenent huisjes zijn gelegen aan open vaarwater, dus waterliefhebbers kunnen perfect genieten van het water in de Friese provincie. Net zoals de andere type vakantiehuizen bij Landal Elfstedenhart, is woning Angenent duurzaam én gasvrij.

Landal Elfstedenhart Angenent 

Landal Elfstedenhart Angenent 

Vakantiehuis type Paping

Een stap groter is het vakantiehuis type Paping. Dit vakantiehuis is maar liefst 102m2 groot en wordt uitgevoerd in een 6-persoonsversie. Ook dit vakantiehuis is weer gelegen aan open vaarwater, dus ook hier kan de boot weer direct voor het huisje aangelegd worden. De paping huisjes zijn ruim, hebben veel eigen grond én zijn daarnaast ook duurzaam en gasvrij.

Landal elfstedenhart

Landal Elfstedenhart Paping

Vakantiehuis Van Benthem

Van Benthem is het grootste vakantiehuis van Landal Elfstedenhart. Dit vakantiehuis wordt gebouwd voor zowel 10 als 12 personen. Dat is niet gek met een oppervlakte van maar liefst 179m2. De Van Benthem vakantiehuizen worden ruime kavels met een groot oppervlakte grond. Ook deze huizen zijn weer duurzaam, luxe en gasvrij.

Verschil comfort en luxe Van Benthem

De Van Benthem woning wordt uitgevoerd in een ‘comfort’ en een ‘luxe’ variant.  De ‘luxe’ varianten hebben een eigen sauna, een overdekt terras met terrasverwarming en een ‘All Season BBQ’. Dat zijn alle extra’s t.o.v. de ‘comfort’ editie.

Landal elfstedenhart

Landal Elfstedenhart Van Benthem

Faciliteiten en activiteiten op Landal Elfstedenhart

Natuurlijk ben je ook razend benieuwd naar wat het park zelf te bieden heeft. De exacte faciliteiten van Landal Elfstedenhart zijn helaas nog niet bekend, maar als we kijken naar andere nieuwe Landal parken, dan verwachten we dat er sowieso een goed restaurant komt. Daarnaast verwachten we dat er ook een entertainment team wordt samengesteld om de jongste bezoekers te vermaken. De activiteiten zullen waarschijnlijk veel op en rond het water plaatsvinden. Niet zo gek met al die wateren rondom de woningen ;-)!

 

Ontdek de omgeving van Friesland

Friesland is een heerlijke plek voor een vakantie in eigen land. Landal Elfstedenhart komt op een prachtige locatie in de Friese provincie te staan. Het vakantiepark ligt midden tussen Harlingen en Bolsward; twee van de Friese Elfsteden. Ook is het populaire Makkum makkelijk te bereiken vanuit Witmarsum (slechts 10 minuutjes rijden). Een aantal leuke bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van Witmarsum zijn:

Fietsen langs de Rijksmonumenten van Witmarsum

Ben jij gek op gebouwen met een geschiedenis? Dan is het leuk om met de fiets langs de 8 rijksmonumenten van Witmarsum te fietsen. Neem zelf fietsen mee, of huur fietsen bij Landal Elfstedenhart. De lijst met verschillende rijksmonumenten zijn hier te vinden.

Spring in het zwembad van Witmarsum

Het is nog niet bekend of Landal Elfstedenhart een eigen zwembad krijgt. Maar, zo niet, niet getreurd! In de zomermaanden kun je namelijk een frisse duik nemen in het openlucht zwembad Mounewetter. Dit zwembad heeft meerdere baden (o.a. banenbad en kinderbad). Daarnaast is er een groene ligweide aanwezig.

Dagje IJsselmeer

Binnen een paar minuten met de auto of fiets staan jullie aan de oever van het IJsselmeer. Daar zijn natuurlijk allerlei leuke dingen te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een bootje huren bij de Friese Vloot of met goed weer een dagje strand plannen bij Makkum Strand of Workum Strand.

Elfstedentocht fietsen (of met de auto…)

Dit mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jullie vakantie bij Landal Elfstedenhart. Je kunt namelijk vanuit dit vakantiepark prima de Elfsteden bezoeken. Dit is te doen per fiets (wel echt voor de gevorderden, of kies anders voor een deel van de Elfsteden), maar met de auto kun je uiteraard ook een aantal dorpen bezoeken.

 

Landal Elfstedenhart

Meer Landal?


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Veelgestelde vragen

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.