Afgelopen januari ben ik, Demi, vier dagen lang in het prachtige Valencia geweest. Ik was op zoek naar een leuke stedentrip om ons regenachtige kikkerlandje voor een paar dagen achter te laten. In januari ligt de middagtemperatuur in deze Spaanse stad gemiddeld rond de 16ºC, waardoor deze stad voor mij de ideale uitvalbasis was!

 

Verblijf in het oude centrum

Het oude centrum van Valencia, ook wel Ciutat Vella genoemd, is het historische centrum van deze bruisende stad. Je herkent dit deel van de stad door de smalle straatjes, de gekleurde huisjes en tal van bezienswaardigheden. Wij verbleven midden in het historische centrum in een heel leuk appartement genaamd SingularStays Cestas. Vanaf het balkon konden we hier ‘s middags genieten van het zonnetje en keken wij uit op een straatje met verschillende winkels, waaronder een supermarktje waar wij elke ochtend verse broodjes haalden.

 

Alle highlights in één fietsroute

Na de eerste dag het oude centrum te hebben bezocht, besloten wij de tweede dag een fiets te huren om alle highlights van Valencia te ontdekken. Wij vonden het leuk om er zelf op uit te gaan, maar je kon er ook voor kiezen om een fietstour te doen met een gids.

Let op! Het is verboden om in het oude centrum op de stoep te fietsen en om je telefoon te gebruiken tijdens het fietsen. Stap dus even af als je je navigatie wil gebruiken. 

Een tip die wij kregen, was om onze route te starten bij Torres de Serranos. Dit monument is één van de twee overgebleven stadspoorten, wat op nog geen tien minuten fietsen van ons appartement was. Eenmaal aangekomen bij deze stadspoort fietsten wij Jardín del Turia in, een park gevestigd in een drooggelegde rivier. Fiets onder de bloemenburg Pont de les Flors richting Puente del Mar. Deze oude brug met een vijver was persoonlijk één van mijn favoriete plekjes in dit park! Na hier even in het zonnetje te hebben gezeten, aangezien de temperatuur bijna de 20ºC aantikte, zijn wij verder gefietst richting Palau de la Musica. Palau de la Musica is een concertgebouw en bestaat al sinds 1987. Het gebouw wordt omringd door een prachtige fontein die zelfs water spuit op de maat van de muziek… Hoe leuk is dat?

 

Must visits tijdens jullie citytrip in Valencia

Vervolgens stapten wij weer op onze fiets en al snel kwamen wij vanzelf Ciudad de las Artes y las Ciencias tegen, de Stad van de Kunsten en de Wetenschap. Dit is een echte must visit om te bezoeken tijdens jullie stedentrip. Jullie vinden hier verschillende moderne gebouwen ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Bezoek hier onder andere het grootste aquarium van Europa genaamd Oceanogràfic, bekijk een IMAX 3D film in de El Hemisfèric of ontdek het wetenschapsmuseum Museo de las Ciencias Príncipe Felipe! Een ander bekend gebouw van Ciudad de las Artes y las Ciencias is het L'Umbracle. Dit skeletachtige gebouw bestaat uit twee delen, zodat het tweede deel van deze tuin in de zomer kan worden gebruikt als openluchtdiscotheek. Kortom, er is hier genoeg te beleven!

Eenmaal weer op de fiets gestapt, waren wij binnen een kwartiertje aangekomen bij de haven van Valencia. Om onze fietstocht te onderbreken besloten wij om een drankje te doen bij het hippe Marina Beach Club Valencia. In de zomer kan je hier ook een verfrissende duik nemen in de infinity pool en genieten van het uitzicht op zee. Na hier de prachtige zonsondergang te hebben gezien, besloten wij weer terug te fietsen naar ons appartement.

Tip: aangezien wij fietsen hadden gehuurd voor twee dagen hebben wij de derde dag dezelfde route gefietst door het park richting het winkelcentrum Aqua. Dit winkelcentrum ligt direct naast Ciudad de las Artes y las Ciencias, waar shopliefhebbers prima kunnen vertoeven!