5x Snorkelen Tenerife

Dit zijn de mooiste plekken op ’t eiland
Snorkelen Tenerife
Maaike - Reisspecialist

Tenerife behoort tot de beste bestemmingen in Europa om te duiken, maar ook snorkelen is uitgegroeid tot één van de populairste wateractiviteiten op dit Canarische eiland. Tenerife heeft een prachtige onderwaterwereld waar de vulkanische ondergrond voor een bijzondere ervaring zorgt. Daarnaast is de fauna voor de kust van Tenerife uitzonderlijk rijk en gevarieerd met barracuda vissen, zeepaardjes en mantaroggen. Op veel plaatsen langs de kustlijn kan je deze bijzondere onderwaterwereld ontdekken . Stop die snorkel dus alvast in je koffer en plan een bezoekje naar deze vijf unieke snorkelspots op Tenerife!

 

Top 5 snorkelplekken op Tenerife

Snorkelen vinden wij één van de leukste activiteiten op vakantie. Hoewel we in Nederland een grijze zee gewend zijn, kun je op vakantie vaak in helder water de mooiste vissen en koralen kunt spotten. Ook op het Canarische eiland Tenerife kun je fantastisch snorkelen. Benieuwd welke vijf plekken je echt niet mag missen? Lees dan verder!

1. La Pared del Palmar

Aan de kustlijn van het zuidelijke dorpje El Palmar zorgt de onderwatermuur Pared del Palmar voor een unieke snorkelervaring. Tussen de groeven van de rotsen houden zeeanemonen zich verscholen en verstoppen tropische vissen zich tussen het zeewier. Ook rondom de muur komt de kleurrijke onderwaterwereld helemaal tot leven. In dit kristalheldere water snorkel je langs zeeschildpadden, papegaai- en trompetvissen. Hoe tof is dat?! De vele exotische en inheemse diersoorten die je hier terugvindt, maken Pared del Palmar één van de mooiste snorkelspots van de Canarische Eilanden.

2. Montaña Amarilla

Het rotsachtige strand van Playa Amarilla wordt ook wel Yellow Mountain genoemd. Hier duik je in een bijzonder onderwaterlandschap, een kustgebied met ruige vulkanische rotsformaties. Door de jaren heen lieten de golven hun sporen na in de gele rotsen en creëerden vormen die vanwege hun schoonheid uitgeroepen werden tot natuurmonument. Wow… Tijdens een snorkeltochtje zwem je langs vulkanische riffen, bogen en grotten, maar het is natuurlijk ook de perfecte plek om te zonnebaden en te ontspannen. De perfecte combinatie!

3. El Médano

El Médano, dat ‘de duin’ betekent, is een authentieke vissersplaats aan de zuidoostkust van Tenerife. Daal bij de pier af naar het kleine rif waar je tussen de morenen zwemt. Al van ’s morgens vroeg fleuren het strand en het water helemaal op door de kleurrijke vliegers en de surfers die de golven trotseren. Let wel op; kies voor een veilige snorkelplek die goed aangegeven is zodat je zeker niet geraakt wordt door wind- of kitesurfers. Dankzij het vulkanische zand met verschillende kleuren is Playa del Médano één van de mooiste natuurstranden van Tenerife. Sowieso een bezoekje waard!

4. Punta de Teno

In het noordwesten van Tenerife vind je Punta de Teno, een afgelegen strand in een beschermd zeereservaat. Door het kraakheldere water en de verschillende grotten is Punta de Teno net een onderwaterparadijs. Als de zee ruig is, kunnen toeristen en inwoners zich terugtrekken in de kleine baaitjes of rotspoelen. Dit exclusieve plekje is makkelijk te bereiken met de taxi of bus die jou oppikt in het station van Buenavista del Norte. Ook kun je natuurlijk zelf een auto huren en op pad!

5. Muelle de Radazul

Richting het noordoosten is Muelle de Radazul de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. De jachthaven Radazul wordt omringd door zand met opgestapelde rotsen en heeft één van de mooiste zeebodems van Tenerife. Je vindt hier heel wat maritieme vissoorten terug die op andere plaatsen zelden voorkomen, zoals de trompet- en papegaaivis. Deze prachtige snorkelspot mag je dus echt niet missen.

Tips voor snorkelen op Tenerife

Voor je eerste snorkel ervaring heb je naast je zwemdiploma geen speciaal brevet nodig, al kan een snorkelcursus of opleiding wel zorgen voor een geruster gevoel onder water. Om je veiligheid te garanderen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo mag je nooit alleen snorkelen, moet je dicht genoeg bij de oever, de kust of de boot blijven en zoek je van tevoren informatie op over het weer, de stromingen en de temperatuur. Wees je ook steeds bewust van de omgeving, vermijd bijvoorbeeld plekken met scherpe rotsen of grotten waarin je kan verdwalen.

Op Tenerife zijn er heel wat organisaties die snorkeltours aanbieden onder begeleiding van een professionele gids. Naast je zwemkleding en handdoek heb je niets nodig, de goede uitrusting zoals flippers, een snorkel en een zwembril wordt ter plaatse voorzien. Voor je in het water duikt, krijg je een korte uitleg over het gebruik van het materiaal, de veiligheidsprocedures en de basistechnieken voor het snorkelen. Ervaren duikers kunnen het onderwaterlandschap van Tenerife natuurlijk ook zelf ontdekken. Zoek voor je tripje de beste snorkelplekken op, zo ben je er zeker van dat je alle unieke plekjes meepikt. Voor een duurzame snorkel ervaring houd je rekening met deze tips: voer geen dieren, maak het substraat niet los, beschadig geen levende wezens en vang of verwijder geen planten, organismen en hun overblijfselen (schelpen, schalen, enz.) of archeologische restanten.

Snorkelplekken Tenerife

 

Meer inspiratie voor je volgende vakantie?

Meer ontdekken over Tenerife of snorkelen op vakantie? Lees hieronder andere blogs van team vakantiedealz!

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.