TOP 10 leefbare & veilige steden – inspiratie voor jouw stedentrip

De Eiffeltoren in Parijs
Maaike - Reisspecialist

‘Is het daar nog wel veilig om naartoe te gaan?’, we horen en lezen deze vraag steeds meer… Nu is het tijd om antwoord te geven! Adviesbureau Mercer heeft voor de 18e keer onderzoek gedaan naar de ‘Quality of Living’ en de veiligheid van steden wereldwijd. De leefbaarheid van steden, en dan met name persoonlijke veiligheid, is voor veel expats, bewoners maar natuurlijk ook reizigers erg belangrijk.

Net als vorig jaar is de stad Wenen (de hoofdstad van Oostenrijk) de meest leefbare stad van de wereld. De minst veilige/leefbare stad is Bagdad op nummer 230. De eerste Nederlandse stad in de lijst is Amsterdam. Deze stad haalt net niet de top 10, maar heeft een nette plaats 11. De opvallendste daling in de top 50 is voor Parijs. De Franse hoofdstad is in één jaar tijd maar liefst met 10 plaatsen gedaald (van 27 naar 37).

Wat zijn de veiligste steden?

Naast de leefbaarheid van steden heeft Mercer ook onderzoek gedaan naar de veiligste steden van de wereld. Als veiligste plaatsen zien we: Luxemburg, Bern, Helsinki en Zurich. Verder staan er in de top 10 nog meer Europese steden, namelijk Genève en Stockholm.

Door de terroristische aanslagen en sociale onrust scoort een aantal Europese steden opvallend minder goed. Athene is de minst veilige stad van Europa (plaats 124), maar ook Parijs (71), Londen (72) en Madrid (84) hebben geen hoge positie.

Benieuwd naar de meest leefbare steden voor jouw stedentrip in 2017? Lees verder…

 

Top 10 leefbare steden

 1. Wenen – Oostenrijk
 2. Zurich – Duitsland
 3. Auckland – Nieuw-Zeeland
 4. München – Duitsland
 5. Vancouver – Canada
 6. Dusseldorf – Duitsland
 7. Frankfurt – Duitsland
 8. Genève – Zwitserland
 9. Kopenhagen – Denenmarken
 10. Sydney – Australie

 

Benieuwd naar het hele onderzoek? Kijk op de website van Mercer.nl!

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.