‘Is het daar nog wel veilig om naartoe te gaan?', we horen en lezen deze vraag steeds meer… Nu is het tijd om antwoord te geven! Adviesbureau Mercer heeft voor de 18e keer onderzoek gedaan naar de ‘Quality of Living' en de veiligheid van steden wereldwijd. De leefbaarheid van steden, en dan met name persoonlijke veiligheid, is voor veel expats, bewoners maar natuurlijk ook reizigers erg belangrijk.

Net als vorig jaar is de stad Wenen (de hoofdstad van Oostenrijk) de meest leefbare stad van de wereld. De minst veilige/leefbare stad is Bagdad op nummer 230. De eerste Nederlandse stad in de lijst is Amsterdam. Deze stad haalt net niet de top 10, maar heeft een nette plaats 11. De opvallendste daling in de top 50 is voor Parijs. De Franse hoofdstad is in één jaar tijd maar liefst met 10 plaatsen gedaald (van 27 naar 37).

Wat zijn de veiligste steden?

Naast de leefbaarheid van steden heeft Mercer ook onderzoek gedaan naar de veiligste steden van de wereld. Als veiligste plaatsen zien we: Luxemburg, Bern, Helsinki en Zurich. Verder staan er in de top 10 nog meer Europese steden, namelijk Genève en Stockholm.

Door de terroristische aanslagen en sociale onrust scoort een aantal Europese steden opvallend minder goed. Athene is de minst veilige stad van Europa (plaats 124), maar ook Parijs (71), Londen (72) en Madrid (84) hebben geen hoge positie.

Benieuwd naar de meest leefbare steden voor jouw stedentrip in 2017? Lees verder…

 

Top 10 leefbare steden

  1. Wenen – Oostenrijk
  2. Zurich – Duitsland
  3. Auckland – Nieuw-Zeeland
  4. München – Duitsland
  5. Vancouver – Canada
  6. Dusseldorf – Duitsland
  7. Frankfurt – Duitsland
  8. Genève – Zwitserland
  9. Kopenhagen – Denenmarken
  10. Sydney – Australie

 

Benieuwd naar het hele onderzoek? Kijk op de website van Mercer.nl!

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter