Mooiste kerstmarkt Duitsland top 6

Hier krijg je het kerstgevoel
mooiste kerstmarkt duitsland trier
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Benieuwd wat de mooiste kerstmarkt van Duitsland is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kent het wel: ontelbaar veel kerstbomen, overal lichtjes en de geur van verse glühwein… Wij houden ervan! Hoewel Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk ook bekende kerstmarkten hebben, vind je in Duitsland toch echt de beste. In vrijwel iedere (grote) Duitse stad is wel een kerstmarkt te vinden, waardoor het nog best lastig kan zijn om er eentje uit te kiezen. Daarom hebben we een mooiste kerstmarkt Duitsland top 6 voor je samengesteld!

 

Mooiste kerstmarkt Duitsland top 6

Keulen, Düsseldorf, Berlijn en ga zo maar door… Er zijn tientallen Duitse steden te bedenken waar je terecht kunt voor een bezoekje aan de kerstmarkt. En vaak vind je in die steden niet één, maar meer kerstmarkten. Je kunt er dus makkelijk een dag of twee à drie doorbrengen, er is meer dan genoeg te zien! Neem snel een kijkje in onze mooiste kerstmarkt Duitsland top 6 en kies je favoriet.

 

1. Keulen – Mooiste kerstmarkt van Duitsland

mooiste kerstmarkt duitsland keulen

Met stip op nummer één staat het historische Keulen (ook wel bekend als Cologne). Vanaf eind november wordt het centrum van deze Duitse stad compleet omgetoverd tot een waar kerstparadijs. De kerstmarkt bevindt zich op maar liefst zes verschillende pleinen, rondom de Dom van Keulen (die in december prachtig verlicht is). Struin langs de vele kraampjes, bestel een warme glühwein of ga een hapje eten in één van de omliggende restaurants. Bovendien ligt Keulen vrij dicht bij de grens, waardoor je er met de auto makkelijk kunt komen.

> Bekijk direct kerstmarkt Keulen aanbiedingen

 

2. Düsseldorf

mooiste kerstmarkt duitsland dusseldorf

Düsseldorf is voor ons Nederlanders misschien wel de populairste kerstmarkt van Duitsland. Het ligt lekker dichtbij en de stad is groot, dus je bent hier wel even zoet! Hoewel de kerstmarkt zich verspreid over meerdere pleinen, is het hier niet massaal maar juist sfeervol. Het leukste gedeelte is wat ons betreft het stuk aan het water. Hier vind je onder andere het beroemde reuzenrad. Iets verderop, op de Jan Wellem Platz, kunnen jullie je uitleven op de schaatsbaan.

> Bekijk direct kerstmarkt Düsseldorf aanbiedingen

 

3. Frankfurt – Eén van de mooiste kerstmarkten in Duitsland

beste kerstmarkt duitsland frankfurt

De kerstmarkt in Frankfurt is één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland. Je vindt de kerstmarkt in het oude centrum van de stad, hij loopt van de Dom naar allerlei winkelstraten. Wat eten en drank betreft is het aanbod hier groter en uitgebreider dan bij andere Duitse kerstmarkten. Neem dus lekker de tijd om rond te lopen en overal iets te proeven. Alleen zo ontdek je de bourgondische kant van Duitsland 😉

> Bekijk direct kerstmarkt Frankfurt aanbiedingen

 

4. Oberhausen

oberhausen kerstmarkt duitsland

Iets minder groot dan de kerstmarkt in Düsseldorf, maar zeker niet minder populair: de kerstmarkt in Oberhausen! Het Duitse Oberhausen ligt iets boven Düsseldorf en is dus snel te bereiken met de auto, trein of bus. Naast een traditionele kerstmarkt vind je in Oberhausen ook een groot shoppingcenter: Centro Oberhausen. In dit gigantische winkelcentrum vind je naast ruim 200 winkels ook 3 kerstmarkten.

> Bekijk direct kerstmarkt Oberhausen aanbiedingen

 

5. München – Eén van de mooiste kerstmarkten van Duitsland

mooiste kerstmarkten duitsland munchen

Het mag dan wat verder weg zijn, maar de kerstmarkt in München is er één die je ooit gezien moet hebben. Dat München een grote stad is, is wel te zien aan het aantal kerstmarkten… In de hele stad vind je ruim 20 (!) kerstmarkten. Struin langs de honderden kraampjes, ga schaatsen op de ijsbaan of warm op met een hete choco of glühwein. Wat wil je nog meer?

> Bekijk direct kerstmarkt München aanbiedingen

 

6. Trier

mooiste kerstmarkt duitsland trier

Last but not least: het Duitse plaatsje Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en dus het perfecte decor voor een kerstmarkt. De nostalgische en intieme sfeer is direct te merken als je aankomt. De kerstmarkt bevindt zich op het marktplein en kijkt uit op de prachtige Dom. Bovendien bestaat deze kerstmarkt uit ongeveer 100 kraampjes met allerlei handgemaakte producten en ambachtelijke snacks. Aanrader!

> Bekijk direct kerstmarkt Trier aanbiedingen

 

Dit was onze mooiste kerstmarkt Duitsland top 6. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken te bedenken waar je een kerstmarkt kunt bezoeken, maar dit zijn onze favorieten!

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.