Vakantiegeld 2024

Wanneer wordt het uitbetaald & hoeveel krijg ik?
vakantiegeld
Geschreven op:

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?” Eén van de meest gestelde vragen rond deze periode van het jaar. Niet zo gek ook, vakantiegeld is altijd weer een mooie meevaller. Op deze pagina proberen we je meer duidelijk te geven over verschillende vragen rondom vakantiegeld:

 1. Wanneer wordt vakantiegeld 2024 uitgekeerd?
 2. Hoeveel vakantiegeld krijg ik in 2024?
 3. Hoeveel belasting moet ik betalen over mijn vakantiegeld?
 4. Waar kun je de hoogte van vakantiegeld berekenen?
 5. Hoeveel AOW vakantiegeld krijg ik?

Vakantiegeld aanbiedingen voor 2024 die je niet mag missen

Hét moment om je vakantie met korting te boeken. Wij hebben de beste vakantiegeld kortingen voor je op een rij gezet. Van een heerlijke zonvakantie tot aan een getaway in eigen land. Bekijk hieronder de vakantiegeld acties bij verschillende reisorganisaties.

Vakantiegeld 2024 aanbiedingen:

1. Wanneer vakantiegeld 2024?

Je werkgever is verplicht om je vakantiegeld minstens 1 keer per jaar uit te betalen. In je CAO / arbeidsvoorwaarden staat uitgelegd hoe en wanneer je je vakantiegeld exact krijgt uitbetaald. Op je salarisstrook zie je welk bedrag je kunt verwachten (dit wordt opgebouwd). In de meeste gevallen krijg je je vakantiegeld één keer per jaar: in mei 2024. Maar soms kun je er ook voor kiezen om je vakantiegeld maandelijks te laten uitbetalen met je salaris.

> Bekijk de beste vakantiegeld kortingen (v/a €140,- op vakantie)

2. Hoeveel vakantiegeld krijg ik?

De hoeveelheid van jouw vakantiegeld kunnen we natuurlijk niet exact inzien, maar toch zijn er wat handige manieren om achter de hoeveelheid van jouw vakantiegeld in 2024 te komen. Naast dat je het uiteraard even kunt navragen bij HR / je baas, kun je je (tot nu toe) opgespaarde vakantiegeld ook zien op je salarisstrook.

De hoogte van je vakantiegeld wordt berekend over je salaris van juni 2023 t/m juni 2024. Het vakantiegeld is in de meeste gevallen 8% van het brutoloon.

3. Vakantiegeld belasting – Netto vakantiegeld

Over je vakantiegeld moet je verplicht belasting betalen. De hoogte van het belastingpercentage hangt af van de hoogte van jouw salaris. Nibud heeft een handige rekenhulp gemaakt, waardoor je snel kunt zien in welke belastingschaal je zit. In 2024 is het belastingtarief 36,97% tot een bedrag van €75.518 en 49,5% bij een bedrag vanaf €75.518.

Bron: Nibud

4. Vakantiegeld berekenen

Op zoek naar een handige tool zodat je in één klap jouw netto vakantiegeld kunt berekenen? Hieronder een paar handige rekenhulpjes:

 • Berekenhet.nl
 • Rekenkeizer.nl
 • Youngcapital.nl

5. Vakantiegeld AOW (2024) – Hoe werkt dat?

Ook na je pensioenleeftijd bouw je gewoon nog vakantiegeld op, alleen steekt dat nét even wat anders in elkaar. Net als je gewend bent, ontvang je het AOW vakantiegeld elk jaar in mei. Dit wordt uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het enige verschil is dat het vakantiegeld bij de AOW een vast bedrag per maand is. Dit bedrag wordt meestal twee keer per jaar, in januari en juli, vastgesteld en is afgeleid van het vakantiegeld dat samenhangt met een minimumloon.

Vakantiegeld 2024 tips

Heb je speciaal op je vakantiegeld gewacht om een vakantie te boeken? Dan ben je niet de enige! En wij zouden vakantiedealz niet zijn als we de mooiste bestemmingen & de beste tips al voor je klaar hebben staan. Wacht dacht je bijvoorbeeld van:


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Veelgestelde vragen

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.