Zijn hotels nog open? Dit zijn de corona maatregelen voor een hotel

Zijn hotels nog open
Geschreven op:

Deze week zijn er weer nieuwe maatregelen in verband met Corona / COVID-19 aangekondigd. Deze maatregelen hebben uiteraard invloed op allerlei sectoren, zo ook op hotels. Ben je benieuwd of hotels nog open zijn? En wat de huidige maatregelen zijn voor hotels in Nederland? Lees dan verder!

Hotels open of dicht

 

Zijn hotels open of dicht? – Nederland

Op maandag 14 december 2020 heeft premier Rutte de nieuwe maatregelen i.v.m. het Coronavirus bekendgemaakt. Voor veel sectoren gaan er komende periode een flink aantal dingen veranderen. Het kabinet heeft het volgende besloten over hotels in Nederland:

N

Op dit moment mogen hotels in Nederland open blijven.

Wil je een leuk hotel in Nederland boeken? Wij posten elke dag de beste hotel deals van Nederland op onze site. Zo betaal je nooit te veel voor je hotelovernachting.

 

Nieuwe maatregelen voor hotels – Nederland

Het kabinet heeft op 14 december 2020 besloten dat hotels open mogen blijven, maar dat de horeca gesloten moet zijn. De grote vraag is natuurlijk: kun je nog wel uit eten in je eigen hotel? Wij hebben de regels rondom jouw hotelovernachting in Nederland handig voor je op een rijtje gezet:

 1. Restaurants en bars in een hotel mogen niet open zijn;
 2. Roomservice is niet toegestaan;
 3. Landelijk advies om mondkapjes te dragen in openbare binnenruimtes. Mondkapjes mogen af op zitplaatsen;
 4. Veiligheid en gezondheid van de gasten en het personeel staat centraal. Sommige hotels zullen aparte regels hebben om dit te waarborgen.

Bekijk alle maatregelen rondom een vakantie in eigen land op de website van het RIVM.

 

Mag ik op vakantie in eigen land?

Heb je een vakantie in Nederland gepland of sta jij op het punt van boeken? Dan vraag je je na 14 december 2020 vast af of je nog op vakantie kunt in eigen land. Het kabinet heeft het volgende besloten over vakanties in eigen land:

N

Op dit moment mag je op vakantie in eigen land.

Uiteraard geeft het kabinet wel een aantal adviezen / regels mee aan vakantiegangers in Nederland. De belangrijkste regels en adviezen voor toeristen in eigen land zijn:

 1. Hou 1,5 meter afstand;
 2. Was vaak je handen;
 3. Plan als het kan je vakantie buiten de schoolvakantie;
 4. Laat je testen bij klachten die lijken op Corona / COVID-19;
 5. Vermijd zo veel mogelijk de drukke plekken;
 6. Beperk het aantal uitstapjes;
 7. Neem een mondkapje mee en draag hem als je binnen bent;
 8. Wil je met het OV reizen? Dat mag. Mijd zoveel mogelijk de drukte en reis buiten de spits;
 9. Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief kinderen t/m 12 jaar), tenzij het bestaat uit een huishouden.

Bekijk alle adviezen en regels rondom een vakantie in eigen land op de website van het RIVM. Update april 2022: om Nederland in te reizen is nu ook geen gezondheidsverklaring meer nodig (bron: gezondermeer.nl).

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Veelgestelde vragen

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.