Dit zijn de meest unieke plekken om te bezoeken in Zwitserland

VakantieDealz.nl
Demi - Reisspecialist

Zwitserland is een prachtige bestemming om jullie vakantie door te brengen. Zo vinden jullie hier schitterende bergen, prachtige landschappen en adembenemende meren. Of jullie nu op zoek zijn naar een zonvakantie om heerlijk te luieren of om erop uit te gaan… Dit veelzijdige vakantieland is een populaire plek voor veel toeristen en is zeker een land die jullie moeten afvinken van jullie bucketlist. Zwitserland kent namelijk ontelbaar prachtige plekken waar jullie je ogen zullen uitkijken. Benieuwd naar deze must visits? Hieronder lichten we graag de 5 meeste unieke plekken van Zwitserland toe. Ken jij al een aantal van deze paradijselijke parels?

 

1. Wallis

In het zuiden van Zwitserland, tegen de grens van Italië en Frankrijk aan, vinden jullie het schitterende natuurgebied Wallis. Jullie komen hier oog in oog te staan met de allerhoogste bergen van Europa, die wel meer dan 4000 meter hoog zijn… Wow! Ook vinden jullie hier de grootste gletsjers van ‘t land zoals de Grosser Aletschgletscher en het bekende rivierdal Rhônedal. Wanneer jullie graag op zoek zijn naar schitterende wandelgebieden is dit the place to be! Om uit te rusten, kunnen jullie het historische centrum van Rhônedal bezoeken waar jullie verschillende hotels & barretjes vinden. 

 

2. Ticino

Op zoek naar een uniek vakantiehuis in Zwitserland? Verblijf dan in het zuidelijk gelegen Ticino, daar kun je veel bijzondere huizen vinden. Ticino ligt dicht tegen de Italiaanse grens, waardoor het net lijkt alsof jullie je in het prachtige Italië begeven. Jullie vinden hier houten huisjes, knusse dorpjes en adembenemende watervallen… Een werkelijk waar paradijs om vakantie te vieren. Wisten jullie dat je hier zelfs palmbomen kunt spotten… Dat noemen wij nog eens een vakantiebestemming. 

 

3. Glacier Express

Wie graag een unieke ervaring wil beleven, moet tijdens een vakantie in Zwitserland een rit hebben gemaakt met de Glacier Express. Deze beroemde treinreis duurt maar liefst 8 uur en is bijna 300 kilometer lang. Jullie komen langs idyllische dorpjes, prachtige bergen, groene bossen en schitterende kastelen. Een prachtige treinreis die jullie een keer moeten hebben gemaakt in jullie leven. Bekijk hier de leukste treinreizen van Europa en ontdek welke treinreis in Zwitserland je nog meer kunt maken!

 

4. Het Oeschinenmeer

Wij dromen weg bij het zien van foto’s van ‘t indrukwekkende Oeschinenmeer… Het azuurblauwe meer is omringd door hoge bergtoppen, wat een fascinerend uitzicht geeft. Via een gondel of rodelbaan kunnen jullie gemakkelijk dit meer bezoeken. In de zomer kunnen jullie een verfrissende duik in ‘t meer nemen en even helemaal ontspannen in deze prachtige natuur.

 

5. Lavaux

Wijnliefhebbers opgelet… Met een oppervlakte van maar liefst 800 hectare vormen de wijnbergterrassen van Lauvaux het grootste wijnbouwgebied van ‘t land. Ontdek de knusse plaatsjes, bezoek verschillende wijnproeverijen en neem een kijkje in het leven van de wijnboeren. Jullie vinden deze wijnbergterrassen boven het Meer van Genève, wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.