Bewuster reizen? Lees hier handige tips om CO2-uitstoot te compenseren!

VakantieDealz.nl
Maaike - Reisspecialist

Is op vakantie gaan je hobby? Droom je over het bezoeken van tropische oorden & prachtige hotspots? Dat snappen wij! De wereld is prachtig en er is zoveel te ontdekken… Toch zijn er ook een paar nadelen te noemen van het reizen. En dan hebben we het niet over het kwijtraken van je vakantiedagen of de jetlags… 😉 Elke keer dat jij in een vliegtuig stapt, zul je bijdragen aan de vervuiling van het milieu. Dit klinkt heel zwart-wit, maar helaas is het wel zo. Ook wij houden van reizen, en willen dit natuurlijk niet helemaal opgeven. Toch vinden wij het belangrijk om ook een beetje aan de toekomst van deze wereldbol te denken. Daarom hebben wij in dit blog de beste tips verzameld om jouw CO2-uitstoot van de volgende reis te compenseren! En onthoud: elke kleine stap, is een stap.

 

 

Tips om CO2-uitstoot te compenseren

Al druk bezig met het plannen van jouw volgende reisje? Dan is het nu tijd om je eens te verdiepen hoe jij mee kan helpen aan betere wereld. Wij hebben verschillende opties waardoor jij (een klein beetje) kunt compenseren op CO2-uitstoot.

 

1. Duurzaam gebruik van faciliteiten tijdens je reis

Na een lange reis plof je neer in jullie hotelkamer… First things first: een warme douche om weer helemaal fris te worden. In de hotelkamer liggen schone douchehanddoeken, een dikke badjas en kleine handdoekjes. Het fijne van op vakantie gaan, is dat natuurlijk alles voor je geregeld wordt. Je kunt elke dag een brandschone handdoek pakken en een nieuw flesje water meenemen, maar je kunt ook wat langer met één handdoek of een flesje water doen. Vul bijvoorbeeld je flesje water met kraanwater (mits het een land is waar dit kan natuurlijk), of gebruik je handdoek iets langer dan slechts 1 dag. Dit bespaart weer een wasbeurt of een flesje plastic in de afvalemmer. Nog beter is natuurlijk een herbruikbare bidon of fles die je vanaf het begin kunt vullen met water.

 

2. Compenseer gratis tijdens het boeken van je vliegtickets

Ook voor je de reis begint kun je al een stukje compenseren… Je kunt namelijk in plaats van je vliegtickets direct bij KLM, Transavia of een andere vliegtuigmaatschappij, ook boeken bij FlyGreen. Het kost jou niks extra, maar toch wordt er bij jouw boeking een bedrag gestopt in de bouw van zonnepanelen in India of in nieuwe bomen. “Hoe dan?!” hoor ik je denken… ZO!

  1. Bij FlyGreen doorzoek je tientallen vlucht-boeking-sites in één keer. Gemakkelijk & snel ontdek je de voordeligste en beste optie.
  2. Vlucht geboekt? FlyGreen ontvangt een fee van hun partners voor het aanbrengen van jou als klant.
  3. Met die fee compenseren zij automatisch (deels) de CO2-uitstoot van jouw vlucht gratis en voor niets.
  4. Je vlucht wordt gecompenseerd met nieuwe bomen of zonnepanelen in India. Je ontvangt een CO2-certificaat in je mailbox.

 

3. Kies voor een prachtige reis met de trein

Wist je dat je helemaal niet een vliegreis hoeft te boeken voor een originele, tropische of avontuurlijke vakantie? Je kunt namelijk ook met genoeg andere vervoersmiddelen naar je bestemming reizen. Eén van de betere opties is het reizen met de trein.

Tegenwoordig kun je met de trein naar veel prachtige bestemmingen binnen – of buiten Europa. Wat dacht je van een toffe interrail vakantie in Oost-Europa, een treinreis met de Thalys naar Parijs of misschien met de trein naar de Spaanse kust? Het is allemaal mogelijk! Eén van de grootste voordelen van het reizen met de trein, is de reis zelf. Terwijl jullie onderweg zijn naar de eindbestemming kun je de verschillende landen en landschappen bekijken… In het vliegtuig zie je, als het even tegenzit, vooral wolken. Iets saaier, toch?

 

TIP: wil jij alles lezen over CO2-uitstoot? Lees dan dit interessante artikel op NU.nl

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.