De leukste treinreizen van Europa

O.a. Noorwegen, Schotland & Italië
Demi - Reisspecialist

Naast dat vliegen leuk is, kunnen jullie natuurlijk ook met de trein op vakantie binnen Europa! Europa kent schitterende landschappen, uitgestrekte velden en metershoge bergtoppen die jullie zeker een keer moeten ontdekken. Wij vertellen jullie graag wat de 7 leukste treinreizen van Europa zijn en waar jij dit of volgend jaar nog heen moét!

 

1. Flåmsbana – Noorwegen

Wanneer jullie op zoek zijn naar een prachtig uitzicht onderweg, is één van de mooiste treinreizen die jullie kunnen maken The Flåm Railway of de Flåmsbana in Noorwegen. Helaas is deze treinreis wel van korte duur, aangezien de reis maar 20 kilometer lang is. Iets wat jullie mee zullen maken tijdens deze treinreis is een hoogteverschil van maar liefst 900 meter! Deze toeristische route brengt jullie langs schitterende plekken zoals besneeuwde bergen en groene bossen. Deze treinreis is zeker de moeite waard om een keer af te leggen!

 

2. Inlandsbanan – Zweden 

Tijdens deze 14 uur durende treinreis zullen jullie je ogen uitkijken naar de prachtige landschappen die Zweden jullie te bieden heeft. De spoorlijn bevindt zich tussen Kristinehamn en het in het noorden gelegen Gällivare en heeft maar liefst een lengte van 1.296 kilometer. Van deze treinreis kunnen jullie alleen ’s zomers van juni t/m augustus gebruik maken. De Inlandsbanan is vooral gericht op toeristen zodat deze in aanraking komen met de wonderschone meren, rivieren, uitgestrekte velden en bergtoppen. Dit is de enige treinreis in heel Europa die langer dan 1000 kilometer rijdt door een ongerept landschap.

 

3. De Bernina Express – Zwitserland

Één van de mooiste treinreizen door Zwitserland is toch zeker de Bernina Express. Verschillende stukken van deze spoorlijn staan op de Wereldgoederflijst van UNESCO. De treinreis start in het plaatsje Chur, waar de geschiedenis wel teruggaat tot vele jaren voor Christus, en eindigt in het Italiaanse Tirano. Deze 4 uur lange treinreis laat jullie de mooiste hooggebergtes, indrukwekkende viaducten en helderblauwe bergmeren zien. Zowel in de winter als in de zomer is dit een schitterende treinreis die jullie met eigen ogen moeten hebben gezien!

4. Van Belgrado naar Bar – Servie & Montenegro 

Een misschien wat minder bekende bestemming, maar zeker de moeite waard voor een schitterende treinreis! Vanuit Belgrado start jullie reis door een schitterend landschap naar Bar, wat is gelegen aan de Adriatische kust. De spoorlijn is 476 kilometer lang en heeft oneindig veel tunnels en bruggen op haar route. Wanneer je dus last hebt van hoogtevrees, is dit niet de eerste treinreis die wij aan zullen raden… Maar door deze verschillende hoogtes zullen jullie wel de meest indrukwekkende foto’s kunnen maken. De trein rijdt namelijk op sommige stukjes op een hoogte van maar liefst 700 meter en gaat over een viaduct die bijna 500 meter lang is! In 2001 werd het Mala Rijeka viaduct vernoemd naar de toen hoogste spoorbrug ter wereld.

 

5. West Highland Line – Schotland 

Wisten jullie dat de spoorlijn West Highland Line is uitgeroepen tot de mooiste treinreis ter wereld? Vanuit de trein hebben jullie een werkelijk waar adembenemend uitzicht op ’t Schotse landschap die jullie alleen vanuit de trein kunnen bewonderen. De treinreis start in Glasglow en rijdt door naar de havens van Oban en Mallaig. De bekendste highlight van de West Highland Line is het Glenfinnan viaduct, die terug te zien is in de Harry Potter films. Zorg er dus voor dat jullie een stoel aan ’t raam hebben gekozen!

6. Het Zwarte Woud – Duitsland 

Wanneer je iets dichter bij huis wil blijven, is Duitsland ook een ideale keuze voor een prachtige treinreis. Wanneer je op zoek bent naar een uitzicht over donkere bossen, prachtige wijngaarden, schitterende rotswanden en oude kastelen is deze treinreis door het grootste natuurgebied van Duitsland, het Zwarte Woud, zeker een aanrader! De treinreis duurt drie uur, start in het Duitse Karlsruhe en eindigt in het plaatsje Karlsruhe. Tijdens de reis maakt de trein een klim van wel 650 meter!

 

7. De Cinque Terre-trein – Italië

Misschien zijn jullie al wel bekend met deze prachtige vijf schilderachtige dorpjes in Italië: Cinque Terre. Stap op de trein en rijdt deze prachtige route, waar jullie een schitterend uitzicht over de zee hebben. De dorpjes liggen tegen een rotsachtige kust en zijn alleen te bereiken met de trein. In slechts enkele minuten ben je al aangekomen in ’t volgende dorpje. Ook Cinque Terre heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze andere blogs!

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.