Op vakantie met een camper

Leuke plekken & praktische tips
Maaike - Reisspecialist

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de camper of caravan op vakantie te gaan. toch is er ook een hele grote groep die op locatie zelf een caravan heeft gehuurd en er dus niet eerst het hele stuk mee hoeft te houden. Gelukkig is dit vanaf nu verleden tijd en kun je gemakkelijk en snel via Goboony allerlei verschillende soorten campers huren, passend bij je budget en natuurlijk ook overige wensen zoals het aantal slaapplekken. Dat  een camper iets magisch heeft blijkt wel uit de populariteit en natuurlijk ook de stijgende prijzen voor vliegreizen. Omdat er zoveel leuks is te beleven met de camper, hebben we een aantal van onze eigen bevindingen met je gedeeld.

Waarom kiezen voor een camper?

Voor we verdergaan met de leukste vakantie, is het goed eerst even toe te lichten waarom wij vinden dat je zou moeten kiezen voor een camper. Een camper biedt talloze voordelen ten opzichte van andere reisopties. Allereerst heb je de vrijheid om je eigen route te bepalen en spontaan van bestemming te veranderen. Of je nu terug wilt naar die pittoreske camping aan het meer of dat charmante dorpje in de bergen wilt verkennen, met een camper is dit allemaal mogelijk. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat er steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met de camper.

De Veluwe

De Veluwe is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en daarmee ook direct een populaire plek om naartoe te gaan met de camper. Je hoeft niet zover te rijden en kunt al genieten van de prachtige natuur. Verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Ontdek de diversiteit aan flora en fauna tijdens een fietstocht of maak een ontspannen wandeling. Overnacht op een van de mooie campings midden in de natuur en word wakker met het geluid van fluitende vogels. Hoe gaaf is het om tijdens je rit over de hoge veluwe allerlei dieren spotten die je normaal bijna niet ziet.

Het Gardameer

Het Gardameer is een van die betoverende bestemmingen die perfect passen bij de leukste vakantie met een camper. Met zijn prachtige landschappen, charmante dorpjes en gevarieerde recreatiemogelijkheden is het Gardameer een paradijs voor camperliefhebbers. Je kunt langs de oever van het meer reizen, stoppen bij idyllische plekjes om te genieten van een picknick met uitzicht op het meer, watersporten beoefenen zoals zeilen of windsurfen of gewoon ontspannen op de mooie stranden. De sfeer is ontspannen en gastvrij en de campings rondom het meer bieden vaak uitstekende voorzieningen voor campers. Het Gardameer biedt de ideale setting voor een onvergetelijke camperavontuur waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de culturele rijkdom van deze prachtige regio.

Praktische tips

Wanneer je besluit een camper te gaan huren om daar vervolgens mee op vakantie te gaan, dan is het aan te raden je wel goed te verzekeren. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks schade hebt en volledig  zelf voor de kosten mag opdraaien. Naast een goede verzekering, is het ook handig te zorgen dat de route goed is ingegeven in je telefoon. Zo voorkom je dat je onnodig moet stoppen, iets wat overigens met een rit van meer dan 10 uur wel verstandig is.


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.