Dat Egypte een prachtige onderwaterwereld heeft, is jullie vast niet ontgaan… Gelukkig hoeven jullie niet de hele wereld over te vliegen voor een schitterende helderblauwe zee. De Rode Zee is namelijk één van de mooiste plekken om te snorkelen of te duiken! Jullie vinden hier schitterende koraalriffen en prachtige, tropische vissen. Mochten jullie geïnteresseerd zijn in een vakantie naar het magische Egypte, lees dan zeker hieronder de beste 7 plekken in Egypte om te snorkelen. Dat is zeker iets wat jullie niet mogen overslaan tijdens jullie zonvakantie!

 

1. Marsa Alam

Marsa Alam is een bekende plek voor toeristen om op vakantie te gaan. Omdat het nog niet zo heel lang populair is onder vakantiegangers, zijn de riffen vrijwel ongeschonden en vinden jullie hier geen massa duikers. Vanaf het strand of de pier zijn de koraalriffen al makkelijk te vinden. Het is dan ook heel normaal dat jullie hier kleine haaien, roggen en grote schildpadden tegenkomen… Wow! Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om een snorkel- of duikexcursie te boeken. De mooiste, kleurrijke koraalriffen vinden jullie bij Elphinstone Reef. Hiervoor moeten jullie wel ervaren duikers zijn, aangezien de stroming hier heel sterk is. Met een beetje geluk komen jullie dan oog in oog te staan met grotere haaien, vissen en mantaroggen. Altijd al eens dolfijnen willen spotten? Bezoek dan het Dolphin House, ook wel bekend als Sha’ab Samedai.

 

2. Hurghada

Wanneer jullie verblijven in een hotel of een all inclusive resort in Hurghada, verblijf je meestal direct aan zee. Veel hotels hebben hier hun eigen huisrif, waardoor je heel gemakkelijk de onderwaterwereld kunt verkennen. Hier vinden jullie kleurrijke vissen, prachtige koraalriffen en kristalhelder water. Wanneer jullie op zoek zijn naar een écht snorkelparadijs, raden wij aan te snorkelen rond de Giftun Islands. Boek via een organisatie of touroperator een excursie naar deze paradijselijke plek en ontdek de schitterende koraalriffen. Jullie vinden hier lagunes, parelwitte stranden en water dat blauwer dan blauw is. Wie weet spotten jullie hier ook wel dolfijnen!

Let op! Soms is het op bepaalde stukken van 't strand verboden om te snorkelen, zodat het rif wordt beschermd tegen massatoerisme.

 

3. Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een bekende vakantieplek voor toeristen, waardoor hier genoeg duik- en snorkel mogelijkheden zijn. Ook hier hebben veel hotels hun eigen huisrif, waardoor jullie heel gemakkelijk dit rif kunnen bereiken. Wanneer jullie de tropische vissen willen inruilen voor schildpadden, zeebaarzen en roggen kunnen jullie ervoor kiezen om te snorkelen in het Ras Mohammed nationaal park. Dit is namelijk één van de bekendste duikplekken van heel Egypte!

 

4. Dahab

Wanneer jullie juist op zoek zijn naar wat minder toeristische snorkelplekjes, zijn de kustdelen van Dahab een geweldige keuze! Jullie vinden hier veel schitterende, tropische vissen en kleurrijke koraalriffen die nog volledig intact zijn. De Blue Hole is de populairste duiklocatie in Dahab. Wanneer jullie geluk hebben, is er de mogelijkheid dat jullie zelfs dolfijnen kunnen spotten in het paradijselijke Dahab! Andere schitterende plekken om te snorkelen of duiken hier zijn Le Meridien, Dahab Paradise en de lagune van Dahab. Omdat deze plek voornamelijk populair is onder duikers, heb je als snorkelaar alle ruimte!

 

5. Safaga

Safaga ligt ten zuiden van Hurghada en is een kleine havenstad die steeds populairder wordt. Alhoewel de stranden niet mooier zijn dan de stranden in Hurghada, vinden jullie hier prachtige kliffen. Vooral de onderwaterwereld van deze havenstad is erg geliefd. Wanneer jullie hier alle mooie snorkelplekjes hebben ontdekt kunnen jullie ook ervoor kiezen om een dagtocht te doen naar de hoofdstad van Egypte, Caïro.

 

6. Makadi Bay

Dat de Rode Zee een werkelijk waar paradijs is om te snorkelen, is denk ik nu wel duidelijk. Zeekoeien, haaien, schildpadden… Je kunt het zo gek maar niet bedenken! Makadi Bay heeft prachtige riffen en een natuurlijke baai met schitterende duikspots. Jullie vinden hier zelfs Murenes, dat zijn gestippelde roggen die ook wel koraalduivels worden genoemd. Ook kunnen jullie zelfs oog in oog komen te staan met een octopus! Wanneer jullie klaar zijn met snorkelen kunnen jullie er ook nog voor kiezen om twee oude kloosters te bezoeken die zijn gelegen tussen twee grote bergketens.

 

7. El Quseir

Deze oud stad ligt in het oosten van Egypte en staat bekend om de ongerepte koraalriffen. Jullie vinden hier maar liefst duizend verschillende tropische vissen. Het kristalheldere water is zo helder dat jullie tot wel 30 meter vooruit kunnen kijken! Naast dat je hier prachtig kunt snorkelen en duiken, is deze oude stad een paradijs voor surfers. De watersport mogelijkheden zijn hier dan ook zeer uiteenlopend wat een bezoekje naar deze stad zeer toegankelijk maakt. Natuurlijk kunnen jullie ook lekker toekijken vanaf jullie handdoekje op 't goudgele strand…

 

Benieuwd geworden naar nog meer reisinspiratie? Lees hier al onze andere tips, reisverhalen en de leukste bestemmingen! Nog niet geboekt? Bekijk dan onze last minutes naar Egypte!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter