Travel hacks: hoe vergroot je de kans op een gratis upgrade? Zo!

VakantieDealz.nl
Demi - Reisspecialist

Helaas is het niet voor iedereen weggelegd… Business class vliegen, genieten van de vele extra’s of verblijven in een luxe superior kamer. Daarom delen wij graag met jullie een paar travel hacks om de kans op een upgrade tijdens het vliegen óf tijdens jullie verblijf in een hotel te vergroten! Bedank ons later maar…

 

1. Vlieg vaak met dezelfde vliegtuigmaatschappij

De makkelijkste en meest voorkomende ”hack” is loyaal te zijn aan één vliegtuigmaatschappij. Hiermee bedoelen we dat je mee moet doet aan een loyaliteitsprogramma waarbij je miles of punten spaart door vaker te vliegen met deze luchtvaartmaatschappij. Heel veel mensen vergeten zich hiervoor aan te melden, terwijl je binnen no time ongemerkt een gratis upgrade bij elkaar hebt gespaard!

 

2. Check op tijd in

Het komt wel eens voor dat een vliegtuigmaatschappij nog een paar business class stoelen over heeft en deze weggeeft aan de eerste passagiers die inchecken. Wees daarom dus altijd beleefd en vraag naar de upgrade mogelijkheden. Wie weet is de persoon achter de incheckbalie wel in een goede bui én heb jij die gratis upgrade in je pocket…

 

3. Vul alle extra informatie in tijdens het boekingsproces

De kans is een stuk groter om een gratis upgrade te krijgen als je een belangrijke functie hebt, in de media of voor een reisorganisatie werkt. Vul daarom altijd de Other Significant Information in tijdens het boekingsproces. Mochten er tijdens de vlucht nog business class stoelen over zijn, ben jij gegarandeerd één van de eerste die daar kans op maakt.

 

4. Vlieg op minder drukke momenten

Dit is eigenlijk een hele logische reden. Probeer vluchten te vermijden die het meest door zakenreizigers worden gekozen. Vlieg op de minder populaire dagen (dinsdag t/m donderdag) buiten de spits tijden. Hierdoor is de kans een stuk groter dat de vlucht niet volgeboekt is en jij misschien één van de gelukkige bent die een gratis upgrade kan krijgen! Wat ook helpt, is om te reizen naar een minder populaire luchthaven mocht jouw eindbestemming meerdere luchthavens hebben in de buurt.

 

5. Reis alleen

Alleen reizen is misschien niet zo gezellig, maar het heeft wel zijn voordelen! Mensen die in hun eentje een vliegticket hebben geboekt hebben een veel grotere kans om een gratis upgrade te krijgen dan mensen die met zijn tweeën of met hun gezin reizen. Het is nu eenmaal makkelijker om één business stoel weg te geven dan twee of meer…

 

6. Boek je naam met een titel

Door een kamerreservering te maken met als titel dr. of prof kom je een stuk ‘belangrijker’ over dan wanneer je geen chique titel kiest. Het personeel van het hotel moet de kamers onderverdelen onder alle geboekte gasten. Waarschijnlijk zullen ze beter hun best doen om jou de beste kamer te geven om gezeur te voorkomen!

 

7. Boek met een speciale gelegenheid

Vaak kan je tijdens het boeken van een hotelkamer een vak met extra opmerkingen invullen. Benoem bijvoorbeeld dat je een jubileum te vieren hebt of dat je jarig bent. Het is wel belangrijk om het subtiel te houden, vraag dus niet gelijk om de grootste kamer of de kamer met het beste uitzicht.

TIP: als je hebt aangegeven dat je jarig bent, zullen ze waarschijnlijk wel kijken naar je geboortedatum tijdens het legitimeren. Zet daarom de reservering niet op jouw eigen naam!

 

8. Controleer je creditcard

Niet alleen vliegtuigmaatschappijen en hotels belonen je door middel van een loyaliteitsprogramma, ook creditcardmaatschappijen geven soms beloningen weg. Zo kan je bij bepaalde creditcardmaatschappijen bonuspunten sparen bij herhaalde boekingen en kun je tijdens het maken van een reservering al gebruik maken van een gratis upgrade. Je moet dan natuurlijk wel met je creditcard betalen!

 

9. Schrijf een leuke review

Maak je regelmatig gebruik van hetzelfde hotel? Vraag bij het uitchecken waar je een review achter kan laten en benoem dat je een positief verblijf hebt gehad. De kans is groot dat wanneer jij terugkomt het personeel je heeft onthouden en je misschien wel een gratis upgrade geeft!

 

10. Klagen

Nog steeds geen kans gemaakt op een gratis upgrade? Het laatste wat je kunt doen is de klaag-manier. Is er iets kapot in de hotelkamer? Werkt de verwarming niet of is er iets niet naar wens? Laat dit bij de receptie weten en vul een klachtenformulier in. Ter compensatie wordt er vaak een gratis upgrade gegeven! Maar… Dit moet je natuurlijk wel alleen doen als er écht iets mis is.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.