Uitgestrekte bossen, lange zandstranden en oud-Hollandse dorpjes… Nederland is prachtig! Geen wonder dat vakanties in eigen land populairder zijn dan ooit. We zijn er als Nederlanders inmiddels wel achter dat je voor een strandvakantie niet hoeft af te reizen naar een zonnig oord duizenden kilometers verderop. Je kunt ook gewoon een villa Nederland huren aan de kust en daar genieten van zon, zee & strand. Benieuwd wat de drie mooiste bestemmingen zijn voor een strandvakantie in eigen land? Lees dan snel verder & find out!

 

Veel zon en mooie stranden in Zeeland

De provincie Zeeland is misschien wel de beste keuze voor een strandvakantie in Nederland. Met een kustlijn van ruim zeshonderd kilometer en de meeste zonuren van Nederland zit je hier op de perfecte plek! Er zijn dan ook tientallen mooie stranden in Zeeland te vinden, evenals grote vakantiehuizen die je daar kunt huren. Maak een strandwandeling op je blote voeten, neem een frisse duik in zee of pak een terrasje in één van de vele oud-Hollandse dorpjes.

TIP! Maak een boottocht op zee en wie weet spot je wel een zeehond…

 

Het ultieme vakantiegevoel op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn één van de populairste bestemmingen voor een vakantie in eigen land. En zeker voor een strandvakantie zijn de Wadden natuurlijk bij uitstek geschikt! Via Villaspot kun je hier veel vakantiehuizen vinden, ook vlak bij het strand. Het vakantiegevoel begint al op het moment dat je de veerboot opstapt en wegvaart van het vasteland. Alsof je naar het buitenland reist… Naast lekker relaxen op het strand, kun je op de Wadden natuurlijk ook wadlopen en prachtige wandelingen maken door de natuur. Vergeet niet om een vuurtoren te bezoeken!

Tip: Bekijk ook de mooiste strandhuisjes van Nederland

Op naar de kust in Zuid-Holland

Hoewel Zuid-Holland misschien niet de eerste plek is waar je aan denkt bij een strandvakantie, is deze provincie toch zeker in trek voor een vakantie in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Ouddorp of het bruisende Scheveningen, waar je naast een prachtig strand ook een levendige boulevard vindt. Daarnaast kun je hier musea bezoeken, genieten van een hapje of drankje in één van de vele strandtentjes of een avondje uit naar de bioscoop, het theater of het casino.

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter