Venetië is één van de meest romantische steden van Europa en wij kunnen wel zien waarom. Het eilandstadje heeft namelijk super veel grachten en bruggetjes waar je uren lang doorheen kan slenteren. Bij elke gracht heb je weer een ander mooi uitzicht op oude panden en indrukwekkende gebouwen. Verder zijn er veel restaurantjes langs de grachten waar je kunt eten, super romantisch dus! Hieronder lezen jullie de 4 leukste plekjes die je zeker niet mag missen tijdens jouw trip!

 

Canal Grande

Het Canal Grande zal waarschijnlijk al bekend in jullie oren klinken, maar mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. Het is het belangrijkste en grootste kanaal van Venetië en wordt ook wel de mooiste straat ter wereld genoemd. Op Venetië kan je niet fietsen, rijden of het openbaar vervoer nemen. Het openbaar vervoer gaat via boten en pontjes. Aan de randen van de Grand Canal zijn verschillende stations waar de boten langs gaan. Erg uniek! Verder zijn er langs de Grand Canal veel leuke restaurantjes en winkels te vinden, maar ook mooie kerken en prachtige oude panden. 

Dogenpaleis

Het Dogenpaleis ligt aan het San Marco plein en dateert uit de 14e eeuw. Het is in gotische stijl gebouwd en is tegenwoordig een belangrijke bezienswaardigheid in Venetië. Van de buitenkant is het gebouw al erg indrukwekkend, maar van de binnenkant is het nog veel mooier. Je bewondert je hier over de mooie architectuur en prachtige kunstwerken. Verder is er een indrukwekkende binnenplaats en is bijna elke kamer in het paleis beschilderd. Vergeet dus zeker niet om een ticket te kopen om het paleis van binnen te zien! 

Teatro La Fenice 

Teatro La Fenice is een operatheater en tevens één van de bekendste theaters in Europa. Het theater is meerdere malen afgebrand, maar telkens wel weer opgebouwd, dit maakt het theater best bijzonder. Het theater is van buiten een erg mooi gebouw met zuilen, historische beelden en een groot balkon. Maar niks is mooier dan de operazaal zelf. Bijna alles in de zaal is van goud, het plafond is prachtig beschilderd en in het midden hangt een grote kroonluchter. Voor €10,- heb je al een entreeticket met audiogids, zeker doen dus! 

Slenteren langs de grachten 

Het allerleukste om te doen in Venetië is gewoon om gewoon lekker door de stad te lopen en te verdwalen! Natuurlijk zijn er veel populaire bezienswaardigheden die je wilt zien, maar ga ook een keer een dagje op stap zonder plannen. Je komt op deze manier op de leukste plekjes terecht, waar je anders niet zou komen. 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter