Popeye Village Malta

Van filmset naar populaire bezienswaardigheid
Popeye Village
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: Popeye Village. Een kleurrijk dorpje, gelegen in een prachtige baai op het eiland Malta. Door de naam van het dorp kun je waarschijnlijk wel raden dat het iets met het stripfiguur Popeye te maken heeft. Maar wat is er nou zo bijzonder aan Popeye Village? In deze blog vertellen we je er alles over!

 

Wat is Popeye Village?

Het dorpje Popeye Village op Malta is ooit speciaal gebouwd als filmset voor de film Popeye, die in 1980 in premiere ging. Hierin werden de avonturen van het stripfiguur Popeye, ooit bedacht door de Amerikaan Elzie Segar, verfilmd. De hoofdrol werd gespeeld door Robin Williams. Popeye Village is toen der tijd dus gebouwd als filmset en omvat totaal 20 huisjes. Het dorp is nu zo’n 40 jaar oud en bestaat dus nog steeds. Sterker nog, het is één van Malta’s grootste bezienswaardigheden geworden!

Popeye Village

Popeye Village is na de filmopnames getransformeerd tot een themapark. Als je het park bezoekt, word je al zingend en dansend verwelkomd door de complete cast van de film Popeye (die natuurlijk gespeeld worden door figuranten). Je wandelt als het ware zó de film in…

u

Wist je dat het langer duurde om de filmset te bouwen dan om de film uiteindelijk op te nemen?

 

De geschiedenis van Popeye Village, Malta

Voordat de film Popeye zou worden opgenomen was Anchor Bay, de baai waarin Popeye Village ligt, nog niet bebouwd. Toen ze eenmaal wilden beginnen met bouwen, was er niet eens een toegangsweg. Echt alles moest dus nog gebouwd worden… Zo’n 165 man begon in 1979 aan de bouw van de toenmalige filmset. Om de 20 huisjes te bouwen was er veel hout nodig en ging er ruim acht ton aan spijkers doorheen. Nadat alle huisjes gebouwd waren, was het ook nog een flinke klus om ze allemaal te verven. Na ruim zeven maanden was Popeye Village dan eindelijk klaar. Begin januari 1980 begonnen de filmopnames.

u

Wist je dat er een Nederlands tintje aan Popeye Village zit? Het hout om de huisjes te bouwen is namelijk uit Nederland gehaald! 

 

Wat kun je er nu doen?

Tegenwoordig is Popeye Village op Malta dus een themapark, waarin Popeye, Olijfje en andere bekende gezichten uit de cartoons je verwelkomen. Popeye Village is ook nog steeds ingericht als het dorpje waarin de film werd opgenomen. Naast het huisje van Popeye zelf, vind je er bijvoorbeeld ook een bakker, postkantoor, tandarts en een school. Bovendien kun je van alles leren over de bedenker van Popeye, Elzie Segar, in het comic museum.

Ook is er een speciale Music Hall waar ze laten zien hoe de muziek op de filmset live is opgenomen en wie alle liedjes heeft geschreven. In de verschillende bioscopen kun je zelfs de gehele film en een documentaire bekijken hoe de film is gemaakt. Er worden ook regelmatig shows gegeven en er worden allerlei activiteiten georganiseerd, speciaal voor kinderen.

Wat eten en drinken betreft, zul je in Popeye Village niets tekort komen. Je vindt er drie horeca gelegenheden, zoals The Rough House en een kleine bar. Hier kun je genieten van een hapje en drankje met een prachtig uitzicht op zee.

Waar ligt Popeye Village?

Popeye Village ligt in de baai Anchor Bay, vlak bij het plaatsje Mellieha. Mellieha ligt in het noordwesten van Malta. Vooral in de zomermaanden is Mellieha populair als vakantiebestemming. Je vindt hier dan ook meer dan genoeg hotels en resorts op de mooiste locaties. Op zoek naar een hotel dicht bij Popeye Village? Dit zijn onze 3 aanraders:

Entree & openingstijden

De entreeprijzen en openingstijden veranderen per seizoen. Popeye Village, Malta is 7 dagen per week open en heeft de volgende openingstijden:

 • Winter (november – februari) 9:30 – 16:30
 • Lente & herfst (maart – juni & september – oktober) 9:30 – 17:30
 • Zomer (juli – augustus) 9:30 – 17:30

TIP! In de zomer kun je zwemmen in Anchor Bay en wordt er een opblaasbaar aquapark opgezet.

De entreeprijzen zijn ook afhankelijk van het seizoen.

 • November t/m mei Volwassenen €11,-/Kinderen & gepensioneerden €9,-
 • Juni Volwassenen €15,-/Kinderen & gepensioneerden €12,-
 • Juli & augustus Volwassenen €17,-/Kinderen & gepensioneerden €13,50
 • September & oktober Volwassenen €15,-/Kinderen & gepensioneerden €12,-

Handig: je kunt vooraf online kaartjes bestellen!

 

Al met al is Popeye Village op Malta dus een echte must see en zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Malta. Alleen het uitzicht vanaf de overkant van Anchor Bay is al prachtig… Wandel door het schattige dorpje en ga even terug in de tijd.

Meer blogs lezen? Klik dan hier.

Meer malta?


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.