Dit is de top 6 bezienswaardigheden van Sevilla

In 24 uur te zien
Sevilla bezienswaardigheden
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Smalle straatjes, verborgen restaurantjes en het échte, authentieke Spanje. We hebben het natuurlijk over de stad Sevilla! Sevilla is een populaire bestemming voor een korte citytrip naar de zon. Maar hoe kies je de leukste bezienswaardigheden uit in een stad waar zo ontzettend veel te zien en te doen is wanneer je beperkt de tijd hebt? Wij hebben een top 6 samengesteld met daarin dé 6 bezienswaardigheden in Sevilla die je echt niet mag missen. Ook als je maar kort in Sevilla bent…

Bekijk direct Sevilla aanbiedingen bij:
> TUI
> de VakantieDiscounter

 

Sevilla bezienswaardigheden Top 6 | Dit mag je écht niet missen

Wanneer je op internet zoekt naar “bezienswaardigheden Sevilla” zul je al snel tientallen resultaten krijgen met de 15, 20, 25 of zelfs 35 mooiste Sevilla highlights. Als je maar kort in Sevilla bent, is het best lastig om te kiezen wat je wel en niet mee wil pakken. Zeker omdat het historisch centrum van Sevilla zo groot is, je blijft steeds maar nieuwe dingen ontdekken… Om je een handje te helpen bij je korte bezoek aan de hoofdstad van Andalusië hebben we een top 6 gemaakt van de Sevilla bezienswaardigheden die je niet over mag slaan.

1. Plaza de España 

sevilla bezienswaardigheden

Wat ons betreft is Plaza de España de mooiste plek van heel Sevilla en hoort dus zeker thuis op nummer 1 in onze Sevilla bezienswaardigheden top 6. De indrukwekkende gebouwen, de vele bruggetjes en het water dat om het plein heen loopt (waar je zelfs met een bootje doorheen kunt varen!)… Plaza de España is een magische plek. Je wordt echt even stil als je hier aankomt. Wist je dat er onder de gebouwen 48 muurschilderingen te vinden zijn die gemaakt zijn met typisch Andalusische tegeltjes? Zeker de moeite waard om eens langs te lopen! Plaza de España is gratis en de hele dag door geopend.

2. Alcazar Sevilla (Koninklijk Paleis)

wat te doen in Sevilla

Alcazar Sevilla, ook wel het Real Alcazar de Sevilla genoemd, is het Koninklijk Paleis van de stad. Het paleis staat naast de kathedraal van Sevilla (die op plek 3 staat in ons lijstje), dus deze twee highlights zijn makkelijk te combineren. Tijdens een bezoek aan Alcazar Sevilla ga je even terug in de tijd en ontdek je het échte, authentieke Sevilla. Het paleis is al eeuwen oud en wordt nog steeds gebruikt door de koninklijke familie als officiële verblijfsplaats wanneer zij Sevilla bezoeken. Daarmee is het het oudste paleis van Europa dat nog in gebruik is. Real Alcazar de Sevilla staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. De kathedraal van Sevilla & de Giralda Toren

bezienswaardigheden Sevilla

Op nummer drie staan de kathedraal van Sevilla en de Giralda Toren. Ok, dit zijn eigenlijk twee bezienswaardigheden, maar omdat ze zich direct naast elkaar bevinden ben je hier niet veel extra tijd aan kwijt. Sterker nog, als je een toegangskaartje voor de kathedraal van Sevilla koopt, mag je de Giralda Toren ook beklimmen. De kathedraal is gigantisch en mag zichzelf het grootste gotische gebouw ter wereld noemen. Wow! De kathedraal is in de 15e eeuw gebouwd op de plek van een Moorse moskee, waar vandaag de dag alleen nog het Sinaasappelhof (Patio de los Naranjos) en de minaret (de Giralda Toren) van over zijn.

4. De wijk Santa Cruz 

sevilla bezienswaardigheden

Barrio Santa Cruz is waarschijnlijk de populairste wijk van heel Sevilla. Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk en omvat een groot gedeelte van het historisch centrum. Je kunt hier eindeloos dwalen door de kleurrijke straatjes en op iedere hoek spot je weer een nieuw restaurantje. Maar er bevinden zich ook een aantal belangrijke Sevilla bezienswaardigheden in de wijk Santa Cruz, zoals het Alcazar paleis, de kathedraal en de Giralda Toren. Er valt dus genoeg te ontdekken in dit gedeelte van de stad!

5. Palacio de las dueñas 

Sevilla wat te doen

Palacio de las Dueñas is een iets minder bekende bezienswaardigheid in Sevilla, maar zéker niet minder mooi. Dit paleis uit de 15e eeuw ligt verstopt in een rustig straatje in het centrum van de stad. Bereid je voor op een prachtige tuin vol met bloemen, pittoreske patio’s en indrukwekkende zalen vol geschiedenis. Het paleis behoort tot het Huis van Alva, een belangrijke Spaanse adellijke familie. Sinds 2016 is het paleis officieel geopend voor publiek.

6. De Metropol Parasol

sevilla bezienswaardigheden

De Metropol Parasol is misschien wel de meest opvallende bezienswaardigheid van Sevilla. Dit gigantische bouwwerk is niet te missen als je door het centrum loopt. De Metropol Parasol staat ook wel bekend als de paddenstoelen van Sevilla en overdekt het plein Plaza de la Encarnación. Maar het allermooist is de Metropol Parasol in de avond, als het donker is. Je kunt dan naar boven en een magisch looppad volgen over het bouwwerk heen. De Metropol Parasol verandert in een lichtshow die echt de moeite waard is!

 

5x Sevilla hoteltips

Het bezoeken van deze Sevilla bezienswaardigheden vergt flink wat energie en dus is een goede nachtrust extra belangrijk. Een goed hotel is daarom wel zo fijn! Na ons bezoek aan Sevilla kunnen wij je deze hotels zeker aanraden:

  1. H10 Casa de la Plata
  2. Soho Boutique Sevilla
  3. Casas de la Juderia
  4. H10 Corregidor
  5. Soho Boutique Catedral

Of bekijk hier alle Sevilla stedentrips bij:

> TUI
> de VakantieDiscounter  

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.