Vliegen vanaf Schiphol

Hoe kom je er & wat zijn de voordelen?
Demi - Reisspecialist
Vakantie geboekt naar je favoriete vakantiebestemming? Grote kans dat je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport, aangezien Schiphol één van de grootste en drukste luchthavens van Europa (en dus Nederland) is. Benieuwd hoe je het makkelijkst naar Schiphol Airport kunt reizen én wat de voordelen per vervoerder zijn? Lees dan snel verder!

 

Hoe ga je het makkelijkst naar Amsterdam Schiphol Airport?

Net als er verschillende wegen naar Rome zijn, zijn er ook verschillende manieren om naar Schiphol te komen. Zo kun je gemakkelijk met de auto, per trein, taxi én bus dit grote vliegveld bereiken. Hieronder vertellen we jullie graag wat meer over de voordelen per vervoerder. Hoe reizen jullie het liefst naar ’t vliegveld?

1. Met de auto

Reizen naar dit vliegveld met de auto is misschien één van de makkelijkste opties als je niet in het centrum van een grote stad of dorp woont, aangezien dit waarschijnlijk één van de snelste manieren is om te reizen. Schiphol beschikt over maar liefst 28 verschillende parkeerterreinen, waardoor er aanbod genoeg is om je auto te parkeren. Nu snappen we dat je met al deze mogelijkheden misschien door de bomen ’t bos niet meer kunt zien… Voor lang parkeren Schiphol kun je het best gebruik maken van een vergelijkings- en boekingsplatform. Op deze website(s) kom je meer te weten over alle (betaalbare) opties en eventuele aanvullende kwaliteitsdiensten zoals valet parking & privé shuttles mocht je hier interesse in hebben.

2. Met de trein

Woon je in de buurt van een treinstation? Dan is het wellicht een slim idee om de trein te pakken naar Schiphol Airport. Het ligt er natuurlijk aan waar je vandaan komt, maar als je van niet zo ver moet komen is de trein waarschijnlijk een goedkopere optie dan met de auto. Het scheelt je namelijk best wat benzine- en parkeerkosten. Ben je een student of heb je een senioren OV chipkaart? Dan profiteer je van nóg meer korting op een treinritje. Een ander voordeel van reizen met de trein is dat je geen last hebt van files. Plan wel zo je reis in dat je nog een ander alternatief hebt, mocht jouw trein toch last minute uitvallen. Het laatste wat je wil is natuurlijk je vliegtuig missen!

TIP: let er wel op dat je via sommige verbindingen een extra toeslag moet betalen om met de trein naar Schiphol Airport te reizen. Doe je dit niet dan kun je een flinke boete oplopen, wat erg zonde zou zijn!

3. Per taxi

Wil je het liefst dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt zonder dat je zelf ook maar ergens over hoeft na te denken? Kies er dan voor om met de taxi naar Amsterdam Schiphol Airport te reizen. Met de taxi word je direct voor de vertrekhal afgezet en wandel je zo naar de incheckbalie van jouw vliegtuigmaatschappij. Er zijn verschillende taxi centrales die voordelig een ritje naar het vliegveld kunnen maken.

4. Met de bus

Ook met de bus reis je gemakkelijk naar Schiphol Airport. Er zijn maar liefst 24 directe buslijnen die naar de luchthaven gaan. Daarnaast stoppen alle bussen direct voor de aankomst- en vertrekhallen. Via een reisplanner kun je gemakkelijk jouw opstappunt en eindpunt invullen en krijg je meteen te zien welke buslijn jij moet nemen. Een kind kan de was doen!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.