Visum aanvragen

Alles wat je moet weten over een visum, ESTA & eTA
Demi - Reisspecialist

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn visum! Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie, heb je vaak een visum nodig. Een visum is een document die jou toestemming geeft om te reizen naar een bepaald land. Het is per bestemming verschillend of je een visum, eTA of ESTA nodig hebt. Wil je weten wat het verschil is tussen deze termen óf wil je meer weten over het aanvragen van een visum? Lees dan vooral verder! We lichten hieronder namelijk alles toe wat je moet weten…

 

Wanneer heb ik een visum nodig?

Zoals hierboven al aangegeven, heb je (vaak) een visum nodig wanneer je op vakantie gaat buiten Europa. Wanneer je binnen de Europese Unie, het Caribisch deel van het Koninkrijk of het Schengengebied reist, heb je die niet nodig. Onder het Caribisch Koninkrijk vallen de volgende landen:

Wil je weten of je een visum nodigt hebt voor jouw volgende vakantiebestemming? Hier kun je zien voor welke landen je een visum nodig hebt.

 

Wat is het verschil tussen een visum, eTA of ESTA?

Wanneer je over een visum beschikt, heb je toestemming om naar een bepaald land te mogen reizen. Om een visum te krijgen, worden reizigers eerst gescreend zodat er bijvoorbeeld geen ongewenste personen een land binnen kunnen komen. Tegenwoordig is een visum heel makkelijk online te verkrijgen en hoef je niet meer naar de ambassade of een consulaat zoals voorheen.

Ga je op vakantie naar Amerika? Dan heb je geen visum maar een ESTA nodig. De afkorting ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Een ESTA is sneller en gemakkelijker aan te vragen dan een visum naar Amerika. Daarnaast is een ESTA ook een stuk goedkoper. Een visum heb je alleen nodig als je bijvoorbeeld wilt gaan werken of studeren in Amerika. Wanneer je Amerika bezoekt als toerist, hoef je dus alleen een ESTA aan te vragen.

Ook wanneer je op vakantie gaat naar Canada heb je geen visum nodig maar een eTA. Een eTA staat voor een ‘electronic Travel Authorization’. Er zijn in Canada verschillende afspraken gemaakt over wie wel of geen visum en eTA nodig hebben. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in de Verenigde Staten en je naar Canada wilt reizen, heb je geen visum of eTA nodig. Maar wanneer je vanaf Nederland vliegt naar Canada, heb je wel weer een eTA nodig. De Canadese overheid heeft dan ook besloten om extra controles uit te voeren om te checken of toeristen die per vliegtuig aankomen over een eTA beschikken.

Een ESTA of eTA hoef je niet verplicht uit te printen en mee te nemen op reis, maar wordt meer steekproefsgewijs gecontroleerd door de luchtvaartmaatschappij. Natuurlijk is het altijd fijn om al je papieren bij elkaar te hebben en kan het proces wel een stuk sneller gaan als je een controle krijgt.

 

 

Hoe vraag ik een visum aan?

Een visum aanvragen gaat heel makkelijk en bestaat uit 3 verschillende stappen, namelijk:

  1. Aanvragen: vul online een aanvraagformulier in en vraag je visum, ESTA of eTA aan.
  2. Afrekenen: kies een betaalmethode naar keuze en reken af.
  3. Ontvang document: na betaling ontvang je een SMS met een bevestiging. Vervolgens krijg je het officiële document toegestuurd via de mail.

 

Wat kost het aanvragen van een visum, ESTA of eTA?

Per land kunnen de kosten voor een visum flink verschillen. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een visum naar Australië €14,95 en voor een visum naar China €247,50. De kosten voor een ESTA of eTA blijven wel gelijk.

  • ESTA – €29,95 per persoon
  • eTA – €19,95 per persoon

Lees jezelf vooraf altijd goed in en zorg ervoor dat je bij aankomst op je vakantiebestemming beschikt over de juiste papieren en documenten.

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.