Meer vrije dagen in 2021

Zo maak je van 26 vakantiedagen er 50!
Maaike - Reisspecialist

Met een beetje slim plannen kan jij in 2021 gratis & voor niets meer vrije dagen pakken. Hoe? Dat leggen we je hier uit! Hopelijk kunnen we in 2021 gewoon weer lekker op vakantie. Veel van ons kunnen niet wachten om de mooiste reizen te gaan maken. Omdat we in 2020 niet zoveel mogelijkheden hadden, willen wij dat in 2021 ruimschoots gaan inhalen! Natuurlijk zitten we wel “vast” aan het aantal vakantiedagen. Maar, als je het goed aanpakt, kun je je vakantiedagen bijna verdubbelen. Klinkt als een goed plan, toch?

 

De geheime truc voor meer vrije dagen in 2021

In Nederland hebben we een aantal officiële feestdagen. Niet iedereen heeft deze dagen vrij, maar we hebben de ultieme berekening wel gebaseerd op deze feestdagen. Ook als jij een aantal van deze feestdagen niet vrij hebt, kun je alsnog flink wat “gratis” dagen scoren. De ideale planning om meer vakantiedagen in 2021 te krijgen, is om minimaal 26 vakantiedagen in te leveren. Maar, ook met minder vakantiedagen kom je al ver!

De truc is om tussen de feestdagen in je vrije dagen in te plannen. Hoe? Bekijk het op de kalender hieronder!

 

Vakantiedagen 2021

 

Januari 2021 | 1 vakantiedag = 4 vrije dagen

Nieuwjaarsdag valt dit jaar zeer gunstig (op een vrijdag). Als je slechts 1 vrije dag inlevert, heb je direct vier dagen achter elkaar vrij. Ideaal om bij te slapen of om een lang weekend weg te gaan. Begin het jaar relaxed!

April 2021 | 8 vakantiedagen = 16 vrije dagen

In april is het altijd feest met vrije dagen! In deze maand hebben we namelijk drie vrije dagen (twee doordeweeks): 1e Paasdag, 2e Paasdag en Koningsdag. Als je de week na 1e paasdag vrij neemt én de week van Koningsdag, heb je 8 vakantiedagen ingeleverd, maar pak je 16 vrije dagen.

Mei 2021 | 17 vakantie dagen = 30 vrije dagen

Dan komen we aan in mei. Deze maand kun je al helemaal veel winst behalen. Mei 2021 heeft de feestdagen Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e Pinksterdag en 2e Pinksterdag. Als je de weken rondom deze feestdagen vrij vraagt, hoef je slechts 17 vakantiedagen in te leveren voor 30 aansluitende vrije dagen! Ben je met Bevrijdingsdag niet vrij? Dan lever je 13 vakantiedagen in en heb je 23 aansluitende vrije dagen.

TIP: vraag je de laatste week van april 2021 ook vrij (Koningsdag)? Dan heb je maar liefst 37 aansluitende vrije dagen!

Overige maanden – kerst en oud & nieuw

Helaas vallen de kerstdagen én nieuwjaarsdag in 2021 in het weekend. Bummer! Eerdere jaren kon je gemakkelijk in de laatste twee weken van december flink wat cadeaudagen pakken, maar in 2021 wordt dat moeilijker.

 

Meer vakantiedagen 2021

 

Wettelijke vrije dagen 2021

Nederland kent een aantal officiële feestdagen. Er is geen wet vastgelegd dat je op deze dagen altijd vrij hebt. Maar, de meeste werkgevers geven wel vrij op deze officiële feestdagen. Ben jij benieuwd of jij vrij krijgt? Bekijk dan altijd je CAO of vraag het na bij je werkgever.

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari 2021
 • Goede vrijdag: 2 april 2021
 • Pasen: 4 + 5 april 2021
 • Koningsdag: 27 april 2021
 • Bevrijdingsdag: 5 mei 2021
 • Hemelvaartsdag: 13 mei 2021
 • Pinksteren: 23 + 24 mei 2021
 • Kerstmis: 25 + 26 december 2021

Benieuwd wanneer jij je vakantiegeld ontvangt? Bekijk dan onze blog over vakantiegeld 2021!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.