Warmste eiland van Griekenland?

Tips voor het voor- én najaar
warmste eiland griekenland
Demi - Reisspecialist

Benieuwd naar het warmste eiland van Griekenland? Griekenland is voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming om hun vrije vakantiedagen door te brengen. Populaire Griekse eilanden zijn onder andere Kreta, Zakynthos, Corfu en Mykonos. Maar wist je dat al deze Griekse eilanden een verschillend klimaat hebben? Hieronder leggen we je uit waarom!

Op vakantie naar Griekenland? Bekijk hieronder direct alle vakanties naar:
> de VakantieDiscounter
> TUI

 

Wat is het warmste eiland in Griekenland?

Griekenland bestaat uit ongeveer 6000 verschillende eilanden, waaronder ongeveer 200 bewoond. Wanneer mensen een vakantie naar Griekenland boeken, verblijft 90% vaak op een eiland. Athene, de hoofdstad van Griekenland die zich bevindt op het vasteland, is populair wanneer je een stedentrip wil maken. Maar wat is nu het warmste eiland van Griekenland? Voordat we jullie antwoord op deze vraag geven, leggen we jullie eerst uit welke eilandgroepen er allemaal zijn. De eilanden worden namelijk onderverdeeld in:

De Ionische Eilanden

De Ionische Eilanden is één van de meest bekendste eilandengroep van Griekenland. Populaire eilanden die hieronder vallen zijn onder andere Corfu, Zakynthos, Kefalonia en Lefkas. Deze eilanden kun je herkennen aan hun prachtige groene natuur, waardoor (je raadt het al)… Hier de meeste regen valt. Wanneer je in juni, juli of augustus vakantie wil vieren op één van deze eilanden, hoef je je nergens druk om te maken.

De Cycladen

Ook de Cycladen bestaat uit een paar populaire Griekse eilanden. Zo zijn Santorini en Mykonos de bekendste eilanden die vallen onder de Cycladen. Andere eilanden waar je misschien van hebt gehoord zijn Naxos en Paros. Op de Cycladen is de luchtvochtigheid over het algemeen lager dan de bovengenoemde eilanden. Wel kun je hier iets meer wind verwachten, waardoor dit ook niet de warmste eilanden van Griekenland zijn.

De Dodekanesos

Door naar de Dodekanesos eilanden… Ook deze eilandengroep is populair wanneer je vakantie wil vieren op een Grieks eiland. Rhodos, Kos én misschien zelfs Karpathos klinken je vast bekend in de oren. Deze eilandengroep behoort tot de meest zuidelijk gelegen eilanden en is de perfecte zonbestemming wanneer je op zoek bent naar een zonnig eiland. Zelfs in het voor- en najaar kun je hier temperaturen verwachten rond de 25 ºC en is de kans op neerslag het minst.

warmste eiland griekenland

De Sporaden

De Sporaden is een kleine eilandengroep ten noorden van het bergachtige Evia. Het bekendste eiland die tot de Sporaden hoort, is Skiathos. Skiathos is dan ook het meestbezochte eiland door toeristen omdat er zich op dit eiland een vliegveld bevindt. Andere eilanden die tot deze eilandengroep behoren zijn Skopelos, Alonissos en Skyros. Wisten jullie dat op het Griekse eiland Skopelos de meeste filmscènes zijn opgenomen voor de film Mama Mia?

De Noordoostelijke Egeïsche Eilanden

Iets minder bekend, maar ook de Noordoostelijke Egeïsche Eilanden hebben twee bekende eilanden; namelijk Samos en Lesbos. Andere eilanden die tot de Noordoostelijke Egeïsche Eilanden behoren zijn Limnos, Ai Efstratios, Psara, Chios en Oinousses. Al deze eilanden hebben een wisselend landschap, waardoor ze zich onderscheiden van de andere eilandgroepen. Denk hierbij aan zeldzame flora & fauna, prachtige watervallen en groene olijfgaarden.

De Saronische Eilanden

We sluiten de Griekse eilandengroepen af met de Saronische Eilanden. Deze eilanden worden het meest bezocht door locals, aangezien deze eilanden dicht bij het vasteland liggen. Veel mensen die wonen in Athene of hier vakantie vieren, gaan een dagje of een weekend naar deze Griekse eilanden.

 

Het eiland Kreta valt onder geen van deze eilandgroepen, omdat Kreta samen met Evia de twee grootste eilanden van Griekenland zijn. Naast Kreta zijn de Ionische Eilanden, de Dodekanesos én de Cycladen de populairste eilandgroepen om vakantie vieren. Nu jullie weten wat de warmste eilandengroepen zijn, zijn jullie vast benieuwd naar het warmste eiland van Griekenland. Maar… Daarnaast moeten we ook rekening houden met de verschillenden maanden wanneer een Grieks eiland wordt bezocht. Want wat is het warmste eiland in Griekenland in bijvoorbeeld april, mei, september of oktober? Hieronder lees je het!

  • Warmste eiland Griekenland in april: Rhodos met een gemiddelde van 21 ºC
  • Warmste eiland Griekenland in mei: Kos met een gemiddelde van 24 ºC
  • Warmste eiland Griekenland in september: Kos en Rhodos met een gemiddelde van 27 ºC
  • Warmste eiland Griekenland in oktober: Kos met een gemiddelde van 24 ºC

Wanneer je graag op vakantie wil naar Griekenland in het voor- of najaar raden wij zeker een vakantie naar Rhodos of Kos aan! Natuurlijk kun je ook uitwijken naar de andere Griekse eilanden, maar houd er wel rekening mee dat de meest zuidelijk gelegen eilanden, dus de Dodekanesos, het warmst zijn én de meeste zonuren hebben.

 

Bekijk meer Griekenland blogs:

Of bekijk meer tip, reisinspiratie en hoteltips op onze vakantiedealz blogpagina!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.