Vakantieparken & Corona

Wat is er anders? O.a. Landal, Centerparcs & Roompot
Geschreven op:

Vakantieparken in Nederland (zoals die van Landal & Centerparcs) nemen het Coronavirus erg serieus, en hebben besloten om diverse Corona maatregelen te hanteren. Op dit moment zijn vrijwel alle vakantieparken open voor toeristen, maar soms zijn er wel bepaalde Corona (COVID-19) maatregelen actief. Hierdoor kun je op veel parken wel verblijven, maar zijn er sommige faciliteiten gesloten. Hieronder hebben we een handig lijstje met de Coronamaatregelen per vakantiepark in Nederland.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Landal
> Bekijk alle Corona maatregelen bij Roompot
> Bekijk alle Corona maatregelen bij CenterParcs
> Bekijk alle Corona maatregelen bij RCN Vakantieparken

Algemene regels vakantieparken Nederland

  • Binnen- en buitenzwembaden zijn gesloten. Bekijk de website van het vakantiepark waar je naar toe wilt of vraag na hoe hiermee omgegaan wordt;
  • Cafés en restaurants moeten zich houden aan de regels voor de horeca (gesloten);
  • Winkels mogen alleen open zijn als zij levensmiddelen (eten en drinken) verkopen.;
  • Elke camping, vakantiepark of hotel bepaalt zelf of zij bijvoorbeeld de animatie of binnenspeeltuin openen. Bekijk hun website of vraag na hoe hiermee omgegaan wordt.

Bekijk alle coronaregels voor een vakantie in eigen land op de website van het RIVM.

 

Landal GreenParks – Corona maatregelen

De veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers staan voor Landal GreenParks voorop. Op alle Landal parken besteden ze extra aandacht aan de algehele hygiëne. Op deze manier kunnen vrijwel alle Landal GreenParks vakantieparken open blijven. Om de afstand van 1,5 meter te waarborgen, verhuurt Landal geen bungalows direct naast elkaar.

Update: helaas zijn op dit moment de zwembaden, restaurants, bars en de dagcreatie gesloten. Wel is er op elk park een take-away of bezorgservice, waardoor je toch nog “uit eten” kunt in je eigen bungalow!

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Landal GreenParks

 

Roompot vakantieparken – Corona maatregelen

Op dit moment kun je gewoon nog een verblijf boeken bij één van de Roompot vakantieparken in Nederland. Wel houden de vakantieparken van Roompot zich aan de Coronaregels van het RIVM. Dat betekent dat niet alle faciliteiten open zullen zijn.

Update: alle zwembaden, restaurants, bars en dagcreatie zijn gesloten. Wel bezorgt het restaurant van jouw vakantiepark de lekkerste maaltijden bij je huisje.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Roompot

 

CenterParcs – Corona maatregelen

CenterParcs zal maatregelen doorvoeren om de richtlijnen vanuit het RIVM te volgen. Hou onderstaande pagina in de gaten om te zien welke Centerparcs parken geopend zijn en van welke faciliteiten je gebruik kunt maken. Alle Center Parcs parken zijn geopend voor vakanties.

Update: helaas zijn alle restaurants, winkels, kinderboerderijen, wellness, zwembaden en indoor speelwerelden gesloten. De supermarkt en bakker op Center Parcs zijn wel geopend. De afhaalservice en Retail delivery services blijven beschikbaar, waardoor je samen met je familie in de cottage kunt blijven genieten van lekker eten en drinken.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij CenterParcs

 

RCN Vakantieparken – Corona maatregelen

RCN Vakantieparken volgt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid op de voet. Maar goed nieuws, alle vakantieparken van RCN zijn op dit moment geopend. Wel zijn er bepaalde Coronamaatregelen actief, zoals: informatieposters, 1,5 meter afstand houden, beperking van faciliteiten en meer.

Update: de restaurants, bars en dagcreatie zijn gesloten.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij RCN Vakantieparken

 

Droomparken – Corona maatregelen

De parken van Droomparken zijn op dit moment gewoon geopend. De vakantieparken van Droomparken liggen vrij in de natuur, dus je kunt hier voldoende afstand nemen.

Update: de binnen- en buitenzwembaden, algemene douches en toiletvoorzieningen, restaurants & bars en winkels zijn gesloten.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Droomparken

 

Topparken – Corona maatregelen

Ook tijdens deze periode zijn de vakantieparken van Topparken geopend. Topparken heeft dagelijks contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD zodat ze altijd over de juiste en laatste informatie beschikken.

Update: op dit moment zijn de zwembaden, de restaurants en bars zijn gesloten. Wel kunnen jullie gebruik maken van de afhaalservice voor de lekkerste maaltijden in je eigen bungalow.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Topparken

 

Molecaten – Corona maatregelen

De vakantieparken van Molecaten zijn weer geopend. Alle accommodaties met privé sanitair zijn boekbaar en beschikbaar voor een vakantie in eigen land. Ook zijn alle zwembaden vanaf Hemelvaartsdag weer geopend.

Update: helaas moeten alle restaurants & bars, zwembaden en animatie op het park hun deuren sluiten. Wel kun je gebruik maken van de afhaalservice van de restaurants.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Molecaten

 

Europarcs – Corona maatregelen

Ook de vakantieparken van Europarcs houden zich streng aan de coronamaatregelen van het RIVM. Hou daarom tijdens je verblijf bij Europarcs altijd 1,5 meter afstand en bezoek het park niet wanneer je klachten hebt.

Update: op dit moment zijn alle zwembaden, wellness, fitness, restaurants en speelparadijzen gesloten. Wel bezorgen de medewerkers van Europarcs de lekkerste gerechten uit het restaurant.

> Bekijk alle Corona maatregelen bij Europarcs

 

Wil je liever naar een hotel komende periode? Wij hebben op deze pagina uitgelegd wat op dit moment de regels zijn bij een hotelverblijf.

vakantieparken en corona - wat doen bijv. centerparcs en landal tegen corona?

 

Moet je een mondkapjes dragen in de vakantieparken?

Sinds kort geeft Landal een dringend advies om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes voor de Nederlandse vakantieparken, maar verplicht is het niet. In de vakantieparken net over de grens kunnen andere maatregelen en verplichtingen gelden ten aanzien van mondkapjes. Lees hier meer over op de website van Landal.

Hier vind je trouwens een handig overzicht waar je goedkoop mondkapjes kunt kopen voor het geval je ze toch liever op tijd in huis hebt.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Veelgestelde vragen

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.