Wil jij optimaal gebruik maken van je studentenleven en in een tussenjaar naar het buitenland? Dan ben je niet de enige en dit heeft natuurlijk hele goede redenen. Vlak na de middelbare school of tijdens je studie een tussenjaar. Het is het perfecte moment hiervoor! Geen hypotheek, geen kinderen, geen fulltime baan, oftewel geen verplichtingen… Geniet van je vrijheid en ga tijdens je tussenjaar reizen of jezelf ontwikkelen in het buitenland!

 

Top 3 tussenjaar ideeen

Een tussenjaar naar het buitenland klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren, maar wat zijn nou de beste ideeën om er invulling aan te geven? Wij hebben de top 3 meest populaire tussenjaar ideeën voor je onder elkaar gezet:

 1. Reizen in tussenjaar
 2. Werken in het buitenland tijdens tussenjaar
 3. Taalcursus volgen in tussenjaar 

 

Top 5 bestemmingen tussenjaar

Tijdens je tussenjaar zijn er enorm veel bestemmingen waaruit je kan gaan kiezen. Geen verplichtingen en vrij om te gaan, the world is yours! Wij helpen je graag bij jouw keuze voor een bestemming in het tussenjaar, dus hebben wij de populairste bestemmingen op een rij gezet in de ‘Top 5 bestemmingen tussenjaar’.

 1. Azie/Australie – backpacken of werken
 2. Amerika – reizen of cursus volgen
 3. Spanje – cursus volgen
 4. Engeland – cursus volgen
 5. Zuid-Amerika – backpacken 

 

Er zijn nogal wat sites waar je je verder kunt verdiepen in de mogelijkheden rond cursussen of backpacken in het land van je keuze. Kijk bijvoorbeeld eens op Backpackenzuidamerika.nl.

 

Niet vergeten voor vertrek in je tussenjaar

Geen verplichtingen betekent niet dat je je niet hoeft voor te bereiden op je tussenjaar. Wat zijn nou echt dingen die je zeker niet moet vergeten voor je vertrekt naar het buitenland? Denk bijvoorbeeld goed aan de volgende punten:

 • Is je inboedel, die thuis achterblijft, goed verzekerd? Op Studenten Wegwijzer vind je speciale inboedelverzekeringen voor studenten.
 • Zorg dat je studiefinanciering op de juiste manier is aangepast.
 • Schrijf je tijdelijk uit voor je studie via Studielink.nl als dit voor jou van toepassing is.
 • Controleer of je voor de bestemming een visum nodig hebt. Zie hier de contactgegevens van ambassades en consulaten.
 • Organiseer een goed afscheidsfeest. Of laat deze voor jou organiseren 😉
 • Eenmaal aangekomen in je land van bestemming? Geniet, maar kijk uit voor bedwantsen en andere griezels in je hostel!

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter